1 Οκτωβρίου. Παγκόσμια Ημέρα Τρίτης Ηλικίας. Τμήμα 5, Τμήμα Ένταξης και 4ο Ολοήμερο Τμήμα. ( Μαργαρίτες και Μαργαριτάκια)

 

1 Οκτωβρίου χτες και γιορτάσαμε την παγκόσμια μέρα τρίτης ηλικίας ετεροχρονισμένα, σήμερα.

Στην πρωινή συζήτησή μας σχετικά με αυτή την παγκόσμια ημέρα είχαμε την ευκαιρία να δούμε πίνακες ζωγραφικής γνωστών Ελλήνων ζωγράφων και να σχολιάσουμε τον τρόπο που περιέγραψαν την αγάπη των παππούδων και των γιαγιάδων απέναντι στα εγγόνια τους.

Οι πίνακες που μας έκαναν μεγαλύτερη εντύπωση ήταν οι πίνακες του Ιακωβίδη  με τίτλους έργων: « Τα πρώτα βήματα», « Παιδική συναυλία» και  « Το κορίτσι στο πιάνο» και ο πίνακας του Ν. Γκύζη με τίτλο: «Γιαγιά χορεύει με εγγόνια»

Θέλοντας να δημιουργήσουμε την δική  αφίσα, ομαδικά, ζωγραφίζουμε ο καθένας από εμάς τον παππού και την γιαγιά μας σε σχέση με ότι κάνουν μαζί μας.

Θέλοντας να εκφράσουμε όλα όσα νιώθουμε γι αυτούς που ξέρουν να μας συντροφεύουν , ξέρουν να μην χαλούν τα χατήρια μας και να είναι πάντα πρόθυμοι για ένα παραμύθι  αποτυπώνουμε στην μια πλευρά μιας  κάρτας το χεράκι μας που μέσα του κρατά την καρδιά μας με χιλιάδες ευχές για τους αγαπημένους μας και από την άλλη πλευρά ζωγραφίζουμε τους λόγους που τους αγαπάμε πολύ .

Παππού και γιαγιά , έστω και ετεροχρονισμένα χρόνια σας πολλά και οι ευχές μας να σας συντροφεύουν για πολλά πολλά χρόνια!















Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η χριστουγεννιάτικη γιορτή μας ! Καρυοθραύστης . Τμήμα 5 τμήμα Ένταξης και 4ο Ολοήμερο τμήμα ( Μαργαρίτες και Μαργαριτάκια)

Ο Πυξιδούλης, η Πυξιδούλα - "ΕΓΩ + ΕΣΥ = ΟΜΑΔΑ" (Απίθανα Νηπιάκια - τμήματα 4ο & 6ο)

28η Οκτωβρίου - Σαν Παραμύθι ( Απίθανα Νηπιάκια - τμήματα 4ο & 6ο)