Ομαλή μετάβαση στο Δημοτικό . Τμήμα 5 και Τμήμα Ένταξης ( Μαργαρίτες και Μαργαριτάκια)

 

Στα πλαίσια των σχεδίων δράσεων οι Μαργαρίτες και τα Μαργαριτάκια  επιλέγουν να ασχοληθούν με την ομαλή μετάβαση στο Δημοτικό.

 Γράφουμε ένα γράμμα στα παιδιά της Α ‘ Δημοτικού του 1ου Δημοτικού σχολείου  Γιαννιτσών και μαζί με μια ομαδική ζωγραφιά μας αλλά και με μια ατομική  συστηνόμαστε στα παιδιά του Δημοτικού , τους ζητάμε να γνωριστούμε και τους παρουσιάζουμε το Νηπιαγωγείο μας.

Στη συνέχεια «συναντιόμαστε» μαζί τους μέσω webex και ανταλλάσουμε τις εμπειρίες μας από τις τάξεις μας και την καθημερινότητά μας.

Χαιρόμαστε πολύ που ανάμεσα στα παιδιά του Δημοτικού ξαναβλέπουμε περσινούς συμμαθητές  μας  και όλοι μαζί τραγουδάμε χριστουγεννιάτικα τραγούδια .

Η συνάντησή μας κλείνει με την υπόσχεση ότι την επόμενη φορά θα βρεθούμε από κοντά  και η γνωριμία μας θα αποκτήσει ουσιαστικότερες βάσεις κι εμείς θα εξοικειωθούμε ακόμα περισσότερο με την λογική και τις πρακτικές  του Δημοτικού χωρίς φόβο και χωρίς άγχος για το άγνωστο.


















Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η χριστουγεννιάτικη γιορτή μας ! Καρυοθραύστης . Τμήμα 5 τμήμα Ένταξης και 4ο Ολοήμερο τμήμα ( Μαργαρίτες και Μαργαριτάκια)

Ο Πυξιδούλης, η Πυξιδούλα - "ΕΓΩ + ΕΣΥ = ΟΜΑΔΑ" (Απίθανα Νηπιάκια - τμήματα 4ο & 6ο)

28η Οκτωβρίου - Σαν Παραμύθι ( Απίθανα Νηπιάκια - τμήματα 4ο & 6ο)