20η Οκτωβρίου... " 'Ηταν τα μυστικά του Βάλτου που ζωντάνευαν." Τμήμα 5 ( Μαργαρίτες και Μαργαριτάκια )

 

20 Οκτωβρίου. Ημέρα απελευθέρωσης της πόλης μας.

Πώς άραγε να βιώνει ένα παιδί  αυτή τη γιορτινή  μέρα των αναμνήσεων, της μπάντας που παίζει εμβατήρια και που γίνονται παρελάσεις;

Καλούμε στην τάξη μας την ποιήτρια Μαρία Αγιαννίδου, να μας μιλήσει για την δική της παιδική εμπειρία που την έκανε ποίημα, με τίτλο  « Ήταν τα μυστικά του βάλτου που ζωντάνευαν»

Η Μαρία Αγιαννίδου μας μιλάει για την δική της εμπειρία, μας απαγγέλει το ποίημα της κι εμείς ζωγραφίζουμε όλα όσα αισθανόμαστε ακούγοντάς το….

Αναφερόμαστε στην Πηνελόπη Δέλτα και στο βιβλίο της τα μυστικά του βάλτου, αναφερόμαστε στους Μακεδονομάχους και στο Τέλλο Άγρα αλλά και στις πλάβες  που εκείνη την εποχή , ήταν τα μεταφορικά μέσα στη λίμνη των Γιαννιτσών που πλέον έχει αποξηρανθεί.

 Μαζί της ταξιδεύουμε σε άλλες εποχές και προσπαθούμε, όσο αυτό είναι εφικτό,να κατανοήσουμε την αξία της Ελευθερίας, που αν και για μας είναι δεδομένη, για κάποιους λαούς ακόμα και σήμερα είναι ζητούμενο.  

Η κ. Αγιαννίδου μας χάρισε μία σημαία κι εμείς για να την ευχαριστήσουμε τόσο για τον χρόνο της όσο και για τα όσα μοιράστηκε μαζί μας,  της χαρίζουμε μια ομαδική ζωγραφιά εμπνευσμένη από το  ποίημα της  τυλιγμένη σε ένα μπουκαλάκι και μία πλάβα που χειροτεχνήσαμε για να θυμάται  αυτή την μέρα που πέρασε μαζί μας.

Στη συνέχεια θέλοντας να τιμήσουμε κι εμείς με τον δικό μας τρόπο τους ήρωές μας, πλέκουμε ένα στεφάνι από κλαδιά ελιάς και πηγαίνουμε στην πλατεία Γκόνου Γιώτα για να το καταθέσουμε ως  ένδειξη ευγνωμοσύνης για όλα όσα έκαναν για την Ελευθερία μας.

Χρόνια πολλά και χρόνια ελεύθερα  στην πόλη μας … στην Πατρίδα μας και σε όλες τις Πατρίδες του Κόσμου.












Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η χριστουγεννιάτικη γιορτή μας ! Καρυοθραύστης . Τμήμα 5 τμήμα Ένταξης και 4ο Ολοήμερο τμήμα ( Μαργαρίτες και Μαργαριτάκια)

Ο Πυξιδούλης, η Πυξιδούλα - "ΕΓΩ + ΕΣΥ = ΟΜΑΔΑ" (Απίθανα Νηπιάκια - τμήματα 4ο & 6ο)

28η Οκτωβρίου - Σαν Παραμύθι ( Απίθανα Νηπιάκια - τμήματα 4ο & 6ο)