Ο Πυξιδούλης, η Πυξιδούλα και οι Υγιείς Συνήθειες – Φροντίζω τον Εαυτό μου (Απίθανα Νηπιάκια – τμήματα 4ο & 6ο)

 3ο Εργαστήριο Δεξιοτήτων πρώτου θεματικού κύκλου "ζω καλύτερα - ευ ζην"

«Ο Πυξιδούλης, η Πυξιδούλα και οι Υγιείς Συνήθειες – Φροντίζω τον Εαυτό μου»



Πυξιδούλης: "Καλημέρα στην πιο όμορφη παρέα, πόσο χαιρόμαστε που είμαστε πάλι μαζί! Ε, Πυξιδούλα τι λες; Μου ‘ρχεται από τη χαρά μου να κάνω τούμπες".

Πυξιδούλα: «Μα και βέβαια είμαστε χαρούμενοι αλλά για να σε δούμε λοιπόν πόσο καλός είσαι στη γυμναστική".

(Πυξιδούλης κάνει μια τούμπα και πέφτει)

Πυξιδούλα και Απίθανα Νηπιάκια: "Χαχαχαχαχα", (γέλια πολλά)

Πυξιδούλα: "Μάλλον Πυξιδούλη  δεν έφαγες καλό πρωινό ή δεν κοιμήθηκες νωρίς εχθές το βράδυ και είσαι κουρασμένος, είσαι αδύναμος, ε παιδιά τι λέτε;"

Απίθανα Νηπιάκια: "Κοιμόμαστε νωρίς για να έχουμε δύναμη το πρωί και τρώμε πολύ καλό πρωινό, πίνουμε γάλα, τρώμε φετούλες με μέλι, φρούτα για να πάρουμε βιταμίνες, κάνουμε γυμναστική, φροντίζουμε τον εαυτό μας"…

Πυξιδούλης: "Μμμμμ δίκιο έχετε να σας πω ένα μυστικό; Εχθές κρυφά έμεινα μέχρι αργά στον υπολογιστή και έπαιζα ένα παιχνίδι".

Πυξιδούλα: "Αααα Πυξιδούλη θα σε μαλώσω, αφού έχουμε συμφωνήσει με τους γονείς να παίζουμε μόνο το Σαββατοκύριακο για λίγο και όχι όταν έχουμε σχολείο. Ορίστε τώρα είδες τι  έκανες, είσαι κουρασμένος, αδύναμος και θα χαλάσεις και τα ματάκια σου, τα παιδάκια χρειάζονται πολύ ύπνο για να μεγαλώσουν σωστά. Έλα κάτσε τώρα να δούμε κάτι και μετά θα το συζητήσουμε. Θα μας βοηθήσουν και τα παιδιά".

Απίθανα Νηπιάκια: "Τι μας έφερες Πυξιδούλα σήμερα; Τι καινούριο θα μάθουμε; Θα παίξουμε καθόλου;"

Πυξιδούλα: "Μα και βέβαια θα παίξουμε αλλά πρώτα θα δούμε κάποιες εικόνες, θα τις συζητήσουμε και μετά θα παίξουμε ένα πολύ ωραίο και διασκεδαστικό παιχνίδι. Ελάτε να τις δούμε. Κάθισε κι εσύ Πυξιδούλη. Ξεζαλίστηκες από την τούμπα;"

Πυξιδούλης: "Ναι, ναι ξεζαλίστηκα, κάθομαι αμέσως, είμαστε όλοι αφτιά Πυξιδούλα σε ακούμε".

«Για τον εαυτό μου εγώ αποφασίζω

να ακολουθώ υγιείς συνήθειες φροντίζω»


Για να δούμε τώρα τι θυμάστε από όλα αυτά που είδαμε και διαβάσαμε και τι από όλες αυτές τις συνήθειες ακολουθείτε κι εσείς!

Πάμε να παίξουμε! Βάλτε τα δυνατά σας!

«Σκέφτομαι και απαντώ πάντα το σωστό»

Για παίξετε το παιχνίδι πατήστε στο σύνδεσμο επάνω, κάνοντας πρώτα λήψη του αρχείου και αποθήκευση.

https://drive.google.com/file/d/1iIillfELCn3xdgyD4MlOx_naIpr0iGFt/view


Πυξιδούλα: "Μπράβο σας παιδιά τα βρήκατε όλα κι εσύ Πυξιδούλη τα πήγες τέλεια! Για πάμε να σκεφτούμε κι άλλες υγιείς συνήθειες που βοηθούν τον οργανισμό μας και το σώμα μας να είναι γερό και υγιές"
Απίθανα Νηιπάκια: "Να μην μιλάμε στο κινητό τηλέφωνο πολύ ώρα, να πηγαίνουμε για περπάτημα στην εξοχή, να παίζουμε στο πάρκο και όχι στο δρόμο, να φοράμε ζώνη στο συτοκίνητο, να πηγαίνουμε κολυμβητήριο, να μην τρώμε πολλά γλυκά"...

Πυξιδούλης: "Ναι παιδιά πολύ ωραία τα λέτε κι εγώ έμαθα πως θα κοιμάμαι νωρίς το βράδυ και δεν θα ξανακάνω τη ζαβολιά που έκανα εχθές, θα ασχολούμαι με τον υπολογιστή μόνο τις μέρες και τις ώρες που έχουμε συμφωνήσει με τους γονείς μου". 

Πυξιδούλα: "Παιδιά έχει κι άλλο παιχνίδι. Θέλετε να γίνουμε ψαράδες; 

Απίθανα Νηπιάκια: "Τέλειααααα!"

Πυξιδούλα: "Θα παίξουμε το ψάρεμα. 


Θα χρειαστούμε ένα μπλε πανί για τη λιμνούλα, ψαράκια με εικόνες από διάφορες συνήθειες επάνω, υγιείς και και μη υγιείς, συνδετήρες για τα ψαράκια, καλάμια για ψάρεμα με ένα μαγνητάκι στην άκρη της πετονιάς και χαρούμενη διάθεση. 


Θα γίνουμε ζευγαράκια και θα προσπαθήσουμε να ψαρέψουμε ψαράκια με υγιείς συνήθειες, τα ψαράκια με τις μη υγιείς συνήθειες θα τα ξαναρίχνουμε μέσα στο νερό. Κάθε ζευγάρι πρέπει να πιάσει πέντε ψαράκια με υγιείς συνήθεις. Πάμε να παίξουμε".












Πυξιδούλης: "Πολύ χρήσιμο το σημερινό μάθημα που μας έκανες Πυξιδούλα κι από το σημερινό ψάρεμα έμαθα κι εγώ πολλά. Εσείς παιδιά;"

Απίθανα Νηπιάκια: "Τα ψαράκια με τις υγιείς συνήθειες μας έμαθαν τι είναι σωστό να κάνουμε  και τα ψαράκια με τις μη υγιείς συνήθειες μας έμαθαν τι να αποφεύγουμε για να είμαστε υγιείς".

Απίθανο Νηπιάκι: "Εγώ Πυξιδούλη θα παρακαλέσω τη μαμά και τον μπαμπά να μην ξανά καπνίσουν τσιγάρο γιατί τους αγαπάω και δεν θέλω να αρρωστήσουν".

Απίθανο Νηπιάκι: "Εγώ θα ζητήσω από τον μπαμπά να πηγαίνουμε βόλτα με το ποδήλατο για να γυμναστούμε..."

Πυξιδούλης και Πυξιδούλα: " Έτσι παιδιά μα πόσο περήφανους μας κάνετε κάθε φορά που συναντιόμαστε, μπράβο σας, Τώρα ήρθε η ώρα να αποχαιρετιστούμε εσείς μπορείτε με την κυρία σας να ζωγραφίσετε τον εαυτό σας και το αγαπημένο σα φαγητό και θα δούμε τις ζωγραφιές σας στην άλλη μας συνάντηση. Γεια σας παιδιά και μην ξεχνάτε ότι σας αγαπάμε και σας σκεφτόμαστε συνέχεια".

Απίθανα Νηπιάκια: "Γεια σα, γεια σας θα σας περιμένουμε πάλι, σας αγαπάμε!"

Ζωγραφίζω τον εαυτό μου και το αγαπημένο μου φαγητό:


Δημιουργήσαμε τη δική μας αφίσα. Καταγράψαμε υγιείς συνήθειες των παιδιών, τις ζωγραφίσαμε σε μπαλονάκια και τις κολλήσαμε επάνω από μια καρδούλα που συμβολίζει τον εαυτό μας.




Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η χριστουγεννιάτικη γιορτή μας ! Καρυοθραύστης . Τμήμα 5 τμήμα Ένταξης και 4ο Ολοήμερο τμήμα ( Μαργαρίτες και Μαργαριτάκια)

Ο Πυξιδούλης, η Πυξιδούλα - "ΕΓΩ + ΕΣΥ = ΟΜΑΔΑ" (Απίθανα Νηπιάκια - τμήματα 4ο & 6ο)

28η Οκτωβρίου - Σαν Παραμύθι ( Απίθανα Νηπιάκια - τμήματα 4ο & 6ο)