"Ο Πυξιδούλης, η Πυξιδούλα – Αυτοεκτίμηση – Πιστεύω στον εαυτό μου" (Απίθανα Νη[ιάκια - τμήματα 4ο & 6ο)

 4ο Εργαστήριο Δεξιοτήτων πρώτου θεματικού κύκλου "ζω καλύτερα - ευ ζην"

"Ο Πυξιδούλης, η Πυξιδούλα – Αυτοεκτίμηση – Πιστεύω στον εαυτό μου"


Ενίσχυση της αυτοεκτίμησης - Μοιράζομαι κάτι σημαντικό για τον εαυτό μου – Αναγνωρίζω θετικά στους άλλους – Μαθαίνω να ακούω θετικά σχόλια από τους άλλους"

Απίθανα Νηπιάκια: (τραγουδούν το τραγούδι του Πυξιδολυλη και της Πυξιδούλας)

"Έλα, έλα Πυξιδούλη

στην παρέα μας γλυκούλη

για να παίξουμε μαζί

να γελάσουμε πολύ.


Έλα, έλα Πυξιδούλα

στην παρέα μας γλυκούλα

όλοι εμείς σε αγαπάμε

κάθε μέρα σε ζητάμε!

Πυξιδούλης: "Γεια σας παιδιά, τι ωραίο τραγουδάκι παιδιά! Ποπό υπέροχο, σας ευχαριστούμε! Θέλουμε να το μάθουμε κι εμείς! Μα πόσο χαιρόμαστε όταν ερχόμαστε στο δικό σας σχολείο. Είσαστε τα πιο απίθανα νηπιάκια που έχουμε γνωρίσει!"

Απίθανα Νηπιάκια: "Και εσύ Πυξιδούλη είσαι πολύ καλός, έχεις ωραίο χαμόγελο, μας κάνεις πολλά αστεία,  μας κάνεις να γελάμε και να περνάμε όμορφα και χαμογελαστός."

Πυξιδούλης: "Αλήθεια παιδιά, σας ευχαριστώ πολύ πολύ για τα καλά σας λόγια, με κάνετε και κοκκινίζω."

Απίθανα Νηπιάκια: "Κι εσύ Πυξιδούλα είσαι πολύ γλυκούλα και πολύ έξυπνη, μας μαθαίνεις πολλά ωραία πράγματα."

Πυξιδούλα: Ωωωω! "Ευχαριστώ τόσο μα τόσο πολύ! Τι όμορφα λογάκια! Κι εσείς όμως παιδιά είστε καταπληκτικά  παιδιά. Καθένας από εσάς είναι μοναδικός, ξεχωριστός και ΑΠΙΘΑΝΟΣ γι αυτό κι εμείς επείδή γνωρίζουμε πόσο σας αρέσουν τα παραμύθια, σας φέραμε μια πολύ όμορφη ιστορία για να την ακούσουμε και να την συζητήσουμε. Τι λέτε πάμε να την δούμε;"

Απίθανα Νηπιάκια: "Ναι, ναι είμαστε έτοιμοι!"

"ΕΓΩ. ο Απίθανος" της Γιολάντας Τσορώνη - Γεωργιάδη

"Ο Πίπης ένα χαριτωμένο, μικρό ποντικάκι ήθελε να γίνει νυχτερίδα για να μπορεί να πετάει, όταν όμως ανακάλυψε ότι θα έπρεπε να ακολουθήσει έναν νέο τρόπο ζωής, της ζωή της νυχτερίδας, που για να τα καταφέρει, δεν ήταν διατεθειμένος να κάνει αυτήν την αλλαγή..." Μια ιστορία για την ενίσχυση της ΑΥΤΟΕΚΤΙΜΗΣΗΣ και την αναγνώριση της ΜΟΝΑΔΙΚΟΤΗΤΑΣ. "Ο καθένας από εμάς είναι ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΣ αλλά εξίσου ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΣ"


Για να δούμε τι θυμάσαι;




Πυξιδούλης/Πυξιδούλα: "Ο καθένας από μας παιδιά είναι ΞΕΧΩΡΙΣΤΟΣ, ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ! Όλοι είμαστε ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΙ αλλά εξίσου ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΙ άνθρωποι! Τι θα λέγατε να σκεφτείτε κάτι που σας αρέσει στον εαυτό σας και να το μοιραστείτε μαζί μας;"

Απίθανα Νηπιάκια: "Πολύ ωραία ιδέα, θέλουμε."

Τα παιδιά σκέφτονται και το καθένα ξεχωριστά σηκώνεται στο κέντρο του μαγικού κύκλου για να το μοιραστεί με όλη την ομάδα.

-Πιστεύω πως είμαι πολύ έξυπνος.
-Τραγουδάω ωραία.
-Χορεύω υπέροχα.
-Κάνω πολύ ωραίες ζωγραφιές.
-Κάνω ωραίες κατασκευές.
-Λέω πολλά αστεία.
-Έχω ωραία μαλλιά.
-Είμαι όμορφος.
-Έχω ωραία μάτια...
Όλα τα παιδιά μιλούν για τον εαυτό τους.

Πυξιδούλης/Πυξιδούλα: Μπράβο σας παιδιά! Κοιτάξτε τώρα τις σας έχουμε φέρει; Όμορφες χαμογελαστές φατσούλες για να τις ζωγραφίσετε.














Πυξιδούλης/Πυξιδούλα: Τώρα θα γράψουμε κάτι όμορφο, κάτι καλό για τον καθένα επάνω στην φατσούλα για να το πάρετε όταν φύγετε στο σπίτι να το δείξετε στους γονείς σας για να δουν και να θαυμάσουν, πόσο ξεχωριστοί και μοναδικοί είστε!













Πυξιδούλης/Πυξιδούλα:
Πώς αισθανθήκατε παιδιά με όλα αυτά τα όμορφα λογάκια;

(Τα παιδιά μιλούν για το πως αισθάνθηκαν)

Απίθανα Νηπιάκια: Αισθάνθηκα πολύ όμορφα -Χάρηκα πολύ - Πετάω από τη χαρά μου - Χτυπάει χαρούμενα η καρδούλα μου...

Πυξιδούλης/Πυξιδούλα: "Τέλεια παιδιά Αχ δεν ξέρετε πόσο χαιρόμαστε Έχουμε και μια άλλη ιδέα παιδιά. Κάθε δυο μέρες μπορείτε να διαλέγετε με την κυρία σας δύο παιδιά, ένα αγόρι και ένα κορίτσι και θα τα σχεδιάζετε σε ένα χαρτί. Αυτοί θα είναι οι "απίθανοι της τάξης" για εκείνες τις δυο μέρες. Θα σκεφτείτε για τους συμμαθητές σας, ο καθένας από εσάς ξεχωριστά, από ένα θετικό χαρακτηριστικό γι' αυτούς. Η κυρία σας θα τα γράφει επάνω, μετά θα μπορείτε να ζωγραφίσετε για να στολίσετε τα παιδάκια. Θα τα κρεμάσετε κάπου για να τα καμαρώνετε μέχρι να επιλέξετε τους άλλους δύο απίθανους. Δεν είναι υπέροχο! Εμείς ήρθε η ώρα να σας αποχαιρετίσουμε και μην ξεχνάτε πώς ΟΛΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΟΝΑΔΙΚΟΙ, ΞΕΧΩΡΙΣΤΟΙ και εξίσου ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΙ."

Απίθανα Νηπιάκια: Ναι κυρία να το κάνουμε! Γεια σας Πυξιδούλη και Πυξιδούλα να μας ξανά έρθετε γρήγορα περνάμε πολύ ωραία μαζί σας!




"Εγώ είμαι εγώ" Ένα όμορφο τραγουδάκι για την μοναδικότητα









Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η χριστουγεννιάτικη γιορτή μας ! Καρυοθραύστης . Τμήμα 5 τμήμα Ένταξης και 4ο Ολοήμερο τμήμα ( Μαργαρίτες και Μαργαριτάκια)

Ο Πυξιδούλης, η Πυξιδούλα - "ΕΓΩ + ΕΣΥ = ΟΜΑΔΑ" (Απίθανα Νηπιάκια - τμήματα 4ο & 6ο)

28η Οκτωβρίου - Σαν Παραμύθι ( Απίθανα Νηπιάκια - τμήματα 4ο & 6ο)