5 Οκτωβρίου - Παγκόσμια Ημέρα Εκπαιδευτικών - Απίθανα Νηπιάκια - 4ο & 6ο Τμήματα

"Ο ιδανικός δάσκαλος είναι εκείνος που γίνεται γέφυρα για να περάσει αντίπερα ο μαθητής του κι όταν πια του έχει διευκολύνει το πέρασμα, αφήνεται χαρούμενα να γκρεμιστεί, ενθαρρύνοντας το μαθητή του να φτιάξει δικές του γέφυρες"

Νίκος Καζαντζάκης

Κάθε χρόνο στις 5 Οκτωβρίου γιορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα Εκπαιδευτικών.  

Καθιερώθηκε το 1994 από την UNESCO για να υπενθυμίσει τον καθοριστικό ρόλο που παίζει ο δάσκαλος μέσα στην κοινωνία: Είτε εργάζεται σε μία πλούσια πόλη της Δύσης, είτε σε μια αυτοσχέδια σχολική αίθουσα κάποιας εγκατάστασης προσφύγων.

Διαβάσαμε το παραμύθι της Κωνσταντίνας Αρμενιάκου: "Η δασκάλα όλα τα μπορεί"

"Η μικρή Σοφία, η ηρωίδα του βιβλίου μας, μας παρουσιάζει τη δασκάλα της όπως τη βλέπει με τα δικά της μάτια. Η κυρία Κατερίνα πολλά μπορεί να καταφέρει μέσα στην τάξη. Είναι παραμυθού, ζωγράφος, μουσικός, τραγουδίστρια, γυμνάστρια, ηθοποιός, επιστήμονας, σωστή νεράιδα των παραμυθιών".

Πώς είναι η δική μας δασκάλα; Πως τη νιώθουμε; Τι κάνει μέσα στην τάξη; Τι μας προσφέρει; Τι μπορεί να καταφέρει;

-Μας χαμογελάει, μας αγκαλιάζει, μας χαϊδεύει, μας αγαπάει, μας μιλάει τρυφερά, είναι η δεύτερη μανούλα μας, μας γιατρεύει τις πληγές, μας ηρεμεί, μας τραγουδάει, μας βοηθάει... Μπορεί να κάνει τα πάντα!

Ακούσαμε το παραμύθι: "Η δασκάλα Σοφία"


"Τα παιδιά του Νηπιαγωγείου ήθελαν να κάνουν ένα δώρο στη δασκάλα τους τη Σοφία που τόσο αγαπούν. Οι ιδέες και οι προτάσεις πολλές: Ρούχα, παπούτσια, γλυκά, καλλυντικά, ταξίδια... Η απόφαση πολύ δύσκολη. Τη λύση την έδωσε η κυρία Σοφία όταν μέσα στην τάξη τους μίλησε για την ΑΓΑΠΗ, μια λέξη μοναδική που με πολλούς τρόπους μπορεί ο καθένας να τη δώσει ή να τη δεχτεί. Έτσι αποφάσισαν λοιπόν να κάνουν δώρο στην κυρία Σοφία μια τεράστια αγκαλιά για να της δείξουν την αγάπη τους στην δασκάλα τους γιατί:

"Της κυρίας η καρδιά χωράει όλα τα παιδιά" Φτιάξαμε όλοι μαζί μια ομαδική εργασία για την γιορτή των δασκάλων.




















Ζωγραφίσαμε τη δασκάλα μας...










Ακούσαμε και τραγουδήσαμε ένα πολύ τρυφερό τραγουδάκι: "Η Πιο Καλή Δασκάλα"

"...Γιατί είσαι η πιο καλή δασκάλα, τα μικρά κάνεις μεγάλα

Και τα δύσκολα να μοιάζουν εύκολα

Γιατί είσαι η πιο καλή κυρία και σου έχω αδυναμία

Σ` έχω στην καρδιά μου δεύτερη μαμά..."

Χρόνια πολλά σε όλους τους εκπαιδευτικούς


«Για μένα, ενώπιον του Θεού, το πιο υπεύθυνο επάγγελμα, που μπορεί να κάνει κάποιος, είναι νηπιαγωγός. Αλλά και το πιο δύσκολο, γιατί πλάθει ψυχές. Και πλάθοντας ψυχές, πλάθεις ανθρώπους, οι οποίοι είναι κατ’ εικόνα του Θεού πλασμένοι. Και έτσι γίνεσαι συνεργός του Θεού, όπως γίνονται και οι γονείς, όταν τεκνοποιούν». Και συνέχισε: «Αν δεν έχεις τα κότσια να γίνεις νηπιαγωγός, να γίνεις δάσκαλος. Είναι το ίδιο υπεύθυνο. Κι αν δεν μπορείς ούτε δάσκαλος, τότε να γίνεις καθηγητής»!

ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΠΑΪΣΙΟΣ Ο ΑΓΙΟΡΕΙΤΗΣ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η χριστουγεννιάτικη γιορτή μας ! Καρυοθραύστης . Τμήμα 5 τμήμα Ένταξης και 4ο Ολοήμερο τμήμα ( Μαργαρίτες και Μαργαριτάκια)

Ο Πυξιδούλης, η Πυξιδούλα - "ΕΓΩ + ΕΣΥ = ΟΜΑΔΑ" (Απίθανα Νηπιάκια - τμήματα 4ο & 6ο)

28η Οκτωβρίου - Σαν Παραμύθι ( Απίθανα Νηπιάκια - τμήματα 4ο & 6ο)