Δημιουργία Λαχανόκηπου - Απίθανα Νηπιάκια - 4ο & 6ο Τμήματα

Μετά τον ανθόκηπο που φτιάξαμε την προηγούμενη σχολική χρονιά, ήρθε η σειρά του δικού μας λαχανόκηπου.


Η κυρία Δέσποινα Βασιλειάδου - Γεωπόνος και μητέρα μαθητή του σχολείου μας μαζί με το προσωπικό της την προηγούμενη εβδομάδα προετοίμασαν το χώρο όπου θα φυτεύαμε τα δικά μας λαχανικά.


Η κυρία Κική Χατζηδημητρίου και ο κύριος Απόστολος Ματζίρης ιδιοκτήτες του φυτώριου "Όασις" στα Γιαννιτσά και γονείς μαθητή μας που φέτος φοιτά στο δημοτικό σχολείο για μια ακόμη φορά δίπλα μας μας πρόσφεραν με μεγάλη χαρά όλα τα φοιτά. Τους ευχαριστούμε ολόψυχα για την προσφορά τους εδώ και πολλά χρόνια.






Και ήρθε η μέρα το όνειρό μας να γίνει πραγματικότητα. Η κυρία Δέσποινα Βασιλειάδου πάλι κοντά μας ώστε να μοιραστεί μαζί μας τις πολύτιμες γνώσεις της ως Γεωπόνος αλλά και μαζί με την κυρία Γαβριέλα Παπαβασιλείου να προσφέρουν βοήθεια στα Απίθανα Νηπιάκια μας να δημιουργήσουν έναν όμορφο λαχανόκηπο στον αύλειο χώρο του σχολείου μας.






Όλα έτοιμα κι εμείς πιάσαμε δουλειά. Πήραμε στα χεράκια μας τα φυτά τα αγγίξαμε, τρυφερά, χαϊδέψαμε τις ριζούλες τους...





τα τοποθετήσαμε απαλά μέσα στις τρυπούλες και τα σκεπάσαμε με χώμα...











γεμίσαμε τα ποτιστήρια μας και τα ποτίσαμε για να δροσιστούν.


Έτοιμος ο υπέροχος λαχανόκηπός μας! Τώρα το μόνο που χρειάζονται τα φυτά μας είναι φροντίδα και πολλή αγάπη για να μεγαλώσουν, να αναπτυχθούν και να μας δώσουν παραγωγή για πεντανόστιμες σαλατούλες.





Θερμές ευχαριστίες από όλα τα Απίθανα Νηπιάκια και τις δασκάλες τους στις κυρίες Δέσποινα Βασιλειάδου και Γαβριέλα Παπαβασιλείου για την πολύτιμη βοήθειά τους αλλά και στην κυρία Κική Χατζηδημητρίου και Απόστολο Ματζίδης για την προσφορά των φυτών. 

Περίσσεψαν φυτά και τα πήραμε στο σπίτι μας για να φυτέψουμε με τη μαμά και τον μπαμπά στην αυλή μας, στον κήπο μας ή σε γλάστρες στο μπαλκόνι.




Επιστροφή στην τάξη για να απολαύσουμε τα ζουμερά βιολογικά μήλα που μας έφερε ο Γιώργος από τον παππού του.




Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η χριστουγεννιάτικη γιορτή μας ! Καρυοθραύστης . Τμήμα 5 τμήμα Ένταξης και 4ο Ολοήμερο τμήμα ( Μαργαρίτες και Μαργαριτάκια)

Ο Πυξιδούλης, η Πυξιδούλα - "ΕΓΩ + ΕΣΥ = ΟΜΑΔΑ" (Απίθανα Νηπιάκια - τμήματα 4ο & 6ο)

28η Οκτωβρίου - Σαν Παραμύθι ( Απίθανα Νηπιάκια - τμήματα 4ο & 6ο)