10η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού με σύνθημα " Η κίνηση δίνει ζωή" Τμήμα 5 Τμήμα Ένταξης και 4ο Ολοήμερο Τμήμα ( Μαργαρίτες και Μαργαριτάκια )

 

«10η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού-Ευρωπαϊκή Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού 2023». 

Με το φετινό σύνθημα «Η ΚΙΝΗΣΗ ΔΙΝΕΙ ΖΩΗ» δώσαμε κι εμείς το δικό μας στίγμα κάνοντας σκυταλοδρομίες, τρέξιμο μετ΄ εμποδίων , άρση βαρών, ακόντιο και τράβηγμα σκοινιού. 

Ακολούθησε η απονομή μεταλλίων σε όλα τα παιδιά που συμμετείχαν.

Από την μια μεριά τα μετάλλια μας, που φυσικά ήταν όλα χρυσά για τους μικρούς αθλητές μας, είχαν το σήμα των Ολυμπιακών αγώνων στους οποίους αναφερθήκαμε προηγουμένως όπως  αναφερθήκαμε και στους Παραολυμπιακούς αγώνες και την αρχαία Ελλάδα από όπου και ξεκίνησαν.

Στην άλλη πλευρά το μετάλλιο μας έχει την ρήση «ευ αγωνίζεσθε» για να τονίσουμε την ευγενή άμιλλα που πρέπει να διακρίνει κάθε αγώνα που δίνουμε στο στίβο τόσο τον πραγματικό όσο και τον στίβο της ζωής.

 

Στη συνέχεια ομαδικά δημιουργούμε την αφίσα της ημέρας με αγωνίσματα αγαπημένα και γνωστά  σε όλους ενώ στο μετάλλιο της αφίσας γράφουμε ακόμα ένα σύνθημα: «Αγωνιζόμαστε όλοι μαζί , κορίτσια αγόρια στην αυλή,

τι κι αν είμαστε διαφορετικοί;»

Άλλωστε και οι αγώνες μας έγιναν κατά κατηγορίες, εξηγώντας στα Μαργαριτάκια πως καθένας αγωνίζεται με κάποιον ισοδύναμό του για να υπάρχει δικαιοσύνη κι αυτός είναι και ο λόγος που και οι αγώνες μας έγιναν ξεχωριστά  τα αγόρια από τα κορίτσια όπως γίνεται και στην πραγματικότητα.

Τέλος σε ατομικό επίπεδο δημιουργούμε την κάρτα μας και καθένας ζωγραφίζει το άθλημα που του άρεσε περισσότερο.

Πέρα από την απίστευτη διασκέδαση και τις χαρούμενες φωνές που πλημμύρισαν την αυλή του σχολείου μας εκείνο που προσπαθήσαμε να περάσουμε σαν ιδέα στα παιδιά αυτής της τρυφερής ηλικίας είναι πως ο αθλητισμός έχει την δύναμη να εμπνεύσει και να ενώσει με ένα τρόπο που λίγοι μπορούν να το κάνουν.
























Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η χριστουγεννιάτικη γιορτή μας ! Καρυοθραύστης . Τμήμα 5 τμήμα Ένταξης και 4ο Ολοήμερο τμήμα ( Μαργαρίτες και Μαργαριτάκια)

Ο Πυξιδούλης, η Πυξιδούλα - "ΕΓΩ + ΕΣΥ = ΟΜΑΔΑ" (Απίθανα Νηπιάκια - τμήματα 4ο & 6ο)

28η Οκτωβρίου - Σαν Παραμύθι ( Απίθανα Νηπιάκια - τμήματα 4ο & 6ο)