"Ένα Βιβλίο μου δίνει φτερά και ταξιδεύω στον "μαγικό" κόσμο του βιβλίου" - Απίθανα Νηπιάκια 4ο & 6ο Τμήματα

"Το βιβλίο δεν έχει στόμα κι όμως μιλάει. Διηγείται ένα σωρό ιστορίες και λέει ποιήματα και τραγουδάει και τραγούδια με τις νότες. Η μαμά διαβάζει, και το βιβλίο μιλάει με το στόμα της. Όταν μάθω κι εγώ να διαβάζω, τότε το βιβλίο θα μιλάει με το δικό μου στόμα.

Α, όταν θα μάθω να διαβάζω, μήτε στιγμή δε θ΄ αφήνω σε ησυχία το βιβλίο: θα το βάζω να μου διηγείται ιστορίες, ώσπου να κουραστώ κι ως την ώρα που θα κλείνουν τα μάτια μου απ΄ τη νύστα. Τότε θα βάζω το βιβλίο κάτω απ'  το προσκέφαλό μου και μόλις ξυπνώ, θα το βάζω να μου λέει μια μικρή ιστορία…"

Ντόρα Γκάμπε (μετάφραση Γιάννης Ρίτσος)

Στην προσπάθεια μας να προωθήσουμε την αγάπη των παιδιών μας για το βιβλίο, οργανώνουμε και φέτος όπως κάθε χρόνο στο σχολείο μας, δανειστική βιβλιοθήκη.

Βασικός μας στόχος είναι να δημιουργήσουμε κίνητρα για την ανάγνωση παραμυθιών αλλά και να βοηθήσουμε τους μικρούς μας μαθητές να αναπτύξουν φιλική σχέση με το βιβλίο και μια ουσιαστική επαφή. 

Διαβάσαμε το παραμύθι: "Μακάρι να μπορούσα να διαβάσω" της Γιολάντα Τσορώνη-Γεωργιάδη μια ιστορία για την επιμονή, το θάρρος και πάνω απ' όλα την αγάπη για τα βιβλία.

Με τη βοήθεια των παιδιών επιλέξαμε βιβλία και οργανώσαμε τη δανειστική βιβλιοθήκη, δημιουργήσαμε μια όμορφη, ήσυχη γωνιά για να προσελκύσουμε τα Απίθανα Νηπιάκια μας και από την Παρασκευή θα είναι έτοιμη να μας ταξιδέψει στο θαυμαστό κόσμο του βιβλίου!!! Θα μας δοθεί η ευκαιρία να κάνουμε ταξίδια παραμυθένια, ταξίδια μαγικά, φανταστικά υπέροχα!













Σ αυτά τα ονειρεμένα ταξίδια θα μας συντροφεύουν όμορφοι σελιδοδείκτες που φτιάξαμε σήμερα.








Παρασκευή σήμερα και το "παραμυθένιο ταξίδι" στον "μαγικό κόσμο" του βιβλίου ξεκινά! Πρώτη μέρα της δανειστικής βιβλιοθήκης. Τα παιδιά σήμερα αλλά και κάθε Παρασκευή  επιλέγουν το βιβλίο της προτίμησής τους από τη βιβλιοθήκη της τάξης μας.

Δημιουργήσαμε έναν πίνακα με τα ονόματα των παιδιών που θα μας βοηθήσει στον δανεισμό. Τα παιδιά αφού επιλέξουν το βιβλίο της αρεσκείας τους τοποθετούν στο όνομά τους δίπλα το καρτελάκι με τον τίτλο του βιβλίου και βάζουν το βιβλίο μαζί με το φάκελο της δανειστικής στις πάνινες τσαντούλες.























Μαζί με το βιβλίο τα παιδιά παίρνουν έναν φάκελο με ένα ενημερωτικό χρήσης της δανειστικής βιβλιοθήκης και ένα έντυπο, για να ζωγραφίσουν στο σπίτι, αν το επιθυμούν αυτό που τους έκανε περισσότερη εντύπωση από την ιστορία αλλά και τα συναισθήματα που τους προκάλεσε. Με τη βοήθεια του γονέα ή κάποιου μέλους της οικογένειας τα παιδιά  προσπαθούν, αν το επιθυμούν να "γράψουν" μόνα τους όπως μπορούν το όνομά τους και τον τίτλο του βιβλίου. Τη Δευτέρα το βιβλίο επιστρέφεται στην τάξη και το πρωί στην παρεούλα κάθε παιδί που θα διηγείται στους συμμαθητές του,  την ιστορία που διάβασε.




Έτοιμες οι τσαντούλες μας, με τα βιβλία για το "παραμυθένιο μας ταξίδι"

Σας ευχόμαστε "όμορφα, μαγικά, παραμυθένια ταξίδια"!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η χριστουγεννιάτικη γιορτή μας ! Καρυοθραύστης . Τμήμα 5 τμήμα Ένταξης και 4ο Ολοήμερο τμήμα ( Μαργαρίτες και Μαργαριτάκια)

Ο Πυξιδούλης, η Πυξιδούλα - "ΕΓΩ + ΕΣΥ = ΟΜΑΔΑ" (Απίθανα Νηπιάκια - τμήματα 4ο & 6ο)

28η Οκτωβρίου - Σαν Παραμύθι ( Απίθανα Νηπιάκια - τμήματα 4ο & 6ο)