Επίσκεψη στο Σύλλογο Παραπληγικών και κινητικά Ανάπηρων του Ν. Πέλλας. Τμήμα 5 Και Τμήμα Ένταξης ( Μαργαρίτες και Μαργαριτάκια)

 

Επίσκεψη στο σύλλογο παραπληγικών και κινητικά ανάπηρων του Ν. Πέλλας για τα Μαργαριτάκια μας σήμερα.

Μετά τα  χτεσινά  μας παιχνίδια ζωγραφικής  με το στόμα ή με  τα πόδια και την γνωριμία μας με το αλφάβητο τόσο των βαρήκοων, όσο και με των ατόμων με προβλήματα όρασης, ήρθε σήμερα  η ευκαιρία μας    να  επισκεφτούμε το σύλλογο  παραπληγικών και κινητικά ανάπηρων του Ν. Πέλλας.

Οι κ.κ. Οικονομίδου Μαρία ( γραμματέας του Συλλόγου) και  Θωμαίδου Μαρίνα ( ταμίας του Συλλόγου ) μας καλοδέχτηκαν στα γραφεία.

 Την πρώτη στιγμή της συνάντησής μας δώσαμε τα δώρα μας που ήταν μία αφίσα φτιαγμένη από καπάκια και ένα αμαξίδιο από χαρτί και καπάκια.

Στη συνέχεια η κ. Οικονομίδου Μαρία μας εξήγησε τους λόγους συλλογής από καπάκια και η έκπληξη ήταν για μας όταν μας παρουσίασαν ένα αμαξίδιο και μας πρότειναν ένας ένας να μπούμε στη θέση αυτών των παιδιών με κινητικά προβλήματα και να συναισθανθούμε τα δικά τους συναισθήματα αλλά και να προβληματιστούμε σχετικά με την στάση που θα ήταν καλό να έχουμε εμείς απέναντι σε αυτά τα παιδιά.

Χορέψαμε βαλς, παίξαμε «γύρω γύρω όλοι», τραγουδήσαμε όλοι μαζί , άλλοι πάνω σε αμαξίδιο κι άλλοι όρθιοι.

Φεύγοντας βάλαμε τα καπάκια που είχαμε μαζέψει στο σχολείο μας  σε δικά τους κουβαδάκια.

Πήραμε και για την τάξη μας τέτοια κουβαδάκια για να συνεχίσουμε όλη τη χρονιά τη συλλογή από καπάκια αλλά και για να ευαισθητοποιήσουμε και τους γονείς μας.

Ήταν μια ξεχωριστή  εμπειρία!

 

















 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η χριστουγεννιάτικη γιορτή μας ! Καρυοθραύστης . Τμήμα 5 τμήμα Ένταξης και 4ο Ολοήμερο τμήμα ( Μαργαρίτες και Μαργαριτάκια)

Ο Πυξιδούλης, η Πυξιδούλα - "ΕΓΩ + ΕΣΥ = ΟΜΑΔΑ" (Απίθανα Νηπιάκια - τμήματα 4ο & 6ο)

28η Οκτωβρίου - Σαν Παραμύθι ( Απίθανα Νηπιάκια - τμήματα 4ο & 6ο)