Μια τελεία δεν σημαίνει πάντα ένα τέλος αλλά και μια υπέροχη αρχή... ΜΑΖΙ! Τμήμα 5 Τμήμα Ένταξης και 4ο Ολοήμερο Τμήμα. (Μαργαρίτες και Μαργαριτάκια)

 

 Η Γιαγιόι Κουσάμα  είναι μία Γιαπωνέζα εικαστικός που ακόμα και σήμερα, στα 94 της χρόνια, παραμένει μία από τις δημοφιλέστερες εικαστικούς στον κόσμο.

Από μικρή ήθελε να καλύψει τον κόσμο με βούλες, από εδώ μέεεεεχρι το άπειρο κι αυτή την επιθυμία της την αποτύπωνε σε σχέδια και ζωγραφιές.

 Από την άλλη μεριά στον κόσμο των παραμυθιών υπάρχει ένα κοριτσάκι που το λένε Λία και είναι η ηρωίδα του παραμυθιού με τίτλο: « Η τελεία» του Peter Reynolds, από τις εκδόσεις Αίσωπος, που πίστευε ότι δεν ήξερε να ζωγραφίζει ως την στιγμή που η δασκάλα της, στο μάθημα ζωγραφικής, την έπεισε να ζωγραφίσει έστω και μια τελεία στο μπλοκ της.

Αυτή η ζωγραφισμένη τελεία σήμανε και το ξεκίνημα μιας νέας αρχής σε όλα όσα πίστευε η Λία για το ταλέντο της και τις ικανότητές της.  

 Παρουσιάζουμε στα Μαργαριτάκια την Γιαγιόι Κουσάμα   και το έργο της  και στη συνέχεια διαβάζουμε την «Τελεία» .

Στη συνέχεια ομαδικά ζωγραφίζουμε με τελείες την λέξη ΜΑΖΙ και σε χαρτί του μέτρου « δενόμαστε» μεταξύ μας με κόκκινη κλωστή και περιμετρικά κολλάμε καθένας τον εαυτό του , θέλοντας να δείξουμε ότι είμαστε μια ομάδα, που μπορούμε να τα καταφέρουμε να ζωγραφίσουμε όλα όσα φανταζόμαστε, ακόμα και με τελείες.

Την μικρογραφία της ομαδικής αφίσας μας την κρεμάμε στις τσάντες μας για να μάθουν όλοι ότι είμαστε ομάδα,  κι έχουμε την πίστη πως όλα μπορούμε να τα καταφέρουμε ΜΑΖΙ, βοηθώντας και εμψυχώνοντας ο ένας τον άλλον και πως μια τελεία δεν σημαίνει πάντα ένα τέλος αλλά και μια υπέροχη αρχή!





















                                                                                 








 

 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η χριστουγεννιάτικη γιορτή μας ! Καρυοθραύστης . Τμήμα 5 τμήμα Ένταξης και 4ο Ολοήμερο τμήμα ( Μαργαρίτες και Μαργαριτάκια)

Ο Πυξιδούλης, η Πυξιδούλα - "ΕΓΩ + ΕΣΥ = ΟΜΑΔΑ" (Απίθανα Νηπιάκια - τμήματα 4ο & 6ο)

28η Οκτωβρίου - Σαν Παραμύθι ( Απίθανα Νηπιάκια - τμήματα 4ο & 6ο)