Συμμετοχή του 1ου τμήματος σε Δίκτυο Συναισθηματικής αγωγής και παρουσίαση του προγράμματος "Ναι στη διαφωνία, όχι στη βία".

 


 Την Πέμπτη 2 Ιουνίου έγινε  διαδικτυακή παρουσίαση   προγραμμάτων συναισθηματικής αγωγής από νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία της ΔΠΕ Πέλλας που συμμετείχαν στο  ανάλογο Δίκτυο . Το Δίκτυο Συναισθηματικής Αγωγής ξεκίνησε το Νοέμβριο του 2021 με αφορμή την Ημερίδα Συναισθηματικής Αγωγής  με τίτλο " Ηθική Νοημοσύνη". Το νηπιαγωγείο μας συμμετείχε με ένα  πρόγραμμα καλλιέρ-γειας ηθικής σκέψης και ηθικής συμπεριφοράς στο σχολείο με τίτλο "Ναι στη διαφωνία, όχι στη βία" που πραγματοποιήθηκε με τα νήπια της τάξης μας  από τον Νοέμβριο του 2021 μέχρι και τον Απρίλιο του 2022 με πλήθος δραστηριοτήτων. Μέσα από την συμμετοχή μας στο δίκτυο και τις ενημερώσεις και τις  προτεινόμενες δραστηριότητες από την Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων κ. Φράγκου Ελισάβετ,  εμπνευστήκαμε και δημιουργήσαμε μαζί με τα παιδιά μας. Νιώσαμε να βελτιωνόμαστε σαν άνθρωποι , παιδιά και εκπαιδευτικοί , συνοδοιπόροι σε έναν κόσμο γεμάτο προκλήσεις, στον οποίο χρειαζόμαστε εφόδια και αξίες για να πορευτούμε αξιοπρεπώς, με σεβασμό, αγάπη και  καλοσύνη, πρωτίστως για τον εαυτό μας και κατ΄ επέκταση για τον συνάνθρωπο. Με αυτές τις αξίες ασχοληθή-καμε όλο αυτό το διάστημα και εμπλουτιστήκαμε με νέες γνώσεις και δεξιότητες. Συγχαρητήρια σε όλους τους συναδέλφους για το πλούσιο και άκρως ενδιαφέρον έργο τους. Ευχαριστούμε την υπεύ-θυνη  Σχολικών Δραστηριοτήτων  για την προτροπή να συμμετάσχουμε στο δίκτυο καθώς κα για όλη την καθοδήγηση , στήριξη και ενθάρρυνση. Ευχαριστούμε πολύ επίσης τον Διευθυντή Εκπαίδευσης Νίκο Αγγελίδη για την στήριξη και την ενθάρρυνσή του στις δράσεις μας!
Παρακάτω ακολουθούν 9 βιντεάκια με όλες τις δράσεις που πραγματοποιήσαμε, όπου το καθένα αποτελεί συνέχεια του προηγούμενου κι έχουν τους παρακάτω τίτλους:1) Η λυπημένη Ανδρομάχη 2) Δραστηριότητες βαθύτερης διερεύνησης 3)Πράσινο στη φιλία, κόκκινο στη βία 4)Κινητικό παιχνίδι 5) Ενσυναίσθηση 6)Αυτοέλεγχος 7)Καλοσύνη 8)"Ο Φοίβος μαθαίνει καλούς τρόπους" 9) Αξία της Ειρήνης, " Η Αρήτη της ροδιάς".

1) Η λυπημένη Ανδρομάχη


2) Δραστηριότητες βαθύτερης διερεύνησης 



3)Πράσινο στη φιλία, κόκκινο στη βία


4)Κινητικό παιχνίδι


5) Ενσυναίσθηση 



6)Αυτοέλεγχος 



7)Καλοσύνη 


8)"Ο Φοίβος μαθαίνει καλούς τρόπους"


9) Αξία της Ειρήνης, " Η Αρήτη της ροδιάς".











Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η χριστουγεννιάτικη γιορτή μας ! Καρυοθραύστης . Τμήμα 5 τμήμα Ένταξης και 4ο Ολοήμερο τμήμα ( Μαργαρίτες και Μαργαριτάκια)

Ο Πυξιδούλης, η Πυξιδούλα - "ΕΓΩ + ΕΣΥ = ΟΜΑΔΑ" (Απίθανα Νηπιάκια - τμήματα 4ο & 6ο)

28η Οκτωβρίου - Σαν Παραμύθι ( Απίθανα Νηπιάκια - τμήματα 4ο & 6ο)