Ένας Ήρωας, μια Ιστορία, ένα Έργο Τέχνης (Απίθανα Νηπιάκια - τμήματα 4ο & 6ο )

Ατενίζοντας την ιστορία ως πηγή γνώσης και έμπνευσης για το μέλλον και στα πλαίσια υλοποίησης του εκπαιδευτικού μας προγράμματος, αφιέρωμα στα 200 Χρόνια Ελευθερίας, με τίτλο: "Ένας Ήρωας, μια Ιστορία, ένα Έργο Τέχνης" κάθε ένα από τα 7 τμήματα του 1ου 6/θέσιου Νηπιαγωγείου Γιαννιτσών "Δήμητρα Μίγγα Κασάπη", επέλεξε και ασχολήθηκε με τρόπο βιωματικό και δημιουργικό με έναν Ήρωα της Επανάστασης.

 

Τα Απίθανα Νηπιάκια του 6ου τμήματος επέλεξαν τον Αθανάσιο Διάκο.


Η ζωή, η δράση και ο μαρτυρικός θάνατος του Αθανάσιου Διάκου μέσα από τις σελίδες της ιστορίας με τη ματιά των μικρών μας συγγραφέων.

 Ξεφυλλίστε για να διαβάσετε το βιβλίο.

Τα Απίθανα Νηπιάκια του 4ου τμήματος επέλεξαν τον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη.

Η ζωή, η δράση και ο θάνατος του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη μέσα από τις σελίδες της ιστορίας με τη ματιά των μικρών μας συγγραφέων.

 Ξεφυλλίστε για να διαβάσετε το βιβλίο.

Τα παιδιά μέσα από εκπαιδευτικές δράσεις και δρώμενα, γνώρισαν τη ζωή, τη δράση και το τέλος των ηρώων,  κατανόησαν και ανέδειξαν την έννοια του ηρωισμού, εκφράστηκαν δημιουργικά μέσα από τη ζωγραφική, τη δραματοποίηση, το χορό, το τραγούδι και την ποίηση.

 Στα βίντεο που ακολουθούν μπορείτε να δείτε όλο το πρόγραμμα των δύο τμημάτων από την έναρξη μέχρι τη λήξη του και παρουσίαση με μια λαμπρή γιορτή.


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η χριστουγεννιάτικη γιορτή μας ! Καρυοθραύστης . Τμήμα 5 τμήμα Ένταξης και 4ο Ολοήμερο τμήμα ( Μαργαρίτες και Μαργαριτάκια)

Ο Πυξιδούλης, η Πυξιδούλα - "ΕΓΩ + ΕΣΥ = ΟΜΑΔΑ" (Απίθανα Νηπιάκια - τμήματα 4ο & 6ο)

"Ζήτω οι ταπερίστες" από το 1ο και το 3ο τμήμα του 1ου 6/θέσιου Νηπιαγωγείο Γιαννιτσών, Τζουκμάνη Μαρία, Παναγιωτίδου Σόνια