Επίσκεψη διατροφολόγου - "Υγεία είναι Διατροφή , Άσκηση και Νερό" - Απίθανα Νηπιάκια 4ο & 6ο Τμήματα

Σήμερα είχαμε τη χαρά να φιλοξενήσουμε στο σχολείο μας τη διατροφολόγο, κυρία Δόμνα Παυλίδου για να μιλήσει στα παιδιά μας για τη διατροφή και πόσο σημαντικός είναι ο ρόλος της υγιεινής διατροφής στον ανθρώπινο οργανισμό.


Μέχρι να έρθει η ώρα για το προγραμματισμένο ραντεβού γνωρίσαμε τη μυστηριώδη πυραμίδα του Άγγελου Κλειδή από το βιβλίο της κ. Σοφίας Μπάμπου Διατροφοζουζουνίσματα: "Ο Άγγελος Κλειδής και η Πυραμίδα της Μεσογειακής διατροφής" http://ehappyhealth.blogspot.gr/

"Μια φορά κι έναν καιρό ήταν ο Άγγελος Κλειδής, είχε κάτασπρα μαλλιά, φορούσε και γυαλιά ήταν έξυπνος πολύ. Ζούσε στην Αμερική σαν τον Νεύτωνα λοιπόν, μακριά απ’ το παρελθόν. Του ήρθε έτσι ξαφνικά μια ιδέα από το πουθενά. Άραγε τι τρώνε  αυτοί, που ζούνε πάρα πολύ; Τι να τρώνε όλοι αυτοί που είναι γεροί και δυνατοί;..."

Ταξιδέψαμε μαζί του σε πολλές χώρες και γνωρίσαμε τη διατροφή διάφορων λαών. Μας βοήθησε να μάθουμε για τη μεσογειακή διατροφή.

Σε λίγο η ακούγεται χτύπημα στην πόρτα.

-Καλωσορίσατε κυρία Δόμνα!"


"Διατροφή: Ότι τρώω και ότι πίνω" 

Μέσα από μια εκπληκτική παρουσίαση η κυρία Παυλίδου μίλησε στα Απίθανα Νηπιάκια μας για τη Σωστή Διατροφή - Σωστή Κατανομή Γευμάτων - Ποικιλία, τις ομάδες των τροφίμων, για τα καλά και τα κακά λίπη και πώς επιδρούν στην υγεία μας, γιατί πρέπει να τρώμε από όλες τις ομάδες τροφίμων...









Υγεία είναι: "Διατροφή - Άσκηση και Νερό" 

Με μεγάλη προσοχή και υπομονή απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις - απορίες των παιδιών μας.

Τα παιδιά για να την ευχαριστήσουν της έφτιαξαν ένα δωράκι την φρουτιέρα της ΑΓΑΠΗΣ στέλνοντας το δικό μας μήνυμα: "Για σώματα γερά επιλέγουμε να τρώμε υγιεινά"

Στάμπες με φρούτα κα λαχανικά:
















Κυρία Δόμνα σας ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας που δεχτήκατε την πρότασή μας και ήσασταν σήμερα κοντά μας για να μοιραστείτε μαζί μας τις γνώσεις σας και να μας βοηθήσετε πως να επιλέγουμε να τρώμε υγιεινά.



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η χριστουγεννιάτικη γιορτή μας ! Καρυοθραύστης . Τμήμα 5 τμήμα Ένταξης και 4ο Ολοήμερο τμήμα ( Μαργαρίτες και Μαργαριτάκια)

Ο Πυξιδούλης, η Πυξιδούλα - "ΕΓΩ + ΕΣΥ = ΟΜΑΔΑ" (Απίθανα Νηπιάκια - τμήματα 4ο & 6ο)

28η Οκτωβρίου - Σαν Παραμύθι ( Απίθανα Νηπιάκια - τμήματα 4ο & 6ο)