Τα βιβλία με τις ρόδες θα μας πάνε σε άγνωστες χώρες. Τμήμα 5 και Τμήμα Ένταξης ( Μαργαρίτες και Μαργαριτάκια)

 

Μέχρι τώρα ξέραμε ότι τα βιβλία μας ταξιδεύουν. Σήμερα οι Μαργαρίτες και τα Μαργαριτάκια  έμαθαν ότι τα βιβλία ταξιδεύουν κιόλας. 

Μπαίνουν σε βαλίτσες με ρόδες και επισκέπτονται τα σχολεία της Ελλάδας.

Το πρόγραμμα βιβλία σε ρόδες   είναι ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα, που φέρνει μικρές θεματικές και δανειστικές βιβλιοθήκες σε βαλίτσες με 25 περίπου  βιβλία στις τάξεις των σχολείων. 
Τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, έχει διαχειριστή την μη κερδοσκοπική πολιτιστική εταιρεία ΠΥΡΝΑ και δωρητή το Ίδρυμα Σταύρου Νιάρχου.
Με αίτηση που κάναμε να μας αποσταλούν τα βιβλία σε ρόδες, μια βαλίτσα με θέμα "τα συναισθήματα", ήρθε στο Νηπιαγωγείο μας  με την κ. Μπέτυ Φράγκου σήμερα 7 Οκτωβρίου  και θα παραμείνει σε αυτό ως το τέλος του μήνα.

Απλώσαμε ένα μεγάλο μπλε πανί που συμβολίζει τη θάλασσα και πάνω του βάλαμε την βαλίτσα με τις ρόδες που συμβολίζει το καράβι  και ανοίξαμε τα βιβλία που είχε μέσα και που συμβολίζουν τους μικρούς μας  συνταξιδιώτες που μαζί τους θα ανοίξουμε πανιά στη φαντασία, στο όνειρο και στην γνώση.

Ένα μικρό ευχαριστώ  σε αυτό το πρόγραμμα  είναι η αφίσα που φτιάξαμε κι ένας μικρός πήλινος λαβύρινθος που το κουβάρι του καθώς θα ξετυλίγεται θα μας οδηγήσει σε χώρες μακρινές και δημιουργικές.













Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η χριστουγεννιάτικη γιορτή μας ! Καρυοθραύστης . Τμήμα 5 τμήμα Ένταξης και 4ο Ολοήμερο τμήμα ( Μαργαρίτες και Μαργαριτάκια)

Ο Πυξιδούλης, η Πυξιδούλα - "ΕΓΩ + ΕΣΥ = ΟΜΑΔΑ" (Απίθανα Νηπιάκια - τμήματα 4ο & 6ο)

28η Οκτωβρίου - Σαν Παραμύθι ( Απίθανα Νηπιάκια - τμήματα 4ο & 6ο)