Ομάδες εργασίας και ομάδες υπηρεσίας Τμήμα 5 και τμήμα ένταξης

 

Ομάδες υπηρεσίας και ομάδες εργασίας στο νηπιαγωγείο.

Είναι πολύ σημαντικό τα παιδιά να μαθαίνουν από νωρίς να εργάζονται συνεργατικά, μιας και μέσα στην ομάδα καλλιεργείται η εμπιστοσύνη, η κατανόηση και η επικοινωνία.

Σε ένα νηπιαγωγείο που συνυπάρχουν παιδιά με ιδιαιτερότητες  με παιδιά τυπικής ανάπτυξης υπάρχει ένα επιπλέον θετικό πρόσημο στην δημιουργία της ομάδας.

Οι Μαργαρίτες δημιουργούν τις δικές τους ομάδες, πέντε τον αριθμό , όσες δηλαδή είναι και οι μέρες που βρισκόμαστε όλοι μαζί.

Για την φετινή σχολική χρονιά,  που θα ασχοληθούμε με την μυθολογία, οι ομάδες μας παίρνουν τα ονόματα τους από τα ζώα που έγιναν σύμβολα είτε  για τους θεούς του Ολύμπου , είτε για τους ημίθεους .  Η Δευτέρα ξεκινά με την γλαύκα ( κουκουβάγια)  σύμβολο της θεάς Αθηνάς, για την Τρίτη επιλέγουμε το ελάφι της θεάς Άρτεμις, για την Τετάρτη , τον αετό του θεού Δία, για την Πέμπτη τον Άργο, το πιστό σκυλί του Οδυσσέα και για την Παρασκευή το φτερωτό άλογο , τον Πήγασο ο οποίος αναφέρεται ως  άλογο της Ηούς στην οποία της τον πρόσφερε ως δώρο ο Δίας για να σέρνει το άρμα της.

Αναφερόμαστε στους θεούς του Ολύμπου και ζωγραφίζουμε στον διαδραστικό πίνακα τα ζώα που αντιπροσωπεύει η κάθε μέρα.

Στη συνέχεια δημιουργούμε το παρουσιολόγιό μας που δεν είναι άλλος από τον  θεό Ήλιο. Κάθε ακτίνα του έχει την φωτογραφία του παιδιού που είναι στο νηπιαγωγείο ενώ στα σύννεφα υπάρχουν οι φωτογραφίες αυτών που λείπουν . Τα νέφη αυτά είναι εκείνα που εμπλούτισαν σε μύθους την Ελληνική Μυθολογία και είναι γνωστά ως Σωρείτες.






















Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η χριστουγεννιάτικη γιορτή μας ! Καρυοθραύστης . Τμήμα 5 τμήμα Ένταξης και 4ο Ολοήμερο τμήμα ( Μαργαρίτες και Μαργαριτάκια)

Ο Πυξιδούλης, η Πυξιδούλα - "ΕΓΩ + ΕΣΥ = ΟΜΑΔΑ" (Απίθανα Νηπιάκια - τμήματα 4ο & 6ο)

28η Οκτωβρίου - Σαν Παραμύθι ( Απίθανα Νηπιάκια - τμήματα 4ο & 6ο)