Ο Πυξιδούλης, η Πυξιδούλα και ο μαγικός κύκλος (Απίθανα Νηπιάκια - τμήματα 4ο & 6ο)

Στα πλαίσια των εργαστηρίων δεξιοτήτων του πρώτου θεματικού κύκλου "ζω καλύτερα- ευ ζην" επιλέξαμε το σχέδιο δράσης με τίτλο «ο Πυξιδούλης και η Πυξιδούλα στο Νηπιαγωγείο» ένα πρόγραμμα πρόληψης και αγωγής υγείας που σχεδιάστηκε από το Κέντρο Πρόληψης Πυξίδα, με στόχο την εφαρμογή προγραμμάτων πρόληψης  στην προσχολική ηλικία σύμφωνα με την ελληνική πραγματικότητα. 

Περίοδος υλοποίησης Οκτώβριος - Νοέμβριος

Διαπραγματεύεται 4 θεματικές ενότητες, που αναπτύσσονται σε 7 εργαστήρια: ομαδικότητα, υγιείς συνήθειες, αυτοεκτίμηση, συναισθήματα.

1ο εργαστήριο:

Ο Πυξιδούλης,

 η Πυξιδούλα 


και ο "Μαγικός Κύκλος" - η Πυξιδοπαρεούλα μας



Μπήκαμε στον "μαγικό κύκλο", όποιος κάθεται σ' αυτόν αποκτά μαγικές ιδιότητες. Εδώ θα καθόμαστε, θα συζητάμε, θα ακούμε και θα σεβόμαστε ο ένας τον άλλον, θα παίζουμε παιχνίδια, θα ακούμε και θα λέμε ιστορίες και τραγούδια. 

Υποδεχτήκαμε τον Πυξιδούλη και την Πυξιδούλα, δυο ξαδερφάκια που μας έρχονται από τη μακρινή Πυξιδοχώρα, μια πολύ όμορφη χώρα που βρίσκεται στην άκρη του Ουράνιου τόξου. Αποφάσισαν να κάνουν αυτό το μακρινό ταξίδι, να μείνουν για λίγο κοντά για να μοιραστούν μαζί μας ιστορίες από τη χώρα τους αλλά και να μάθουν από τη δική μας.

Δημιουργήσαμε την Πυξιδοπαρεούλα μας για να τους υποδεχτούμε.



Πυξιδούλης - Πυξιδούλα: Γεια Απίθανα Νηπιάκια, είμαστε πολύ χαρούμενοι που βρισκόμαστε κοντά σας. Θα βρισκόμαστε όλοι μαζί κάθε βδομάδα, θα παίζουμε και θα συζητάμε διάφορα πράγματα. Τις υπόλοιπες μέρες θα πηγαίνουμε σε άλλα παιδάκια με τα οποία επίσης θα παίζουμε και θα συζητάμε. Τι λέτε, μας θέλετε στην Πυξιδοπαρεούλα σας;

Απίθανα Νηπιάκια: Ναιιιιιιι σας θέλουμε

Πυξιδούλης - Πυξιδούλα: Πώς θα καθόμαστε όμως εδώ αυτήν την ώρα; Τι μπορούμε να κάνουμε;

Απίθανα Νηπιάκια: Να είμαστε ήσυχοι, προσεκτικοί, να ακούμε και να αγαπάμε ο ένας τον άλλον.



Πυξιδούλης - Πυξιδούλα: Μπράβο σας παιδιά, ακριβώς, δίκιο έχετε. Να σας πούμε όμως ένα μυστικό; Ξέρετε αυτός ο κύκλος είναι ένας μαγικός κύκλος. Όταν θα καθόμαστε εδώ θα ακούμε και θα σεβόμαστε ο ένας τον άλλον όπως είπατε κι εσείς. Όποιος θέλει να μιλήσει θα ζητάει τη μαγική χρυσή πυξιδούλα/λη, οι υπόλοιποι θα κάνουμε ησυχία και θα ακούμε προσεκτικά, έτσι ο κύκλος μας θα γίνει ξεχωριστός, μοναδικός σαν κι εσάς. Συμφωνείτε;

Απίθανα Νηπιάκια: Ναι, ναι συμφωνούμε γιατί αλλιώς θα πονάνε τα αυτάκια μας και ο λαιμός μας αν φωνάζουμε δυνατά και όλοι μαζί.


Πυξιδούλης - Πυξιδούλα: Μα τι ωραία που τα λέτε! Και πώς θα τα καταφέρουμε;

Απίθανα Νηπιάκια: Με τους κανόνες

Πυξιδούλης - Πυξιδούλα: Μα και βέβαια! Για να τα καταφέρουμε να είναι ο μαγικός μας κύκλος ξεχωριστός πάμε όλοι μαζί να γράψουμε τους χρυσούς κανόνες μας. Θα τους στολίσουμε γύρω γύρω με όμορφα, γελαστά και χαρούμενα Απίθανα Νηπιάκια και θα υποσχεθούμε να τους ακολουθούμε πιστά για να ζούμε καλύτερα. Πάμε λοιπόν...






Πυξιδούλης - Πυξιδούλα: Μα τις όμορφους κανόνες γράψατε, μπράβο σας παιδιά, είσαστε πραγματικά Απίθανα Νηπιάκια και τους στολίσατε υπέροχα! Ελάτε τώρα να υποσχεθούμε όλοι μαζί ότι θα τους ακολουθούμε πιστά ώστε να ζούμε καλύτερα και να περνάμε όμορφα.
 


Πυξιδούλης - Πυξιδούλα: Γεια σας παιδιά εμείς φεύγουμε τώρα και θα τα πούμε σύντομα! Ως τότε να είστε όλοι καλά και αγαπημένοι. Ένα πουλάκι μας είπε ότι είστε φανταστικοί ζωγράφοι γι αυτό  τώρα που θα φύγουμε εμείς μπορείτε  να ζωγραφίσετε σε ένα χαρτί τον εαυτό σας και τους φίλους σας και την επόμενη φορά που θα συναντηθούμε να μας δείξετε τις ζωγραφιές σας! Γεια χαρά σας!

Ζωγραφίζω τον εαυτό μου και τους φίλους μου

Ξεφυλλίστε το άλμπουμ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η χριστουγεννιάτικη γιορτή μας ! Καρυοθραύστης . Τμήμα 5 τμήμα Ένταξης και 4ο Ολοήμερο τμήμα ( Μαργαρίτες και Μαργαριτάκια)

Ο Πυξιδούλης, η Πυξιδούλα - "ΕΓΩ + ΕΣΥ = ΟΜΑΔΑ" (Απίθανα Νηπιάκια - τμήματα 4ο & 6ο)

"Ζήτω οι ταπερίστες" από το 1ο και το 3ο τμήμα του 1ου 6/θέσιου Νηπιαγωγείο Γιαννιτσών, Τζουκμάνη Μαρία, Παναγιωτίδου Σόνια