31 Οκτωβρίου ! Ημέρα Αποταμίευσης και όχι μόνο...Τμήμα 5 , τμήμα Ένταξης και 4ο Ολοήμερο τμήμα (Μαργαρίτες και Μαργαριτάκια )

 

31 Οκτωβρίου σήμερα και Ημέρα Αποταμίευσης.

Σχεδόν όλα τα Μαργαριτάκια γνωρίζουν τους κουμπαράδες και έχουν στο σπίτι τους .

Πιστεύουν πως ο λόγος που υπάρχουν οι κουμπαράδες είναι  για να βάζουν μέσα λεφτά και εκεί μέσα τα λεφτά να γίνονται περισσότερα, να μαζεύονται δηλαδή.

Σήμερα μαθαίνουν πως αυτό το « μάζεμα» ονομάζεται αποταμίευση.

Εκτός όμως από αυτή την καινούρια λέξη , μαθαίνουν πως όσα χρήματα και να αποκτήσουν δεν θα μπορέσουν να αποκτήσουν απαραίτητα και γέλιο ,χαρά,  αγάπη και όμορφες στιγμές…

Αυτό το μαθαίνουν μέσα από το παραμύθι της αγαπημένης μας παραμυθούς και συναδέλφου , Κικής Δημητριάδου, με τίτλο: «Ο κουμπαράς της Ζωής».

Φτιάχνουμε καθένας ξεχωριστά την δική του κάρτα για να θυμόμαστε αυτή την μέρα και  ζωγραφίζουμε μέσα σε αυτήν , έναν πήλινο κουμπαρά σαν της μικρής ηρωίδας του παραμυθιού, της Ζωής και  μέσα σε αυτόν ζωγραφίζουμε  τι θα θέλαμε εμείς να αποταμιεύσουμε.

Στη συνέχεια βάφουμε με ροζ χρώμα,  ένα πλαστικό μπουκάλι  και δημιουργούμε ομαδικά τον κουμπαρά – γουρουνάκι της τάξης μας.

Αποφασίζουμε ότι σε αυτόν τον κουμπαρά θα βάζουμε κάθε μέρα τι θα θέλαμε να θυμόμαστε από την μέρα και στο τέλος της χρονιάς, όταν θα τον ανοίξουμε, θα μετρήσουμε τους μικρούς μας θησαυρούς από όλη την χρονιά.

Θα γεμίσουμε δηλαδή μαζί, τον κουμπαρά της ζωής μας, εστιάζοντας σε όλα τα καλά που μας συμβαίνουν κάθε μέρα και τα οποία αποτελούν τον πλούτο της ζωής.

  
































































































































Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η χριστουγεννιάτικη γιορτή μας ! Καρυοθραύστης . Τμήμα 5 τμήμα Ένταξης και 4ο Ολοήμερο τμήμα ( Μαργαρίτες και Μαργαριτάκια)

Ο Πυξιδούλης, η Πυξιδούλα - "ΕΓΩ + ΕΣΥ = ΟΜΑΔΑ" (Απίθανα Νηπιάκια - τμήματα 4ο & 6ο)

28η Οκτωβρίου - Σαν Παραμύθι ( Απίθανα Νηπιάκια - τμήματα 4ο & 6ο)