Μια γιορτή για τη θάλασσα στο Μουσείο Φυσικής ιστορίας "Ωκεανός" από τα νήπια του 1ου και του 3ου τμήματος



 Στο εντυπωσιακό μουσείο Φυσικής Ιστορίας "Ωκεανός", στο Πλαγιάρι Πέλλας και μέσα σε ένα υπέροχο και πολύ φροντισμένο φυσικό περιβάλλον, πραγματοποιήσαμε μία διδακτική επίσκεψη σε συνδυασμό με την τελετή λήξης για το σχολικό έτος 2021-22, το 1ο και το 3ο τμήμα του νηπιαγωγείου μας την Τετάρτη 25 Μαΐου 2022. Τα παιδιά περιηγήθηκαν και ξεναγήθηκαν στο μουσείο από την υπεύθυνη του μουσείου κ. Δεμερτζή Μαρία. Μαγεύτηκαν από την υπέροχη συλλογή κοχυλιών κα τους υπόλοιπους θαλάσσιους οργανισμούς αλλά και τα υλικά που περιλαμβάνονται στη συλλογή του, κυρίως όμως από τον καρχαρία και τα δόντια του, τον οποίο είχαν την δυνατότητα ακόμη και να τον αγγίξουν. Στόχος όλων των δράσεων να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους από τις πληροφορίες που θα πάρουν μέσω της ξενάγησης τους στον χώρο, αλλά και να εκφραστούν δημιουργικά και καλλιτεχνικά μέσω μίας χειροτεχνίας που έφτιαξαν με φυσικά υλικά της θάλασσας και πηλό, μαζί με την υπεύθυνη του Μουσείου Φυσικής ιστορίας. Τα παιδιά μας γέμισαν με παραστάσεις, εικόνες και αρώματα θάλασσας με τρόπο βιωματικό και μέσα απ' όλες τους τις αισθήσεις: όραση, αφή οσμή, ακοή. 

Η θεατρική μας παράσταση και αυτή αφιερωμένη στον μαγικό κόσμο της θάλασσας είχε τον τίτλο "Καθαρή παραλία, καθαρή θάλασσα, γιατί η θάλασσα είναι η ζωή". Μέσω της φετινής μας θεατρικής παράστασης  τα νήπια μας ήρθαν σε επαφή με τον μαγικό κόσμο των θαλασσών και γνώρισαν ψάρια, κοχύλια και άλλους θαλάσσιους οργανισμούς όπως κοράλλια, φύκια και  άλλα. Ταυτόχρονα απόκτησαν οικολογική συνείδηση, καθώς μιλήσαμε για την ρύπανση των θάλασσών από σκουπίδια, πλαστικό, πετρέλαιο, λύματα. Ευαισθητοποιήθηκαν και αποφάσισαν για τρόπους προστασίας του θαλάσσιου περιβάλλοντος. Όλες οι προηγούμενες δράσεις πραγματοποιήθηκαν μέσα στα πλαίσια του προγράμματος παιδική Helmepa στο οποίο συμμετέχουν κα τα 2 τμήματα του νηπιαγωγείου μας. Πρόκειται για ένα παιδικό περιβαλλοντικό πρόγραμμα που δίνει την ευκαιρία στα παιδιά σε ολόκληρη την Ελλάδα να γίνουν μέλη του, αναλαμβάνοντας δράση για την προστασία του θαλάσσιου κόσμου. 

        Ευχαριστούμε θερμά την υπεύθυνη του  Μουσείου Φυσικής ιστορίας κ. Μαρία Δεμερτζή καθώς και τον σύζυγό της Νίκο Χαλκιά, που αποδέχτηκαν το αίτημά μας για να πραγματοποιήσουμε την εκδήλωσή μας στον χώρο αυτό. Τους  ευχαριστούμε επίσης για την όλη υποστήριξη και διευκόλυνση μας σε πρακτικά ζητήματα καθώς και για την παραχώρηση από την συλλογή τους, των φυσικών κοχυλιών, αλλά και τα φοβερά δόντια του καρχαρία που έκλεψαν την παράσταση και με τα οποία εμπλουτίστηκε και αναβαθμίστηκε το σκηνικό μας κι έτσι έγινε πολύ πιο ενδιαφέρον κι ελκυστικό για τα παιδιά.

  Ευχαριστούμε  τους  γονείς των τμημάτων μας που είναι υποστηρικτικοί και συνεργατικοί σε όλες μας τις δράσεις αλλά και τα μικρά μας νηπιάκια που ανταποκρίθηκαν με ενθουσιασμό σε όλες τις δραστηριότητες που πραγματοποιήσαμε.

Ευχαριστούμε την Διευθύντρια του νηπιαγωγείου μας Πασχούδη Κυριακή  για τον υποστηρικτικό και τον διευκολυντικό της ρόλο σε όλες μας τις δράσεις και την έμπρακτη βοήθεια της καθ' όλη την διάρκεια της διδακτικής επίσκεψης και της εκδήλωσης καθώς και την νηπιαγωγό του 2ου  τμήματος Π.Ο.Π. Μπαμπαλή Φιλιώ για την βοήθειά της. Τέλος, την καθηγήτρια αγγλικών Σούρβα Νικολέτα, η οποία να σημειωθεί πως έκανε την εισαγωγή της εκδήλωσης μας, καλημερίζοντας μαζί με τα νηπιάκια μας τους γονείς με το αγγλικό τραγούδι "Goodmorning". Παιδιά, γονείς και εκπαιδευτικοί φύγαμε με τις καλύτερες εντυπώσεις. Οι νηπιαγωγοί των 1ου και 3ου Β.Υ.Π. Τζουκμάνη Μαρία και Παναγιωτίδου Σόνια.













































































 







Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η χριστουγεννιάτικη γιορτή μας ! Καρυοθραύστης . Τμήμα 5 τμήμα Ένταξης και 4ο Ολοήμερο τμήμα ( Μαργαρίτες και Μαργαριτάκια)

Ο Πυξιδούλης, η Πυξιδούλα - "ΕΓΩ + ΕΣΥ = ΟΜΑΔΑ" (Απίθανα Νηπιάκια - τμήματα 4ο & 6ο)

28η Οκτωβρίου - Σαν Παραμύθι ( Απίθανα Νηπιάκια - τμήματα 4ο & 6ο)