"Με το αρχικό του ονόματός μου θα ταξιδέψω στις ηπείρους όλου του κόσμου" Τμήμα 5, Τμήμα Ένταξης κι 4ο Ολοήμερο Τμήμα ( Μαργαρίτες και Μαργαριτάκια)

 

«Με το αρχικό του ονόματός μου θα ταξιδέψω  στις ηπείρους όλου του κόσμου»

Πόσα δεν μπορούμε να κάνουμε με το όνομά μας, αρκεί να γνωρίζουμε να το γράψουμε.

Ας ξεκινήσουμε να μάθουμε το αρχικό μας γράμμα και τα αρχικά των ονομάτων των συμμαθητών μας.

Αυτή η διαδικασία θα μας βοηθήσει να μάθουμε πιο εύκολα την αναδυόμενη γραφή γιατί θα σχετιστεί  με βιωματικές καταστάσεις.

Σχηματίζουμε  τα αρχικά των ονομάτων όλης της ομάδας μας  με το δάχτυλό μας , μετά στον αέρα, ύστερα  με το σώμα μας και στη συνέχεια στο διαδραστικό πίνακα.

Το παιχνίδι με το αρχικό γράμμα δεν τελειώνει όμως εδώ .

Μέσα σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε τα γράμματα της αλφαβήτου, ρίχνουμε και λίγο νερό, με την φαντασία μας,  ΚΑΙ  .. έτοιμη η γραμματόσουπά μας .. εμείς το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι μετά το ανακάτεμα να βγάλουμε με την κουτάλα το δικό μας αρχικό …

Στη συνέχεια    κόβουμε μικρά γλασέ  πολύχρωμα χαρτάκια και δημιουργούμε ψηφιδωτό του αρχικού  γράμματος του ονόματός μας.

 Φτάνει τόσο παιχνίδι με το αρχικό μας; Όχι δεν φτάνει .. θέλουμε κι άλλο.

Με την αγαπημένη μας αλατοζύμη πλάθουμε το αρχικό μας γράμμα και αφού το ψήσουμε το βάφουμε για να το κολλήσουμε  κάτω από τις ηπείρους της Γης .

Με αυτό το γράμμα και  με την μεγάλη φαντασία μας θα ταξιδέψουμε την φετινή χρονιά σε όοοοολο τον κόσμο .

Θα μάθουμε Γεωγραφία, Ιστορία και άλλα πολλά

Θα παίξουμε πολύ .. πάααρα πολύ γιατί είμαστε  παιδιά και μέσα από το παιχνίδι μαθαίνουμε εύκολα.

Μαζί μας θα έχουμε και την  beebot.. . την έξυπνη μέλισσα δηλαδή, που μπορούμε να της δίνουμε οδηγίες και αυτή να πηγαίνει στο αρχικό γράμμα του καθενός μας .

Σε κάθε αρχικό γράμμα βάζουμε τις φωτογραφίες μας για να γίνεται πιο εύκολη η διαδικασία αναγνώρισης  του αρχικού και με τις κατάλληλες οδηγίες η μελισσούλα μας σταθμεύει στο δικό μας αρχικό.

Τα Μαργαριτάκια ενθουσιάζονται με όλες  τις πρακτικές, ταυτόχρονα παίζουν, ανακαλύπτουν ,μαθαίνουν  και πάνω από όλα ταξιδεύουν.




























 

 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η χριστουγεννιάτικη γιορτή μας ! Καρυοθραύστης . Τμήμα 5 τμήμα Ένταξης και 4ο Ολοήμερο τμήμα ( Μαργαρίτες και Μαργαριτάκια)

Ο Πυξιδούλης, η Πυξιδούλα - "ΕΓΩ + ΕΣΥ = ΟΜΑΔΑ" (Απίθανα Νηπιάκια - τμήματα 4ο & 6ο)

28η Οκτωβρίου - Σαν Παραμύθι ( Απίθανα Νηπιάκια - τμήματα 4ο & 6ο)