Η χριστουγεννιάτικη γιορτή μας ! Καρυοθραύστης . Τμήμα 5 τμήμα Ένταξης και 4ο Ολοήμερο τμήμα ( Μαργαρίτες και Μαργαριτάκια)

 

Την Τετάρτη  20 Δεκεμβρίου στις  5 μ. μ.  το παραμύθι που γράφτηκε το  1816 από το Γερμανό  συγγραφέα Έρνστ  Χόφµαν µε τίτλο «Ο Καρυοθραύστης και ο βασιλιάς των ποντικών», το οποίο διασκευάστηκε από έναν από τους πιο πολυδιαβασμένους  Γάλλους συγγραφείς, τον Αλέξανδρο Δουμά  θα ζωντανέψει στο Νηπιαγωγείο μας   με πρωταγωνιστές τις Μαργαρίτες και τα Μαργαριτάκια

Πρόκειται για ένα πολύ γλυκό μαγικό  παραμύθι για µία κούκλα παιχνίδι που χαρίζει στη μικρή  Κλάρα ο νονός της  σε µια μικρή  Γερμανική  πόλη.

Η μικρή  Κλάρα ονειρεύτηκε µία ιστορία µε ήρωα τον Καρυοθραύστη και τον εαυτό της εκείνη την παραμονή  των Χριστουγέννων.

Αυτήν την ιστορία πήρε ο Τσαϊκόφσκι και την έκανε μπαλέτο  σε δύο πράξεις.

Στην πρώτη πράξη, όταν η γιορτή τελείωσε και οι καλεσμένοι  έφυγαν, η Κλάρα μπήκε  στο ήσυχο σαλόνι για να κοιμίσει  τον Καρυοθραύστη.

Καθώς το ρολόι χτύπησε μεσάνυχτα , το κορίτσι αποκοιμήθηκε  και μεταφέρθηκε  σε έναν παραμυθένιο  κόσμο .

Το Χριστουγεννιάτικο δέντρο μεγάλωσε μαγικά , όλα τα παιχνίδια, ανάμεσά  τους και ο Καρυοθραύστης, ζωντάνεψαν και ρίχτηκαν στη μάχη  µε μεγάλα  ποντίκια που εισέβαλαν στο δωμάτιο .

Τελικά ο Καρυοθραύστης κέρδισε τη μάχη  και μεταμορφώθηκε  σε έναν όμορφο   πρίγκιπα.

Στη δεύτερη πράξη η Κλάρα και ο πρίγκιπας – Καρυοθραύστης ξεκινούν για ένα μαγικό  ταξίδι.

Περνούν από τη Βασίλισσα του Χιονιού αλλά και από τη χώρα των Ζαχαρωτών µε τη νεράιδα Ζαχαρένια.

Η Κλάρα δεν θέλει να αποχωριστεί τον Καρυοθραύστη της, όμως  την ημέρα  των Χριστουγέννων καθώς ξυπνά κοντά στην οικογένειά της, το µόνο που κρατά στα χέρια της είναι ο Καρυοθραύστης, η κούκλα που της είχε χαρίσει ο νονός της.

 

  Κάθε παραμονή  Χριστουγέννων τα όνειρά µας είναι συνήθως πασπαλισμένα  µε Αγάπη μια  και ξημερώνει  η επίσημη  ημέρα της γιορτής της.

Και η Αγάπη ανεξαρτήτως συμβόλου  της, είτε αυτό είναι ένας Καρυοθραύστης ή κάτι άλλο, γεννιέται  µε την προσφορά.









Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο Πυξιδούλης, η Πυξιδούλα - "ΕΓΩ + ΕΣΥ = ΟΜΑΔΑ" (Απίθανα Νηπιάκια - τμήματα 4ο & 6ο)

"Ζήτω οι ταπερίστες" από το 1ο και το 3ο τμήμα του 1ου 6/θέσιου Νηπιαγωγείο Γιαννιτσών, Τζουκμάνη Μαρία, Παναγιωτίδου Σόνια