Η Φρίντα Κάλο μας βοηθάει να βάλουμε κανόνες στην τάξη μας. Τμήμα 5 και Τμήμα Ένταξης ( Μαργαρίτες και Μαργαριτάκια)

 

Η Φρίντα Κάλο  είναι μια μεξικανή ζωγράφος που σε ηλικία 6 χρονών προσβλήθηκε από πολιομυελίτιδα με αποτέλεσμα από το ένα της πόδι να κουτσαίνει .

Αργότερα σε ηλικία 18 χρονών μετά από ένα ατύχημα καθηλώθηκε στο κρεβάτι.

Τίποτε όμως από όλα αυτά που της συνέβησαν δεν την εμπόδισε να ζωγραφίζει και να εκφραστεί με τον δικό της μοναδικό  τρόπο .

Για το δικό μας τμήμα νηπιαγωγείου που συνυπάρχει με το τμήμα Ένταξης η  Φρίντα Κάλο είναι ένα σύμβολο  και ένα τρανταχτό παράδειγμα  θέλησης  ζωής και ανατροπής των δεδομένων .

Μαθαίνουμε για το γαλάζιο σπίτι της , για την καθημερινότητα της , δραματοποιούμε τη ζωή της , την ζωγραφίζουμε και την επιλέγουμε  να μας θυμίζει τους κανόνες της ομάδας μας.

Γιατί σε κάθε ομάδα για να περνούν όλοι ευχάριστα, υπάρχουν κανόνες… και στην δική μας μικρή ομάδα με τις μαργαρίτες  ήρθε ο καιρός να βάλουμε τους δικούς μας κανόνες για να είμαστε όλοι χαμογελαστοί  και να νιώθουμε σαν μια οικογένεια.

Δεν υπάρχουν καλά και κακά παιδιά.. υπάρχουν μόνο ευχάριστες και δυσάρεστες συμπεριφορές . Ποιες είναι αυτές; Ας τις συζητήσουμε  και όλοι μαζί , ας συμφωνήσουμε και ας υποσχεθούμε  ότι θα βάλουμε τα δυνατά μας  να  συμπεριφερόμαστε έτσι ώστε όλοι να μπορούμε να χαμογελάμε.

Όμως η Φρίντα είναι χαρούμενη κάθε φορά που δεν αδικούμε κανέναν με την συμπεριφορά μας κι είναι λυπημένη κάθε φορά που κάποιος στενοχωριέται από αυτά που κάνουμε στους άλλους άθελά μας.





































 

 

 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η χριστουγεννιάτικη γιορτή μας ! Καρυοθραύστης . Τμήμα 5 τμήμα Ένταξης και 4ο Ολοήμερο τμήμα ( Μαργαρίτες και Μαργαριτάκια)

Ο Πυξιδούλης, η Πυξιδούλα - "ΕΓΩ + ΕΣΥ = ΟΜΑΔΑ" (Απίθανα Νηπιάκια - τμήματα 4ο & 6ο)

28η Οκτωβρίου - Σαν Παραμύθι ( Απίθανα Νηπιάκια - τμήματα 4ο & 6ο)