Χειροποίητα οικολογικά χριστουγεννιάτικα στολιδάκια για το χριστουγεννιάτικο δέντρο της τάξης μας - Απίθανα Νηπιάκια 4ο & 6ο Τμήματα

Μπαίνουμε σιγά σιγά σε εορταστικό κλίμα. Όλα τα παιδιά στα σπίτια τους έχουν ήδη στολίσει τα Χριστουγεννιάτικα δέντρα τους σειρά έχει και το δέντρο της τάξης μας. Σήμερα ετοιμάσαμε τα χριστουγεννιάτικα στολιδάκια μας τα οποία αποφασίσαμε να είναι οικολογικά γιατί εμείς έχουμε οικολογική συνείδηση, φροντίζουμε το περιβάλλον μας σαν τα μάτια μας. 

Νιφάδες από ρολά χαρτί υγείας.


Διαβάσαμε πρώτα το χριστουγεννιάτικο παραμύθι: "Το ταξίδι της μικρής νιφάδας" της ονειροπαρμένης νιφάδας που φανταζόταν πράγματα που καμία νιφάδα δεν μπορούσε να πραγματοποιήσει. Ονειρευόταν να ζήσει μια μέρα κάτι ξεχωριστό και που τελικά κατάφερε να πραγματοποιήσει το όνειρό της.


Φτιάξαμε με τα χεράκια μας πολλές ονειροπαρμένες νιφάδες από ρολά χαρτί υγείας, λευκά στολίδια στα κλαδιά ενός δέντρου.

Πατήσαμε τα ρολά στη μέση...




Κόψαμε τα ρολά σε λωρίδες...


Με τρεις λωρίδες σχηματίσαμε νιφάδες. Μας άρεσε πολύ το παιχνίδι της συναρμολόγησης. Στην αρχή δυσκολευτήκαμε λίγο αλλά μετά μας φάνηκε "παιχνιδάκι"...















Βάψαμε με λευκή τέμπερα τις νιφάδες μας...





Τις πασπαλίσαμε με γκλίτερ...




Βάλαμε χρωματιστές κορδελίτσες...





Και τα οικολογικά στολιδάκια μας είναι έτοιμα για αύριο που θα στολίσουμε το Χριστουγεννιάτικο δέντρο μας.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η χριστουγεννιάτικη γιορτή μας ! Καρυοθραύστης . Τμήμα 5 τμήμα Ένταξης και 4ο Ολοήμερο τμήμα ( Μαργαρίτες και Μαργαριτάκια)

Ο Πυξιδούλης, η Πυξιδούλα - "ΕΓΩ + ΕΣΥ = ΟΜΑΔΑ" (Απίθανα Νηπιάκια - τμήματα 4ο & 6ο)

28η Οκτωβρίου - Σαν Παραμύθι ( Απίθανα Νηπιάκια - τμήματα 4ο & 6ο)