Εργαστήρια Δεξιοτήτων - 3ος Θεματικός Κύκλος - "Πασχαλινές, Ειρηνικές Λαμπάδες" (Απίθανα Νηπιάκια 4ο & 6ο Τμήματα)

Εργαστήρια Δεξιοτήτων - 3ος Θεματικός Κύκλος - "Πασχαλινές, Ειρηνικές Λαμπάδες για Ειρήνη σε όλον τον κόσμο" 



Ενδιαφέρομαι και Ενεργώ- Κοινωνική Συναίσθηση και Ευθύνη «Ανθρώπινα Δικαιώματα - Όλοι ίσοι, διαφορετικοί και αγαπημένοι»

Μια ανάσα πριν την μεγαλύτερη γιορτή της Χριστιανοσύνης και οι Πασχαλινές σχολικές προετοιμασίες βρίσκονται στο αποκορύφωμα. Πασχαλινές Ιστορίες, Έθιμα, Κατασκευές, Συνταγές...

Στα πλαίσια των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα αποφασίσαμε οι φετινές λαμπάδες μας να έχουν ένα μήνυμα ειρηνικό.

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος ο κύριος Γρηγοριάδης Λευτέρης, πατέρας της γλυκιάς μας Κυριακής, μαθήτριάς μας πριν μερικά χρόνια, μας έκανε δωρεά τις λαμπάδες γι' αυτό και τον ευχαριστούμε θερμά. 

Τα Απίθανα Νηπιάκια με την τεχνική πουαντιγέ έβαψαν τις λαμπάδες τους.








Φτιάξαμε αλατοζύμη και με αυτή δημιουργήσαμε τα σήματα της Ειρήνης για να τα κρεμάσουμε και να στολίσουμε τις πασχαλινές μας λαμπάδες.











Τα ψήσαμε...


Τα βάψαμε με τέμπερα...









Στολίσαμε τις λαμπάδες μας για να τις χαρίσουμε στις μανούλες μας με την ευχή για ένα Ευλογημένο και Ειρηνικό Πάσχα, στέλνοντας παράλληλα και ένα μήνυμα για Ειρήνη σε όλον τον κόσμο...





Η πασχαλινή λαμπάδα είναι ένα έθιμο, που έχει τις ρίζες του στην αρχαία Εκκλησία. Αφορούσε στο βάπτισμα των νέων μελών της, το οποίο τελούνταν τη νύχτα της Ανάστασης.

Το έθιμο κατά τους πρώτους χριστιανικούς χρόνους, όριζε ότι οι νεοφώτιστοι χριστιανοί βαφτίζονταν πάντα Μεγάλο Σάββατο και Κυριακή του Πάσχα, μετά από ένα διάστημα προετοιμασίας. Η λαμπάδα που κρατούσαν στο χέρι συμβόλιζε το νέο φως του Χριστού που θα φώτιζε πλέον την ψυχή του νεοφώτιστου.

Τη λαμπάδα της Ανάστασης τη φέρνει δώρο κάθε Πάσχα ο νονός κάθε παιδιού. Το κάθε παιδάκι με τη λαμπάδα στο χέρι το βράδυ της Ανάστασης θα πάει στην εκκλησία.



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η χριστουγεννιάτικη γιορτή μας ! Καρυοθραύστης . Τμήμα 5 τμήμα Ένταξης και 4ο Ολοήμερο τμήμα ( Μαργαρίτες και Μαργαριτάκια)

Ο Πυξιδούλης, η Πυξιδούλα - "ΕΓΩ + ΕΣΥ = ΟΜΑΔΑ" (Απίθανα Νηπιάκια - τμήματα 4ο & 6ο)

28η Οκτωβρίου - Σαν Παραμύθι ( Απίθανα Νηπιάκια - τμήματα 4ο & 6ο)