Χριστουγεννιάτικη γιορτή "Καρυοθραύστης" Τμήμα 5, τμήμα ένταξης και 4ο Ολοήμερο τμήμα (Μαργαρίτες και Μαργαριτάκια)

 

Η μέρα της Χριστουγεννιάτικης γιορτής μας έφτασε!

Και οι μεγάλες Μαργαρίτες και τα μικρά μαργαριτάκια   φόρεσαν τις στολές εποχής , φόρεσαν τα αστραφτερότερα γοβάκια τους  και με οδηγό το παραμύθι δραπέτευσαν στο όνειρο για λίγο με συνεπιβάτες τους αγαπημένους μας, γονείς παππούδες, γιαγιάδες, αδέλφια κλπ.

Με την μουσική υπόκρουση, κυρίως κλασικών κομματιών του Τσαϊκόφσκι ,παρέλασαν από μπροστά μας ο μπαμπάς και η μαμά της Κλάρας, χορεύοντας ένα μοναδικό βάλς, η Κλάρα με τον αδελφό της Φριτς παίζοντας  τόπι στην μεγάλη σάλα καθώς περίμεναν ανυπόμονα τα δώρα της νονάς και των υπόλοιπων καλεσμένων.

Κι όταν το κουδούνι χτύπησε κι οι καλεσμένοι ήρθαν η Κλάρα που ήταν τόσο ανυπόμονη , άνοιξε το δώρο της και μέσα από το κουτί ξεπρόβαλλε ένας μικρός Καρυοθραύστης.

Η χαρά της ήταν μεγάλη και δεν ήθελε να τον αποχωριστεί ούτε στιγμή.

Έτσι όταν όλα τελείωσαν κι οι καλεσμένοι έφυγαν και οι γονείς της με τον αδελφό της πήγαν για ύπνο η μικρή Κλάρα κρατώντας σφιχτά τον Καρυοθραύστη της ξάπλωσε μπροστά στο τζάκι.

Εκεί άρχισε το όνειρο. Μικρά ποντικάκια μαζί με τον βασιλιά τους βάλθηκαν να καταστρέψουν όλα τα παιχνίδια.

Ώσπου τα ξύλινα στρατιωτάκια δεν άντεξαν και τους επιτέθηκαν.

Κι εκεί που η μάχη μαίνονταν  η νεράιδα  έβαλε μέσα την μάχη και τον Καρυοθραύστη.

Όλα έμοιαζαν να χάνονται  και τα ποντικάκια ήταν νικητές ώσπου η μικρή Κλάρα χτύπησε με το γοβάκι της τον βασιλιά των ποντικιών και όλα τα ποντίκια τράπηκαν σε φυγή.

Ο μικρός Καρυοθραύστης συγκινημένος από την αγάπη της Κλάρας  την προσκαλεί στην Καραμελοχώρα, στη δική του χώρα, κι εκείνη δέχεται με προθυμία .

Στο δρόμο συναντούν  τις  χιονονιφάδες που χορεύουν ανέμελα  και  στροβιλίζονται στον αέρα καθώς πέφτουν στο μαλακό χιόνι.

Στην Καραμελοχώρα τους υποδέχεται η νεράιδα Ζαχαρένια που χορεύοντας τους προσφέρει ζαχαρωτά και γλειφιτζούρια .

Και κάπως έτσι η νύχτα δίνει την σκυτάλη της στην μέρα και το όνειρο της Κλάρας  τελειώνει.

Πριν όμως τελειώσει ο Καρυοθραύστης και η Κλάρα χορεύουν ένα αξέχαστο  βαλς και  εκεί ανάμεσα στις στροφές που κάνουν φυλακίζουν το όνειρο και την μαγεία για πάντα.

Η Κλάρα ξυπνά κρατώντας και πάλι στην αγκαλιά της το ξύλινο κουκλάκι της και όχι τον όμορφο πρίγκιπα της νύχτας αλλά δεν είναι στενοχωρημένη γιατί τώρα πια ξέρει πως ό,τι θελήσουμε πολύ μπορούμε να το κάνουμε πραγματικότητα!

Όλα τα Μαργαριτάκια ήταν υπέροχα στην απόδοση του ρόλου τους γι αυτό και τους αξίζει ακόμα μια απόδραση στη μαγεία και στο παραμύθι.

Έτσι λοιπόν το έλκηθρο του Αη Βασίλη προσγειώνεται στο νηπιαγωγείο μας και ο Αη Βασίλης εκτός από καραμέλες τους χαρίζει τις διάφανες χριστουγεννιάτικες μπάλες  που έχουμε δημιουργήσει τις προηγούμενες μέρες .

Ευχαριστούμε όλους τους γονείς για την στήριξή τους σε όλες τις δράσεις μας και  ευχόμαστε  καλά Χριστούγεννα σε όλα τα παιδιά του κόσμου και  μια νέα χρονιά ακόμα πιο δημιουργική με υγεία!

























 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η χριστουγεννιάτικη γιορτή μας ! Καρυοθραύστης . Τμήμα 5 τμήμα Ένταξης και 4ο Ολοήμερο τμήμα ( Μαργαρίτες και Μαργαριτάκια)

Ο Πυξιδούλης, η Πυξιδούλα - "ΕΓΩ + ΕΣΥ = ΟΜΑΔΑ" (Απίθανα Νηπιάκια - τμήματα 4ο & 6ο)

28η Οκτωβρίου - Σαν Παραμύθι ( Απίθανα Νηπιάκια - τμήματα 4ο & 6ο)