Τηλεματική συνάντηση- ενημέρωση γονέων με θέμα "Διατροφή στην Παιδική Ηλικία" ("Kids in action"- 1o τμήμα)


                           

                                   

                                                     

Στα πλαίσια των  εργαστηρίων δεξιοτήτων για τον 1ο θεματικό κύκλο "Ευ Ζην", τα τμήματα του Νηπιαγωγείου μας  πραγματοποίησαν το εγκεκριμένο από το ΙΕΠ πρόγραμμα "Ο Πυξιδούλης και η Πυξιδούλα στο Νηπιαγωγείο" το δίμηνο Οκτώβριου- Νοεμβρίου. Το πρόγραμμα συνέβαλε στην εκπαίδευση των παιδιών σε δεξιότητες επικοινωνίας, στην ένταξή τους στην ομάδα της τάξης, στην απόκτηση υγιών συνηθειών και  στην καλλιέργεια συναισθηματικής νοημοσύνης.  Στην ενότητα για τις υγιείς συνήθειες, τα παιδιά αντιλήφθηκαν πως εκτός από το να φροντίζουν την καθαριότητά τους, να πλένουν και να φροντίζουν το σώμα τους και τα δόντια τους, να αθλούνται και να ψυχαγωγούνται, είναι πολύ σημαντικό να τρέφονται υγιεινά.  Πραγματοποιήθηκαν λοιπόν δραστηριότητες για την υγιεινή διατροφή στην Παγκόσμια ημέρα Διατροφής στις 16 Οκτωβρίου. Επίσης, μέσα από τις προτεινόμενες από το πρόγραμμα δραστηριότητες "Ψαρεύω υγιείς συνήθειες" και  "Παντομίμα" μιλήσαμε πάλι για τα οφέλη της υγιεινής διατροφής . Με αφορμή την εκδήλωση-ενημέρωση των γονέων συνεχίστηκαν οι δραστηριότητες για την διατροφή. Να σημειώσουμε πως τα νήπια καθημερινά  και συστηματικά  επιβραβεύονται  και καθοδηγούνται από τις νηπιαγωγούς τους για υγιεινές επιλογές γευμάτων. Τέλος,  την Παρασκευή 19 -11-2021 στις 7.30 μ.μ  ολοκληρώθηκαν οι δραστηριότητες  για την υγιεινή διατροφή με τη πραγματοποίηση μίας διαδικτυακής συνάντησης - ενημέρωσης των γονέων όλων των τμημάτων  του νηπιαγωγείου μας με θέμα "Διατροφή στην παιδική ηλικία", στοχεύοντας στην συνεργασία γονέων και σχολείου για την επίτευξη κατά το δυνατόν της μέγιστης ευαισθητοποίησης  στα θέματα υγιεινής  διατροφής και προσπαθώντας να επιτύχουμε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα για τα νήπια.   

   Η διαιτολόγος - διατροφολόγος Χρύσα Σαρρή που και στο παρελθόν έχει συνεργαστεί  με το νηπιαγωγείο μας αποδέχτηκε την πρόσκλησή μας, για μία εκ νέου παρουσίαση όλων των απόψεων, παλαιότερων και νεότερων, που επικρατούν  στον χώρο της διατροφολογίας σε σχέση με την νηπιακή ηλικία. Με την γνωστή της μεταδικότητα  κατάφερε να κρατήσει αμείωτο το ενδιαφέρον όλων μας, παρουσιάζοντας  και αναλύοντας τα παρακάτω θέματα: ποια είναι η κατάσταση που επικρατεί σήμερα όσον αφορά στην παχυσαρκία στην Ελλάδα, γιατί είναι σημαντικό να ασχοληθούμε, γιατί βάζουμε βάρος, πως αξιολογούμε το βάρος ενός παιδιού, τι εννοούμε με τον όρο υγιεινή διατροφή, ποιο είναι το κριτήριο για την επιλογή των τροφίμων, τι ισχύει τελικά, πως να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα και στο τέλος έκανε προτάσεις γευμάτων για το πρωινό, το ενδιάμεσο, το κυρίως γεύμα και το βραδινό καθώς και για υγιεινά σνακ παρουσιασμένα με έναν ελκυστικό τρόπο για τα παιδιά. Ευχαριστούμε θερμά την κ. Σαρρή για την αποδοχή της πρόσκλησης και  την όλη την συνεργασία. 

Τα νήπια του 1ου τμήματος "Kids in action"  σε προηγούμενη μέρα μαζί με την νηπιαγωγό τους είχαν  δημιουργήσει  την παρακάτω  αφίσα προς ενημέρωση των γονέων για την εκδήλωση, η οποία αναρτήθηκε στην είσοδο του νηπιαγωγείου.

                                                                 

    

Στην παρακάτω   παρουσίαση θα δούμε   τις δραστηριότητες σχετικά με θέματα διατροφής   που πραγματοποιήθηκαν από τα νήπια του 1ου τμήματος "kids in action".




 
















































                                                 




















































                     




















Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η χριστουγεννιάτικη γιορτή μας ! Καρυοθραύστης . Τμήμα 5 τμήμα Ένταξης και 4ο Ολοήμερο τμήμα ( Μαργαρίτες και Μαργαριτάκια)

Ο Πυξιδούλης, η Πυξιδούλα - "ΕΓΩ + ΕΣΥ = ΟΜΑΔΑ" (Απίθανα Νηπιάκια - τμήματα 4ο & 6ο)

28η Οκτωβρίου - Σαν Παραμύθι ( Απίθανα Νηπιάκια - τμήματα 4ο & 6ο)