"Μίλα τώρα" , δράσεις από το 1ο τμήμα




Με αφορμή την πανελλήνια Ημέρα κατά της σχολικής βίας  και του εκφοβισμού   στις 6 Μαρτίου το τμήμα μας συμμετείχε στην  εκδήλωση "Μίλα τώρα" ενάντια στο  Byllying που διοργανώθηκε από το "Χαμόγελο του παιδιού". Είναι  η  10η  συνεχής χρονιά  που διοργανώνεται η σχετική εκστρατεία από το "Χαμόγελο του παιδιού" και παιδιά από όλες τις βαθμίδες καλούνται να γράψουν ή να ζωγραφίσουν το σύνθημα ΜΙΛΑ ΤΩΡΑ και να φωτογραφηθούν κρατώντας το ή δείχνοντας το, ή να χρησιμοποιήσουν άλλους τρόπους για να στείλουν το μήνυμά τους όπως αφίσες, βιντεάκια,  animation ή οποιονδήποτε άλλο τρόπο επιθυμούν. Με τα παιδιά του τμήματός μου αποφασίσαμε να σχηματίσουμε το σύνθημα σε  κόκκινες καρδούλες από χαρτόνι  χρησιμοποιώντας ως υλικό τα  φασόλια  επηρεασμένοι καθώς είμασταν από τις δραστηριότητες μας   για τη διατροφή στα πλαίσια  του  Εργαστηρίου Δεξιοτήτων   με τίτλο "Τη διατροφή μου προσέχω γερό σώμα για να έχω" καθώς και του σχεδίου δράσης "Ταπερίστας"  στο οποίο συμμετέχουμε για την αξιολόγηση της σχολική μονάδας. Ετοιμάσαμε  σχετικό υλικό και στείλαμε τις  φωτογραφίες οι οποίες έχουν αναρτηθεί
στον παρακάτω σύνδεσμο: 


 Μπορείτε να  ανατρέξετε και να επισκεφτείτε για να δείτε αναρτημένη  τη δουλειά όλων των σχολείων που συμμετείχαν εκτός από τη δική μας συμμετοχή.


Ενδεικτικές φωτογραφίες από τις δραστηριότητες μας:

          








Διαβάσαμε σχετικά βιβλία όπως:
 " Η Ντανιέλα λέει ΟΧΙ", 
"Το σώμα μου είναι δικό μου",
 "Δεν πάω πουθενά με ξένους"
 και ζωγραφίσαμε:




  

Συζητήσαμε για την διαφορετικότητα αλλά και το σεβασμό που πρέπει να δείχνουμε ο ένας στον άλλο παρά την διαφορετικότητά μας. Συζητήσαμε για τις διάφορες φυλές και για τους ανθρώπους από όλο τον κόσμο. Είδαμε εικόνες και επικεντρωθήκαμε στο διαφορετικό. Συζητώντας όμως για το ανθρώπινο σώμα και για τα όργανα του ανθρώπου, αντιληφθήκαμε πως παρά τη διαφορετικότητά μας, είμαστε όλοι ίδιοι, ανθρώπινα πλάσματα και οφείλουμε σε όλους να δείχνουμε σεβασμό, αγάπη, καλοσύνη και να αποφεύγουμε λέξεις και πράξεις που πληγώνουν, να αποφεύγουμε  την λεκτική και τη σωματική βία. Στα πλαίσια της παραπάνω δραστηριότητας κάναμε την παρακάτω ομαδική εργασία:


Χρωματίσαμε ανθρώπους από όλο τον κόσμο,  ψάξαμε και βρήκαμε στο διαδίκτυο εικόνες για τα ανθρώπινα όργανα, τις εκτυπώσαμε, είδαμε πως όλοι οι άνθρωποι έχουμε τα ίδια όργανα εσωτερικά. Χρησιμοποιήσαμε το beebot για να εμπεδώσουμε τα όργανά του ανθρώπινου σώματος.





Ζωγραφίσαμε το ανθρώπινο σώμα και τα όργανά του,
 κόψαμε και κολλήσαμε τον ανθρώπινο σκελετό, 
σχηματίσαμε τις διαδρομές που κάνει το αίμα στο σώμα μας
 με το χρώμα που ταιριάζει.









Για τα φύλλα εργασίας υλικό αντλήσαμε από το διαδίκτυο. 
Μετά και από τις τελευταίες μας  εργασίες καταλήξαμε στο συμπέρασμα:
 
"ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΙ, ΜΑ ΟΛΟΙ ΙΔΙΟΙ". 
 ΣΕΒΟΜΑΣΤΕ ΟΛΟΥΣ  ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΜΑΣ.
Η ΒΙΑ, ΛΕΚΤΙΚΗ ΚΑΙ ΣΩΜΑΤΙΚΗ ΑΠΟΦΕΥΓΕΤΑΙ ΜΕ ΚΑΘΕ ΤΡΟΠΟ. 
 ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΤΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΜΑΣ:

"ΜΙΛΑ ΤΩΡΑ"






 

























 

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η χριστουγεννιάτικη γιορτή μας ! Καρυοθραύστης . Τμήμα 5 τμήμα Ένταξης και 4ο Ολοήμερο τμήμα ( Μαργαρίτες και Μαργαριτάκια)

Ο Πυξιδούλης, η Πυξιδούλα - "ΕΓΩ + ΕΣΥ = ΟΜΑΔΑ" (Απίθανα Νηπιάκια - τμήματα 4ο & 6ο)

28η Οκτωβρίου - Σαν Παραμύθι ( Απίθανα Νηπιάκια - τμήματα 4ο & 6ο)