"Θα φτιάξω μια καρτούλα να στείλω μιαν ευχούλα" - Απίθανα Νηπιάκια 4ο& 6ο Τμήματα

"Θα φτιάξω μια καρτούλα ,

να στείλω μιαν ευχούλα,

στον παππού και στη γιαγιά,

στο νονό και στη νονά.

Στο θείο και στη θεία,

στα γλυκά μου ξαδερφάκια,

στα καλά μου φιλαράκια "

Τα Χριστούγεννα είναι μια από τις ομορφότερες γιορτές της Χριστιανοσύνης. Μια γιορτή γεμάτη ωραία συναισθήματα, όμορφα μηνύματα, πίστη και μαγεία. Ανταλλάσσουμε δώρα και ευχές με τους αγαπημένους μας.

Αγγελιοφόροι ευχών και μηνυμάτων τις γιορτινές μέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς είναι οι κάρτες οι οποίες αποτελούν και ένα αναπόσπαστο κομμάτι τους. Μια γιορτινή καρτούλα δεν είναι άλλο από ένα υπέροχο, μοναδικό δωράκι σε κάποιο αγαπημένο μας πρόσωπο, μια ένδειξη αγάπης, ζεστασιάς, χαράς και καλοσύνης που όλοι αποζητάμε αυτές τις μέρες.

Πατέρας της χριστουγεννιάτικης κάρτας θεωρείται ο Γουίλιαμ Έντλεϊ, ο οποίος είναι και ο σχεδιαστής της πρώτης χριστουγεννιάτικης κάρτας το 1842 που βρίσκεται σήμερα στο Βρετανικό Μουσείο.

Στην Ελλάδα η αποστολή των χριστουγεννιάτικων καρτών ξεκίνησε στις αρχές του 20ου αιώνα, από Έλληνες μετανάστες στην Αμερική και την Αυστραλία που ένωσαν την ανάγκη να επικοινωνήσουν με συγγενείς και φίλους και να στείλουν τις ευχές τους στους αγαπημένους τους.

Στις Χριστουγεννιάτικες κάρτες συνήθως απεικονίζονται η γέννηση του Χριστού, η φάτνη, οι τρεις μάγοι με τα δώρα, άγγελοι και αστέρια.

Αν και στις μέρες μας οι παραδοσιακές καρτούλες έχουν αντικατασταθεί από τις ηλεκτρονικές διαδικτυακές κάρτες, εμείς θέλοντας να τηρήσαμε το έθιμο της κάρτας δημιουργήσαμε όμορφες χειροποίητες καρτούλες. Τα τρυφερά μας τα χεράκια μας μεταμορφώθηκαν σε όμορφα αγγελάκια.

Με λευκή τέμπερα τυπώσαμε τα χεράκια σε διπλωμένα γαλάζια χαρτόνια.







Σε ροζ στρόγγυλα χαρτονάκια ζωγραφίσαμε τα προσωπάκια τους και με χρυσή τρέσα το φτιάξαμε το φωτοστέφανο.




Στην εσωτερική πλευρά κάναμε μια χριστουγεννιάτικη ζωγραφιά και γράψαμε τις ευχούλες μας.








Καλά Χριστούγεννα, Χρόνια πολλά, υγεία, ειρήνη, χαρά και αγάπη.







ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ ΣΕ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η χριστουγεννιάτικη γιορτή μας ! Καρυοθραύστης . Τμήμα 5 τμήμα Ένταξης και 4ο Ολοήμερο τμήμα ( Μαργαρίτες και Μαργαριτάκια)

Ο Πυξιδούλης, η Πυξιδούλα - "ΕΓΩ + ΕΣΥ = ΟΜΑΔΑ" (Απίθανα Νηπιάκια - τμήματα 4ο & 6ο)

28η Οκτωβρίου - Σαν Παραμύθι ( Απίθανα Νηπιάκια - τμήματα 4ο & 6ο)