«Το Χαρούμενο Γραμματοδεντράκι» (Απίθανα Νηπιάκια – τμήματα 4ο & 6ο)

Και αφού μάθαμε μέσα από πολλά παιχνίδια αναγνώρισης να αναγνωρίζουμε το όνομά μας μέσα στην τάξη στα τραπεζάκια, στις κρεμαστρούλες, στο παρουσιολόγιο, στα συρταράκια, προσπαθήσαμε να το γράφουμε και τώρα σειρά έχουν τα αρχικά μας γραμματάκια.

Η σημερινή μας ιστορία: «Το Χαρούμενο Γραμματοδεντράκι»



Μια φορά κι έναν καιρό

σ’ έναν τόπο πολύ κοντά απ’ εδώ

ζούσαν άνθρωποι καλοί

που ήταν όλοι γελαστοί.

 

Υπήρχαν σπίτια και σχολεία

και μια όμορφη πλατεία

με δέντρα και γάργαρα νερά

και πολλά χαρούμενα παιδιά...


Κι επειδή όλοι γνωρίζουμε πως ο καλύτερος τρόπος για να μάθουν τα παιδιά είναι μέσα από το παιχνίδι καθώς η μάθηση με παιγνιώδη τρόπο κατέχει σημαντική θέση στην εκπαιδευτική διαδικασία στην προσχολική ηλικία γιατί τα παιδιά δεν μένουν παθητικά αλλά συμμετέχουν ενεργά,  αφού τη διαβάσαμε, την επενδύσαμε με μουσική και τη δραματοποιήσαμε.

Μια φορά κι έναν καιρό υπήρχε ένα πολύ όμορφο μέρος με όμορφα δέντρα, καταπράσινες πλατείες και γάργαρα νερά. Ζούσαν άνθρωποι καλόκαρδοι και χαμογελαστοί και χαρούμενα παιδάκια.





Όλο το καλοκαίρι η καταπράσινη πλατεία ήταν πλημμυρισμένη από τις μελωδικές φωνούλες των παιδιών. Κάτω από ένα  πλατανοδεντράκι τα παιδιά σκάρωναν συχνά πολλά παιχνίδια. Έπαιζαν κρυφτό γύρω από τον κορμό του, σκαρφάλωναν ψηλά, έκαναν κούνια στα κλαδιά του και  για να ξεκουραστούν ξάπλωναν κάτω από τη δροσιά του.







Το καλοκαίρι όμως πέρασε και ήρθε το φθινόπωρο. Τα μικρά παιδάκια πήγαιναν σχολείο, η πλατεία έμεινε άδεια και το όμορφο πλατανοδεντράκι έμεινε χωρίς παρέα. Ήταν πολύ λυπημένο χωρίς τις χαρούμενες παιδικές φωνούλες, τα γέλια και τα παιχνίδια 





Με τρεμουλιαστή φωνούλα το λυπημένο πλατανοδεντράκι κάλεσε τα παιδάκια και τους ζήτησε μια χάρη. "Με το μικρό σας δαχτυλάκι επάνω σε κάθε φυλλαράκι ζωγραφίστε, χρωματίστε το αρχικό σας γραμματάκι." Τα παιδάκια πήραν από ένα φυλλαράκι και ζωγράφιασαν επάνω τα αρχικά τους γραμματάκια. Έτσι το πλατανοδεντράκι ήταν πολύ χαρούμενο γιατί είχε κάτι από τους μικρούς τους φίλους μέχρι που να ξανάρθει και πάλι το καλοκαίρι.













Τα παιδάκια πριν αποχαιρετήσουν το φιλαράκι τους το πλατανοδεντράκι άκουσαν μια φωνή και πάλι: "Πάρτε κι εσείς φυλλαράκια, δωράκια από μένα, στολίστε τα στην τάξη σας, για να 'μαστε παρέα"

Τα παιδάκια πήραν από ένα φυλλαράκι, έτρεξαν στο σχολείο τους για να φτιάξουν το δικό τους δεντράκι. Σχεδίασαν τα αρχικά τους, τα στόλισαν και έφτιαξαν το δικό τους πλατανοδεντράκι με γραμματοφυλλαράκια.






Σε φύλλο εργασίας ενώσαμε τις τελίτσες για να σχηματίσουμε το αρχικό μας γραμματάκι και το γράψαμε μέσα στα κουτάκια.


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η χριστουγεννιάτικη γιορτή μας ! Καρυοθραύστης . Τμήμα 5 τμήμα Ένταξης και 4ο Ολοήμερο τμήμα ( Μαργαρίτες και Μαργαριτάκια)

Ο Πυξιδούλης, η Πυξιδούλα - "ΕΓΩ + ΕΣΥ = ΟΜΑΔΑ" (Απίθανα Νηπιάκια - τμήματα 4ο & 6ο)

28η Οκτωβρίου - Σαν Παραμύθι ( Απίθανα Νηπιάκια - τμήματα 4ο & 6ο)