Πάσχα στον Νηπιαγωγείο! Τμήμα 5, τμήμα Ένταξης και 4ο Ολοήμερο τμήμα. ( Μαργαρίτες και Μαργαριτάκια)

 Οι μέρες πριν τις διακοπές του Πάσχα στο νηπιαγωγείο ήταν, μεταξύ άλλων , και μια προετοιμασία για τα Μαργαριτάκια σχετικά με την εβδομάδα των Παθών αλλά και με τα έθιμα των ημερών.

Αν και πλέον με την  τεχνολογία έχει  ξεπεραστεί η συνήθεια που υπήρχε παλιότερα να στέλνουμε ευχετήριες κάρτες  στους αγαπημένους μας , εμείς επιμένουμε να διατηρούμε αυτή την συνήθεια κι έτσι ετοιμάζουμε μια κάρτα  σε σχήμα αυγού που από μέσα της ξεπηδάει η τρυφερή εικόνα των παιδιών και όχι ένα κοτοπουλάκι όπως θα περιμέναμε και θα την χαρίσουμε μαζί με τις ευχές μας, στα πιο αγαπημένα μας πρόσωπα που δεν είναι άλλα από τους γονείς μας .

Στη συνέχεια διακοσμούμε λευκές λαμπάδες  με μια πασχαλίτσα, λίγο άχυρο και την αγαπημένη μας σβούρα που φέτος μας ταξίδεψε στα πέρατα της Γης , αν και ξέρουμε πως ο νονός και η νονά μας , θα μας χαρίσουν πολύ πιο εντυπωσιακές  λαμπάδες . Αυτές όμως οι λαμπάδες με τις πήλινες σβούρες θα μας θυμίζουν όσα ζήσαμε μαζί στη διάρκεια αυτής της χρονιάς και θα έχουμε στην σκέψη μας την χαρά της δημιουργίας  κι αυτό θα μας κάνει περήφανους καθώς φτιάξαμε μόνοι μας  το  στολίδι μας .

Σειρά έχουν τα φαναράκια μας που θα κρατήσουμε στον Επιτάφιο και που είναι φτιαγμένα με τόσο απλά υλικά! Γυάλινα βάζα, σύρμα πίπας για χερούλι , ζωγραφική στο γυαλί , μια σβούρα κρεμασμένη έξω από  το γυάλινο βάζο κι ένα ρεσώ για να τα ανάψουμε  την ημέρα του Επιτάφιου .

Τα αυγά μας φέτος δεν τα βάφουμε με τον παραδοσιακό τρόπο , αν και γίνεται αναφορά σε αυτόν με την κόκκινη βαφή ή ακόμα πιο παραδοσιακά με τις φλούδες από κρεμμύδι ή με τα παντζάρια.  Επιλέγουμε να τα βάψουμε με κλωστές έτσι ώστε να είναι πιο ενεργή η συμμετοχή μας στην διαδικασία  .

Και φυσικά δεν ξεχνάμε να κάνουμε λαμπροκουλούρα ή καλύτερα λαμπροκουλουράκια .

Συγκεντρώνουμε τα υλικά , τα καταγράφουμε, ξεκινάμε όλοι μαζί να τα αναμιγνύουμε τα ζυμώνουμε, τα ψήνουμε και στο τέλος τα βάζουμε ένα ένα σε μια χάρτινη μαργαρίτα για να τα πάρουμε μαζί μας στο σπίτι μας μαζί με την συνταγή έτσι ώστε να μπορέσουμε να τα φτιάξουμε και στο σπίτι μας μαζί με τους γονείς μας .

Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος  να μιλήσουμε για τις ημέρες αυτές που θα ακολουθήσουν πέρα από την παρατήρηση πινάκων ζωγραφικής .

Μυστικός δείπνος από τον Λεονάρντο Ντα  Βίντσι , παρατήρηση και συζήτηση και φυσικά στο τέλος η δική μας πινελιά γύρω από το θέμα αυτό.

Επιτάφιος από τον Θεόδωρο Ράλλη και Ελλήνων Πάσχα από τον Θεόφιλο .

Και οι δικές μας ζωγραφιές  σε σχέση με αυτών των μεγάλων ζωγράφων  είναι πραγματικά πολύ όμορφες  και δείχνουν ότι έχουμε κατανοήσει όλα αυτά που γιορτάζουμε αυτές τις μέρες.

Ευχαριστούμε πολύ  όλους τους γονείς που  μας βοήθησαν υλικοτεχνικά  στην  πραγματοποίηση όλων αυτών των δράσεων .

Κάθε φορά αισθανόμαστε ότι είμαστε μια  μεγάλη οικογένεια που ο κοινός μας στόχος είναι να βοηθήσουμε τα Μαργαριτάκια μας να μάθουν βιωματικά , διασκεδάζοντας και χαμογελώντας .




































Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η χριστουγεννιάτικη γιορτή μας ! Καρυοθραύστης . Τμήμα 5 τμήμα Ένταξης και 4ο Ολοήμερο τμήμα ( Μαργαρίτες και Μαργαριτάκια)

Ο Πυξιδούλης, η Πυξιδούλα - "ΕΓΩ + ΕΣΥ = ΟΜΑΔΑ" (Απίθανα Νηπιάκια - τμήματα 4ο & 6ο)

28η Οκτωβρίου - Σαν Παραμύθι ( Απίθανα Νηπιάκια - τμήματα 4ο & 6ο)