Οι Μαργαρίτες και τα Μαργαριτάκια υιοθετούν δέντρο στην Παραμυθούπολη. Τμήμα 5 και Τμήμα Ένταξης.

 

Μια ακόμα υπέροχη μέρα, σε γιορτινό ρυθμό,  περιμένει σήμερα τα Μαργαριτάκια μας. Στολίζουμε ένα από τα δέντρα του πεζόδρομου Γιαννιτσών.

Μέρες  πριν, έχουμε κρεμάσει την αφίσα μας στο δέντρο που σκοπεύουμε να στολίσουμε κι  έχουμε ετοιμάσει τα στολίδια μας που έχουν σαν θέμα τους τις γιορτινές αυτές μέρες  από την αρχαιότητα έως σήμερα.

Οι αρχαίοι Έλληνες γιόρταζαν την γέννηση του θεού Ήλιου κι αυτή την ημέρα την ονόμαζαν , Ηλιούγεννα και συνήθιζαν να στολίζουν κλαδιά ελιάς με κόκκινες και λευκές κορδέλες αλλά και σύκα, ξηρούς καρπούς κλπ.  Την στολισμένη ελιά την ονόμαζαν Ειρεσιώνη.

Στα μεταγενέστερα χρόνια και κυρίως στα νησιά συνήθιζαν να στολίζουν ένα καράβι , ενώ στη σύγχρονη εποχή , επηρεασμένοι από έθιμα άλλων λαών είθισται να στολίζουμε έλατα.

Με αφορμή , τον τίτλο της χριστουγεννιάτικης γιορτής μας που είναι : «Ηλιούγεννα, Πρωτούγεννα, Χριστούγεννα» τα στολίδια μας έχουν την Ειρεσιώνη, ένα καρύδι τυλιγμένο σε χρυσό πανί και ένα ρόδι πήλινο.

Ξεκινάμε από το Νηπιαγωγείο μας  γεμάτοι ενθουσιασμό και ενέργεια και τραγουδώντας φτάνουμε ως τον Πεζόδρομο.

Σε όλη την διαδρομή οι περαστικοί αλλά και οι καταστηματάρχες  καθώς μας αντικρύζουν με τα κόκκινα σκουφάκια μας  και ακούν τις παιδικές μελωδίες μας , δεν μπορούν παρά να χαμογελάσουν.

Με την παρουσία μας , φέρνουμε την λιακάδα σε αυτή την συννεφιασμένη μέρα!

Όταν φτάνουμε στο δικό μας δέντρο ένας ένας  βάζουμε το στολίδι μας .  

Στολίζουν τα μικρά μαργαριτάκια, στολίζουν και οι μεγάλες Μαργαρίτες, στολίζουν και παλιές συναδέλφισσες που έτυχε να περνούν από  εκεί, και φυσικά δεν θα μπορούσαν να αντισταθούν στο κάλεσμά μας.

Το αποτέλεσμα είναι μοναδικό.

Από εδώ και πέρα, και για όσο καιρό διαρκέσουν οι γιορτές,  όσοι τύχει να περάσουν από το δεντράκι μας , πέρα από την ομορφιά που θα αντικρίζουν θα έχουν την ευκαιρία να μαθαίνουν από τα Μαργαριτάκια,   για τα Ηλιούγεννα, τα Πρωτούγεννα και τα Χριστούγεννα.

Ευχαριστούμε πολύ τις μαμάδες, τους μπαμπάδες  και τις γιαγιάδες που και σε αυτή την δράση μας ,μας βοήθησαν ώστε να πάνε όλα  για μια ακόμη φορά, τέλεια.























 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η χριστουγεννιάτικη γιορτή μας ! Καρυοθραύστης . Τμήμα 5 τμήμα Ένταξης και 4ο Ολοήμερο τμήμα ( Μαργαρίτες και Μαργαριτάκια)

Ο Πυξιδούλης, η Πυξιδούλα - "ΕΓΩ + ΕΣΥ = ΟΜΑΔΑ" (Απίθανα Νηπιάκια - τμήματα 4ο & 6ο)

28η Οκτωβρίου - Σαν Παραμύθι ( Απίθανα Νηπιάκια - τμήματα 4ο & 6ο)