Οι Μαργαρίτες και τα Μαργαριτάκια φτιάχνουν τις ομάδες τους και ταξιδεύουν σε όλο τον κόσμο. ( Τμήμα 5 , τμήμα Ένταξης και 4ο Ολοήμερο τμήμα)

 

Η οργάνωση και η γνωριμία της τάξης συνεχίζεται.
Σήμερα ετοιμάσαμε και τις ομάδες υπηρεσίας ,είπαμε τι είναι υπεύθυνη να κάνει η κάθε ομάδα κάθε φορά και βάλαμε τα ονόματα των παιδιών.
Οι ομάδες εργασίας ή υπηρεσίας ή όπως αλλιώς τις ονομάζουμε, στην τάξη νηπιαγωγείου αποτελούν μια πρακτική πολύ χρήσιμη που συμβάλλει στην ανάπτυξη της αυτονομίας, της υπευθυνότητας, της συνεργασίας μεταξύ των μελών και την αποδοχή όλων των μελών της ανεξάρτητα από τις ιδιαιτερότητές τους.
Φέτος λοιπόν μια και το θέμα που θα κυριαρχήσει στην τάξη μας θα είναι τα παραδοσιακά παιχνίδια των παιδιών όλου του κόσμου οι ομάδες καθηκόντων σχεδιάστηκαν ανάλογα.
Παρατηρούμε στην υδρόγειο τις ηπείρους της Γης , μαθαίνουμε τις ονομασίες τους και με βοηθό την μασκότ της φετινής χρονιάς, την σβούρα, δημιουργούμε τις ομάδες μας.
Κάθε ομάδα κολλάει στο τραπέζι της την δική της ήπειρο ενώ στην παρεούλα κάτω από κάθε ήπειρο βάζουμε και μία μέρα της εβδομάδας έτσι ώστε η κάθε ομάδα να γνωρίζει ποια μέρα έχει υπηρεσία.
Τέλος κάθε ομάδα σε ατομικό φύλλο εργασίας ζωγραφίζει για ποιο λόγο θα ήθελε να ταξιδέψει στην δική του ήπειρο.


























Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η χριστουγεννιάτικη γιορτή μας ! Καρυοθραύστης . Τμήμα 5 τμήμα Ένταξης και 4ο Ολοήμερο τμήμα ( Μαργαρίτες και Μαργαριτάκια)

Ο Πυξιδούλης, η Πυξιδούλα - "ΕΓΩ + ΕΣΥ = ΟΜΑΔΑ" (Απίθανα Νηπιάκια - τμήματα 4ο & 6ο)

28η Οκτωβρίου - Σαν Παραμύθι ( Απίθανα Νηπιάκια - τμήματα 4ο & 6ο)