"Η διδασκαλία και τα θαύματα του Ιησού" - Απίθανα Νηπιάκια 4ο & 6ο Τμήματα

Σε λίγες μέρες, μόλις δύο βδομάδες όλα τα σχολεία θα κλείσουν για να γιορτάσουμε με λαμπρότητα την πιο σημαντική γιορτή του χριστιανισμού, το "Πάσχα".

Τι γιορτάζουμε το Πάσχα; Τι γνωρίζουμε για το Πάσχα και γιατί θεωρείται από τις σημαντικότερες γιορτές;

Λίγες μέρες πριν στις 25 του Μάρτη είχαμε μιλήσει και γιορτάσει τον "Ευαγγελισμό της Θεοτόκου". Το χαρμόσυνο μήνυμα του Αρχαγγέλου Γαβριήλ στην ταπεινή Μαρία ότι θα φέρει στον κόσμο το Θεάνθρωπο.


Μετά από εννέα μήνες, στις 25 Δεκεμβρίου, η Παναγία γέννησε το μικρό Χριστούλη.


Ο μικρός Χριστός μεγάλωσε μαζί με την μητέρα του, Μαρία και τον Ιωσήφ, στη Ναζαρέτ. Όταν μεγάλωσε ο Ιησούς και έγινε 30 χρονών, έφυγε από τη Ναζαρέτ και πήγε να βρει τον Ιωάννη τον Πρόδρομο για να τον  βαφτίσει στον Ιορδάνη ποταμό....


Ξεκίνησε το ταξίδι του σε διάφορα μέρη διδάσκοντας σε όλους αυτούς που πήγαιναν να τον ακούσουν την αγάπη, τη συγχώρεση, το σεβασμό, την αλληλοβοήθεια, την προσφορά, τη συμπόνια και γενικά πως να γίνουν καλύτεροι άνθρωποι.


Όπου κι αν πήγαινε κόσμος πολύς τον επισκέπτονταν για να τον ακούσει και μάλιστα κάποιοι τον πίστεψαν τόσο που τον ακολούθησαν. Αυτοί είναι οι 12 μαθητές του που αποκαλούσαν το Χριστό, δάσκαλο.

Ο Θεός έδωσε στον Ιησού τη δύναμη να κάνει πράγματα που δεν μπορούσαν να κάνουν οι άλλοι άνθρωποι έτσι στα χρόνια της διδασκαλίας του στους ανθρώπους έκανε πολλά θαύματα.

Διαβάσαμε την ιστορία  του Φίλιππου Μανδηλαρά: "Τα θαύματα του Ιησού"

Κάναμε αναδιήγηση της ιστορίας βλέποντας μόνο τις εικόνες του βιβλίου. 

- Ο γάμος στην Κανά...



- Η θεραπεία του παράλυτου...


- Ο Ιησούς γαληνεύει τα νερά...


- Η θεραπεία του τυφλού...


- Ο χορτασμός πέντε χιλιάδων ανθρώπων...



- Ο Ιησούς περπατάει στα νερά...


- Η Ανάσταση του Λάζαρου.


Συζητήσαμε κα προσπαθήσαμε να εξηγήσουμε για το τι σημαίνει Θαύμα. "Θαύμα είναι κάτι που συμβαίνει και δεν μπορούμε να το εξηγήσουμε με λογικό τρόπο". Προβληματιστήκαμε... γιατί έκανε ο Χριστός Θαύματα; Από που έπαιρνε αυτή τη δύναμη; 

Ποιο από όλα τα θαύματα που έκανε ο Χριστός μας έκανε μεγαλύτερη εντύπωση; 

Ζωγραφίζω ένα από τα θάματα του Ιησού.




Φύλλο εργασίας: "Βοηθάω το Χριστούλη να φτάσει στο γάμο της Κανά, ακολουθώντας τη σωστή διαδρομή - Τι σημαίνει η λέξη Θαύμα; Κυκλώνω μόνο τη λέξη Θαύμα τη γράφω".



















Τα θαύματα του Ιησού σε ταινία:


Κάναμε μια όμορφη ατομική κατασκευή με ξύλινο κουτάλι και χαρτοπετσέτες: "Ο Ιησούς και η διδασκαλία του" 

Σε ξύλινο μικρό κουταλάκι κολλήσαμε μια λευκή χαρτοπετσέτα γύρω γύρω για χιτώνα, ένα κομμάτι κόκκινης χαρτοπετσέτας στο μπροστινό μέρος και ένα φωτοστέφανο από κίτρινο χαρτόνι...


Ζωγραφίσαμε τα χαρακτηριστικά του προσώπου, κολλήσαμε χρυσά χαρτάκια στο φωτοστέφανο, σύρμα πίπας κίτρινο για χέρια και πιάσαμε με συρραπτικό την καινή διαθήκη στο σύρμα πίπας...











Κουίζ: "Τα θαύματα του Ιησού" 


Αντιστοίχιση: "Τα θαύματα του Χριστού"

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η χριστουγεννιάτικη γιορτή μας ! Καρυοθραύστης . Τμήμα 5 τμήμα Ένταξης και 4ο Ολοήμερο τμήμα ( Μαργαρίτες και Μαργαριτάκια)

Ο Πυξιδούλης, η Πυξιδούλα - "ΕΓΩ + ΕΣΥ = ΟΜΑΔΑ" (Απίθανα Νηπιάκια - τμήματα 4ο & 6ο)

28η Οκτωβρίου - Σαν Παραμύθι ( Απίθανα Νηπιάκια - τμήματα 4ο & 6ο)