Όταν η Ελλάδα ετοιμάζεται για εκλογές , τα Μαργαριτάκια τις έχουν ολοκληρώσει! Τμήμα 5 Τμήμα Ένταξης και 4ο Ολοήμερο Τμήμα ( Μαργαρίτες και Μαργαριτάκια)

 

Όταν η Ελλάδα ετοιμάζεται για εκλογές , τα Μαργαριτάκια τις έχουν ολοκληρώσει.

Η αφορμή δόθηκε από την ερώτηση ενός νηπίου στην πρωινή μας ολομέλεια, το  οποίο αναρωτήθηκε γιατί δεν έχουμε μάθημα την Παρασκευή και την Δευτέρα.

Κάποιοι συμμαθητές του γνώριζαν τον λόγο αλλά και κάποιοι άλλοι όχι.

Τι είναι όμως οι εκλογές, γιατί γίνονται, πώς γίνονται είναι οι εύλογες ερωτήσεις που ακολουθούν.

Ας κάνουμε κι εμείς λοιπόν εκλογές έτσι ώστε τα Μαργαριτάκια , βιωματικά , να λύσουν τις απορίες τους.

Καταρχήν αναζητούμε τους υποψήφιους κι αφού τους βρίσκουμε, τους ζητάμε να βγάλουν λόγο, μπροστά στα υπόλοιπα παιδιά και να πουν τι θα κάνουν για την τάξη μας σε περίπτωση που εκλεγούν.

Έταξαν πολλά , όπως , παιδική χαρά στην αυλή, πολλά παιχνίδια καινούργια στην τάξη , εκδρομές και άλλα πολλά δελεαστικά.

Ο ένας από τους «υποψήφιους» είπε στον λόγο  του ότι θα κάνει ότι θέλουν αρκεί να τον ψηφίσουν….

Αφού ολοκληρώθηκαν οι ομιλίες των υποψηφίων, τυπώθηκαν τα ψηφοδέλτια , στήθηκε η κάλπη και ορίστηκε η εφορευτική επιτροπή.

Στη συνέχεια ένας – ένας από τους ψηφοφόρους προσερχόταν στην κάλπη  έπαιρνε το ψηφοδέλτιο του και έμπαινε στην κάπλη για να ψηφίσει.

Η εφορευτική επιτροπή περίμενε να βάλει  ο κάθε ψηφοφόρος το ψηφοδέλτιο στην κάλπη και στην συνέχεια έκλεινε την σχισμή της.

Όταν ολοκληρώθηκε η διαδικασία, η εφορευτική επιτροπή άδειασε τα ψηφοδέλτια πάνω στ ο τραπέζι ,  έκανε καταμέτρηση ψηφοδελτίων και ύστερα σημείωνε ένα σταυρό σε κάθε φωτογραφία των υποψηφίων ανάλογα με το ποιος  είχε πάρει την ψήφο.

Μετρήθηκαν οι σταυροί του κάθε υποψήφιου  και ανακηρύχτηκε η νικήτρια, γιατί περί νικήτριας επρόκειτο τελικά.

Τα Μαργαριτάκια έχουν πρόεδρο πια!

Οι  συνυποψήφιοι  έδωσαν συγχαρητήρια στην πρόεδρο κι αυτή με την σειρά της ευχαρίστησε όλους για την  ψήφο τους και στρέφοντας το βλέμμα της στις εκπαιδευτικούς αναρωτήθηκε: «Τώρα που είμαι πρόεδρος, τι πρέπει να κάνω;»

Της είπαμε ότι πλέον αυτή θα είναι η εκπρόσωπος όλης της τάξης  όταν θα θέλουν να μας ζητήσουν κάτι κι αυτή  ρώτησε: « Δηλαδή όταν  ένα παιδί θέλει να πάει στην τουαλέτα θα το λέει σε μένα κι εγώ θα το λέω σε σας;’

Ο υποψήφιος που βγήκε δεύτερος σε σταυρούς είπε χαρακτηριστικά : « Τι να πω; Σας ευχαριστώ όλους, καλή σταδιοδρομία στην νέα πρόεδρο, θα είμαι κοντά της αν χρειαστεί την βοήθειά μου»

Να σημειωθεί ότι υπήρξε υποψήφια που ΔΕΝ  ψήφισε τον εαυτό της αλλά την φιλενάδα της… επιβεβαιώνοντας το αγνό παιδικό πνεύμα…

Ελπίζουμε ότι με αυτή την βιωματική διαδικασία τα Μαργαριτάκια κατανόησαν το λόγο και την διαδικασία των εκλογών  κι αυτό φάνηκε από τις ζωγραφιές που έκαναν στους φακέλους που ζωγράφισαν και που μέσα τους έχουν το ψηφοδέλτιο και τους σταυρούς των υποψηφίων . Αποτύπωσαν με κάθε λεπτομέρεια την κάλπη , την εφορευτική επιτροπή και τους ψηφοφόρους που περιμένουν στη σειρά για να ψηφίσουν.

Όταν τους ρωτήσαμε τα κριτήρια με τα οποία ψήφισαν αυτού  ή αυτής που ψήφισαν  όλοι απάντησαν : « Τον ή την ψήφισα γιατί είναι φίλος μου ή φίλη μου».

Η δημοφιλία τελικά, στα παιδιά, παίζει πολύ μεγαλύτερο ρόλο  ακόμα και από τις εξαγγελίες!

 

 





































Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η χριστουγεννιάτικη γιορτή μας ! Καρυοθραύστης . Τμήμα 5 τμήμα Ένταξης και 4ο Ολοήμερο τμήμα ( Μαργαρίτες και Μαργαριτάκια)

Ο Πυξιδούλης, η Πυξιδούλα - "ΕΓΩ + ΕΣΥ = ΟΜΑΔΑ" (Απίθανα Νηπιάκια - τμήματα 4ο & 6ο)

28η Οκτωβρίου - Σαν Παραμύθι ( Απίθανα Νηπιάκια - τμήματα 4ο & 6ο)