Πασχαλινές δράσεις - Πρόγραμμα Ομαλής Μετάβασης από το Νηπιαγωγείο στο Δημοτικό Σχολείο ( Απίθανα Νηπιάκια 4ο & 6ο Τμήματα)

Στα πλαίσια του σχεδίου δράσης για την ομαλή μετάβαση από το Νηπιαγωγείο στο Δημοτικό με τίτλο: "Μετάβαση από το Νηπιαγωγείο στο Δημοτικό Σχολείο" πραγματοποιήθηκε μια υπέροχη  Πασχαλινή  δράση.

Τελευταία βδομάδα πριν τις διακοπές για την μεγαλύτερη γιορτή της Χριστιανοσύνης μια γιορτή αγάπης με πολλά έθιμα και παραδόσεις. Προετοιμασίες στο σχολείο με αναβίωση εθίμων, πασχαλινές συνταγές, κατασκευές και μια σκέψη ήρθε στο μυαλό μας, μιας και λόγω covid δεν μπορούμε να επισκεφτούμε τα φιλαράκια μας της πρώτης δημοτικού σχολείου, να συνδεθούμε τηλεματικά, να τραγουδήσουμε τα κάλαντα του Λαζάρου και να ανταλλάξουμε όμορφες, τρυφερές ευχές.



Κατασκευάσαμε μια μέρα πριν τα "λαζαράκια" μας, μια κατασκευή με κουταλάκια, βαμβάκι και χαρτοπετσέτα για να κρατάμε την ώρα που θα τραγουδάμε αλλά και να τους πούμε όσα μάθαμε για το σχετικό έθιμο. 

Το "λαζαράκι"...


είναι ένα ομοίωμα του Λάζαρου, του φίλου του Χριστού που τα μικρά παιδάκια το κρατούν στο χέρι και μαζί με ένα καλαθάκι στολισμένο με λουλούδια, γυρίζουν από σπίτι σε σπίτι και τραγουδούσαν τα "Λαζαράκια",  τα κάλαντα του Λαζάρου για να διηγηθούν την ιστορία του αναστημένου φίλου του Χριστού και να μαζέψουν αυγά για το Πάσχα. 



Η διευθύντριά μας κυρία Κυριακή Πασχούδη επικοινώνησε με τον διευθυντή του 1ου Δημοτικού Σχολείου, κύριο Κυριάκο Χ/γεωργίου και τις εκπαιδευτικούς της πρώτης τάξης κυρίες, Ερμιόνη Πασχούδη και Ιωάννα Γαρεδάκη οι οποίες δέχτηκαν με μεγάλη χαρά να ξανασυναντηθούμε και να συνεργαστούμε σε μια ακόμη διαδικτυακή δράση.

Ετοιμαστήκαμε λοιπόν, "φορέσαμε" τα πιο όμορφα χαμόγελά μας, πήραμε θέση και συνδεθήκαμε με τις ηλεκτρονικές τάξεις της Α1 & Α2  του 1ου Δημοτικού Σχολείου Γιαννιτσών, της κυρίας Ερμιόνης Πασχούδη και της κυρίας Ιωάννας Γαρεδάκη. Η χαρά όλων ζωγραφισμένη στα λαμπερά προσωπάκια.Τα συναισθήματα πολύ έντονα  για όλους.






Χαιρετηθήκαμε, στείλαμε φιλάκι, είπαμε τα νέα μας συζητήσαμε για το έθιμο ανήμερα του Λαζάρου και τραγουδήσαμε τα κάλαντα του Λαζάρου. Μπορείτε να δείτε και να ακούσετε το σχετικό βίντεο.


Η χαρά και ο ενθουσιασμός των παιδιών αλλά και των εκπαιδευτικών μεγάλος. Ανταλλάξαμε όμορφες, τρυφερές, πασχαλινές ευχές και κλείσαμε αυτήν την υπέροχη σύνδεση και συνάντηση.
  
Θερμές ευχαριστίες στον διευθυντή του 1ου Δημοτικού Σχολείου κ. Κυριάκο Χ/γεωργίου, στις δασκάλες της πρώτης τάξης, κυρίες Ερμιόνη Πασχούδη και Ιωάννα Γαρεδάκη για την άψογη συνεργασία. 

Τέλος μέσα από την καρδιά μας ευχαριστούμε την αγαπημένη μας διευθύντρια κα Κική Πασχούδη που πάντα στηρίζει τις δράσεις μας, είναι δίπλα μας σε όλη την εκπαιδευτική διαδικασία και όχι μόνο.

Καλό και Ευλογημένο Πάσχα σε όλους

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η χριστουγεννιάτικη γιορτή μας ! Καρυοθραύστης . Τμήμα 5 τμήμα Ένταξης και 4ο Ολοήμερο τμήμα ( Μαργαρίτες και Μαργαριτάκια)

Ο Πυξιδούλης, η Πυξιδούλα - "ΕΓΩ + ΕΣΥ = ΟΜΑΔΑ" (Απίθανα Νηπιάκια - τμήματα 4ο & 6ο)

28η Οκτωβρίου - Σαν Παραμύθι ( Απίθανα Νηπιάκια - τμήματα 4ο & 6ο)