"Άγιε Βασίλη έχεις γράμμα από κάποιον που σε σκέφτεται και σε αγαπά πολύ" - Απίθανα Νηπιάκια 4ο & 6ο Τμήματα

Οι μέρες κυλούν όμορφα, χαρούμενα, γιορτινά. Οι άγιες μέρες πλησιάζουν. Τα Χριστούγεννα και η Πρωτοχρονιά κοντοζυγώνουν. Η χαρά, το γέλιο, το τραγούδι και η μουσική καθημερινά προσφέρουν ένα κλίμα εορταστικό στο δικό μας νηπιαγωγείο. Δεν περνάει μέρα που να μην κάνουμε αναφορά στον λατρεμένο για τα παιδιά αλλά και για τους μεγάλους Άγιο Βασίλη. Άλλωστε μικροί, μεγάλοι, όλοι περιμένουμε αυτές τις μέρες το δωράκι μας από τον Άγιο Βασίλη και θα θέλαμε με κάποιο τρόπο να επικοινωνήσουμε μαζί του ώστε να πραγματοποιήσει τις ευχές μας και να γεμίσει όλες τις ψυχούλες  με χαρά και γέλιο. 


Ποια είναι όμως η ιστορία του άγιου Βασίλη;

"Κάποτε ζούσε ένας εύρωστος, πλούσιος άντρας με το όνομα Νικόλας που κατοικούσε στον Βόρειο Πόλο. Ήταν ένας ευγενικός, γενναιόδωρος άντρας. Ο Νικόλας χαιρόταν να κάνει εκπλήξεις στους ανθρώπους και συχνά έκανε πράγματα που έκαναν τους άλλους χαρούμενους..."

Διαβάσαμε το παραμύθι: "Μπουναμάδες με μπελάδες" Συγγραφέας: Γιολάντα Τσορώνη-Γεωργιάδη

"Την παραμονή της Πρωτοχρονιάς ο Χάρης εύχεται να ήταν του Αϊ-Βασίλη γιος για να μπορεί να έχει όλα τα παιχνίδια δικά του. Το αστέρι του χριστουγεννιάτικου δέντρου ακούει την ευχή του αγοριού και το μεταφέρει με τρόπο μαγικό στο σπίτι του Άγιου λίγες ώρες πριν εκείνος αρχίσει το μεγάλο του ταξίδι. Ο Χάρης έχει πια όλα τα καλά! Μα γιατί είναι τόσο στενοχωρημένος;"

- Πώς ένιωσε ο Χάρης όταν έμεινε μόνος στο σπίτι με τα πολλά παιχνίδια;

- Γιατί στενοχωρήθηκε ο Χάρης παρόλο που είχε ότι παιχνίδι ήθελε; Τι του έλειπε; 

- Γιατί βιαζόταν το αστέρι να γυρίσει στο σπίτι τον Χάρη; 

- Τι τον περίμενε εκεί; 

Πιο σημαντικά από όλα είναι αυτά που κάνουν την καρδιά μας να χτυπά και δεν μπορούν να αγοραστούν με όλου του κόσμου τα λεφτά.

Η μικρή Ελένη αποφάσισε πως φέτος δε θέλει δώρα για τα Χριστούγεννα. Στο γράμμα της προς τον Άγιο Βασίλη, επιθυμεί κάτι διαφορετικό.


Αν γράφαμε ένα γράμμα όλοι μαζί στον αγαπημένο μας Άγιο Βασίλη τι θα του ζητούσαμε;

"Αγαπημένε μας Άγιε Βασίλη. Είμαστε τα Απίθανα Νηπιάκια του 1ου Νηπιαγωγείου Γιαννιτσών. Σε παρακαλούμε πολύ να μας φέρεις δώρα σε όλα τα παιδάκι. Ειρήνη, Αγάπη, Υγεία και χαρά σε όλον τον κόσμο.

Σε αγαπάμε πολύ και σε περιμένουμε με αγωνία!

Με αγάπη

Τα Απίθανα Νηπιάκια 4ο & 6ο Τμήματα"











- Θέλετε να γράψετε ο καθένας το δικό του γραμματάκι και να το στείλουμε στον Άγιο Βασίλη στον Βόρειο Πόλο;

- Ακολουθήστε προσεκτικά τις οδηγίες του Άγιου Βασίλη και θα φτιάξετε το σούπερ γράμμα. Επίσης θα δείτε τον Άγιο Βασίλη να ταΐζει τους τάρανδους και να ταξιδεύει με το έλκηθρο! Τα παιδιά μαθαίνουν με αυτό το τρόπο τα βήματα που χρειάζονται για να συντάξουμε ένα γράμμα.

Αγαπητέ Άγιε Βασίλη,

Με λένε ……………………………………………. και είμαι …… ετών.

Το 2022 ήμουν ήσυχο παιδί. Βοηθούσα τη μαμά και άκουγα προσεκτικά την κυρία μου γιατί μου αρέσει πολύ να μαθαίνω.

Το δώρο που θέλω για το 2023 είναι:……………………

Αααα! Άγιε Βασίλη, μην ξεχάσεις να φέρεις σε όλα τα παιδάκια του κόσμου: ΕΙΡΗΝΗ - ΑΓΑΠΗ  - ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ  - ΣΠΙΤΙ – ΣΧΟΛΕΙΟ - ΦΙΛΟΥΣ – ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ.

ΜΕ ΑΓΑΠΗ…………………………………














Τα γραμματάκια μας μπήκαν στους φακέλους μας και είναι έτοιμα για να μπουν στο γραμματοκιβώτιο του Άγιου Βασίλη που βρίσκεται στην Παραμυθούπολη.


Τους άρεσε τόσο πολύ η διαδικασία που και στον ελεύθερο χρόνο τους γράφουν κι άλλα γράμματα:





Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η χριστουγεννιάτικη γιορτή μας ! Καρυοθραύστης . Τμήμα 5 τμήμα Ένταξης και 4ο Ολοήμερο τμήμα ( Μαργαρίτες και Μαργαριτάκια)

Ο Πυξιδούλης, η Πυξιδούλα - "ΕΓΩ + ΕΣΥ = ΟΜΑΔΑ" (Απίθανα Νηπιάκια - τμήματα 4ο & 6ο)

28η Οκτωβρίου - Σαν Παραμύθι ( Απίθανα Νηπιάκια - τμήματα 4ο & 6ο)