"Με μια κουβέρτα... στο διάστημα!" Τμήμα 5, Τμήμα ένταξης και 4ο Ολοήμερο Τμήμα. ( Μαργαρίτες και Μαργαριτάκια)

 Το πρώτο παραμύθι της φετινής σχολικής χρονιάς για τα Μαργαριτάκια μας που επιλέξαμε είναι το παραμύθι της Χριστίνας Κωνσταντουδάκη με τίτλο :

"Με μια κουβέρτα στο διάστημα" από τις εκδόσεις Διόπτρα.

Ο μικρός Σταύρος δεν θέλει να αποχωριστεί την κουβέρτα του και να πάει στο σχολείο χωρίς αυτήν. Έτσι την παίρνει μαζί του.
Η κουβέρτα του είναι πολύ όμορφη , έχει πάνω της ένα τεράστιο ήλιο και πλανήτες .
Μόνο που κάθε φορά τα υπόλοιπα παιδιά του μιλάνε, αυτός κρύβεται κάτω από την κουβέρτα του.
Μια μέρα τα παιδιά θα παίξουν ένα παιχνίδι στην τάξη κι ο Σταύρος θα μεταμορφωθεί σε σούπερ ήρωα του διαστήματος με πολλούς φίλους!
Ένα βιβλίο για τις πρώτες μέρες στο σχολείο και τα μεταβατικά αντικείμενα που χρειάζονται πολλές φορές τα πιο εσωστρεφή παιδιά για να αισθανθούν σιγουριά και ασφάλεια σε ένα νέο περιβάλλον.
Αφού διαβάζουμε το παραμύθι μέσα στην τάξη, γινόμαστε κι εμείς σούπερ ήρωες και σκεπαζόμαστε κάτω από το δικό μας μπλε πανί , εκτοξευόμαστε κι εμείς στο διάστημα παρέα με την μασκότ της τάξης μας , την σβούρα.
Προβληματιζόμαστε και συζητάμε σχετικά με το τι είναι για τον καθένα από μας ο δικός του παράδεισος, όπως για τον μικρό Σταύρο ήταν η κουβέρτα του, και με αφορμή τα λόγια του Νίκου Καζαντζάκη απλώνουμε πινέλα και χρώματα και ζωγραφίζουμε ο καθένας τον δικό του Παράδεισο.




















Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η χριστουγεννιάτικη γιορτή μας ! Καρυοθραύστης . Τμήμα 5 τμήμα Ένταξης και 4ο Ολοήμερο τμήμα ( Μαργαρίτες και Μαργαριτάκια)

Ο Πυξιδούλης, η Πυξιδούλα - "ΕΓΩ + ΕΣΥ = ΟΜΑΔΑ" (Απίθανα Νηπιάκια - τμήματα 4ο & 6ο)

28η Οκτωβρίου - Σαν Παραμύθι ( Απίθανα Νηπιάκια - τμήματα 4ο & 6ο)