8 Νοεμβρίου Γιορτή Ταξιαρχών - Απίθανα Νηπιάκια 4ο & 6ο Τμήματα

8 Νοεμβρίου,  γιορτή των Ταξιαρχών, των Αρχαγγέλων Μιχαήλ και Γαβριήλ, καθώς και των υπολοίπων Αγγελικών Ταγμάτων. Ταξιάρχες» είναι στρατιωτική και σημαίνει αρχηγοί. Αρχηγοί των Αγγέλων είναι οι Ταξιάρχες Αρχάγγελοι Μιχαήλ και Γαβριήλ.

Όταν πρόκειται να εκδηλωθεί ή να εκτελεσθεί κάποια μεγάλη θεία θέληση ο Θεός στέλνει αγγέλους  με μορφή ορατή

Ο Μιχαήλ είναι αυτός που σταμάτησε την ανταρσία των αγγέλων με αρχηγό τον Εωσφόρο που ήταν κι αυτός αρχάγγελος και τους έδιωξε στην κόλαση.

Ο Γαβριήλ είναι αυτός που έφερε που παρουσιάστηκε την ημέρα του Ευαγγελισμού στην Παναγία για να της αναγγείλει τη Γέννηση του Χριστού.

Οι Ταξιάρχες είναι οι προστάτες των αεροπόρων γι’ αυτό και την ημέρα αυτή γιορτάζει η Ελληνική Πολεμική Αεροπορία.



"ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ ΜΙΧΑΗΛ - το εν Χώναις θαύμα" 

Παρακολουθήσαμε το Μεγάλο θαύμα του Αρχαγγέλου

"Κάποτε παλιά ζούσε στην ελληνική Μικρά Ασία, ένας πολύ ευγενικός και πλούσιος άνθρωπος. Ήταν όμως πολύ δυστυχισμένος γιατί η μονάκριβη κόρη του από τότε που γεννήθηκε δε μιλούσε. Κάποια στιγμή εμφανίστηκε στον ύπνο του ο Αρχάγγελος Μιχαήλ και του είπε: «Αν θέλεις η κόρη σου να μιλήσει να τη φέρεις στην πηγή μου  να πιει νερό». Μόλις ξύπνησε ο Έλληνας πήγε την κορούλα του στην πηγή και μόλις της έδωσε να πιει νερό το κοριτσάκι μίλησε. Επειδή γιατρεύτηκε η κόρη του, σε εκείνο το μέρος έκτισε ωραιότατο ναό στο όνομα του Αρχιστράτηγου, επάνω στο άγιασμα. 

Μετά 90 χρόνια, ήλθε στο ναό κάποιος ευλαβής ασκητής,  που τον έλεγαν Άρχιππο. Έμεινε υπηρέτης στο ναό και ζούσε ζωή ασκητική και με εγκράτεια. Όταν είδαν αυτό το πράγμα οι ειδωλολάτρες, όρμισαν να σκοτώσουν τον Άρχιππο και να καταστρέψουν το ναό και το άγιασμα. Κοντά στο ναό κυλούσαν δυο ορμητικοί χείμαρροι. Ώθησαν να κάνουν εκτροπή των χειμάρρων, για να παρασύρουν το ναό και να πνίξουν τον Άρχιππο. Όταν τα νερά έφταναν κοντά στο ναό ο Αρχάγγελος Μιχαήλ παρουσιάστηκε στον Άρχιππο και χτύπησε με τη Ρομφαία τη γη και η γη σκίστηκε σε εκείνο το σημείο μέσα στο οποίο διοχετεύτηκε το νερό και ο ναός σώθηκε. Μετά από τη διάσωση του ναού ο Άρχιππος ανέβηκε ψηλά στον ουρανό.

Κάθε παιδί έχει τον δικό του άγγελο που το προστατεύει κάθε στιγμή, κάθε λεπτό ακόμα κι όταν είναι μόνο.

 «Πέφτω κάνω το σταυρό μου

Άγγελο έχω στο πλευρό μου

Δούλος του Θεού λογιούμαι 

και κανέναν δε φοβούμαι...» 

Κατασκευάσαμε χαριτωμένα .αγγελάκια με χάρτινα πιάτα.


















Ο μύθος του Δαίδαλου και του  Ίκαρου:

Ο Δαίδαλος άριστος αρχιτέκτονας κατασκεύασε στην Κρήτη τον Λαβύρινθο για να ζει μέσα ο Μινώταυρος, ο γιος της γυναίκας του Μίνωος Πασιφάης. Στον Λαβύρινθο φυλάκισε ο Μίνως και τον ίδιο τον Δαίδαλο με τον γιο του Ίκαρο γιατί τον θεώρησε υπαίτιο για την νίκη του Θησέα και την έξοδό του από τον Λαβύρινθο. Ο Δαίδαλος με τον Ίκαρο δραπέτευσαν από τον Λαβύρινθο με τη βοήθεια των φτερών που είχε κατασκευάσει και για τους δύο ο Δαίδαλος, χρησιμοποιώντας πούπουλα και κερί. Ο Ίκαρος όμως, γοητευμένος από την πτήση, παράκουσε την εντολή του πατέρα του να μην πετάει πολύ ψηλά για να μη λιώσει από τη ζέστη του ήλιου το κερί των φτερών, ούτε και πολύ χαμηλά για να μην λυθούν τα φτερά από την υγρασία της θάλασσας: πέταξε ψηλά με αποτέλεσμα να λιώσει το κερί και να αποκολληθούν τα φτερά, να πέσει στη θάλασσα και να πνιγεί.

Οι Ταξιάρχες είναι προστάτες της Πολεμικής Αεροπορίας. Κάθε μέρα οι ίκαροί μας δίνουν μάχη πάνω από τα νησιά μας σαν φύλακες Άγγελοί μας! 

Με την τεχνική στένσιλ που φτιάξαμε από χαρτόνι και ζωγραφική με σφουγγάρι κάναμε την ομαδική μας. Ένας ουρανός γεμάτος αεροπλάνα.


















Ο ουρανός γέμισε με τα αεροπλάνα της πολεμικής μας αεροπορίας.

"Σαν το σύννεφο φεύγω πετάω

έχω φίλο τον ήλιο Θεό

με του αγέρα το νέκταρ μεθάω

αγκαλιάζω και γη κι ουρανό..."


ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η χριστουγεννιάτικη γιορτή μας ! Καρυοθραύστης . Τμήμα 5 τμήμα Ένταξης και 4ο Ολοήμερο τμήμα ( Μαργαρίτες και Μαργαριτάκια)

Ο Πυξιδούλης, η Πυξιδούλα - "ΕΓΩ + ΕΣΥ = ΟΜΑΔΑ" (Απίθανα Νηπιάκια - τμήματα 4ο & 6ο)

28η Οκτωβρίου - Σαν Παραμύθι ( Απίθανα Νηπιάκια - τμήματα 4ο & 6ο)