"Όταν τρέφομαι σωστά έχω και δόντια γερά" 16 Οκτωβρίου Παγκόσμια Ημέρα Υγιεινής Διατροφής Τμήμα 5 και Τμήμα Ένταξης ( Μαργαρίτες και Μαργαριτάκια)

 

16  Οκτωβρίου Παγκόσμια Ημέρα Υγιεινής Διατροφής  και  δεν θα μπορούσαν  τα Μαργαριτάκια να  την προσπεράσουν χωρίς πολλή συζήτηση , πλούσιο εποπτικό υλικό,  παραμύθια και τραγούδια σχετικά με την υγιεινή διατροφή και με μία καλεσμένη που μας επισκέφτηκε  στην τάξη μας για να μας λύσει πολλές απορίες.

Η κ. Ειρήνη Σιγκούδη, η καλεσμένη μας δηλαδή,  είναι οδοντίατρος  και σήμερα μας μίλησε για την σημασία της υγιεινής διατροφής και την ωφελιμότητά της για τα  δόντια μας.

Τις προηγούμενες μέρες  είχαμε αναφερθεί στην πυραμίδα της υγιεινής διατροφής   και φτιάξαμε μια τρισδιάστατη πυραμίδα για να της την χαρίσουμε . Στην κορυφή της πυραμίδας βάλαμε ένα υγιές λευκό δόντι έτσι ώστε όλοι να θυμόμαστε ότι οι υγιείς διατροφικές συνήθειες κάνουν καλό στον οργανισμό μας αλλά και στα δόντια μας ειδικότερα.

Ζωγραφίζουμε τα δέντρα με τις υγιεινές  και τις ανθυγιεινές τροφές ομαδικά  στον διαδραστικό πίνακα και   ατομικά  στην κάρτα που θα πάρουμε στο σπίτι μας.

Η μέρα μας έκλεισε στύβοντας πορτοκαλάδα για να συνοδέψουμε το δεκατιανό μας  και τρώγοντας ελιές που τις  είχαμε μαζέψει πριν μέρες από τα λιόδεντρα της αυλής μας και τις είχαμε αφήσει στο χοντρό αλάτι για μερικές μέρες έτσι ώστε να  «ψηθούν»  και να γίνουν φαγώσιμες.

Ευχαριστούμε πολύ την κ. Ειρήνη Σιγκούδη που  απάντησε στις απορίες μας, με μεγάλη υπομονή,  καθώς οι ερωτήσεις  ήταν πολλές, καταιγιστικές  και τα παιδιά ανυπόμονα να μάθουν.

 Την ευχαριστούμε επίσης γιατί με το πλατύ της χαμόγελο και την φιλικότητά της  μας βοήθησε να ξεπεράσουμε το φόβο του οδοντίατρου και να τον δούμε σαν έναν μεγάλο σύμμαχο για την υγεία μας.
































Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η χριστουγεννιάτικη γιορτή μας ! Καρυοθραύστης . Τμήμα 5 τμήμα Ένταξης και 4ο Ολοήμερο τμήμα ( Μαργαρίτες και Μαργαριτάκια)

Ο Πυξιδούλης, η Πυξιδούλα - "ΕΓΩ + ΕΣΥ = ΟΜΑΔΑ" (Απίθανα Νηπιάκια - τμήματα 4ο & 6ο)

28η Οκτωβρίου - Σαν Παραμύθι ( Απίθανα Νηπιάκια - τμήματα 4ο & 6ο)