Γιορτή 25ης Μαρτίου - "Στους Ήρωες του 21" - Απίθανα Νηπιάκια 4ο & 6ο Τμήματα

Με μεγάλη λαμπρότητα τα Απίθανα Νηπιάκια γιόρτασαν και φέτος την επέτειο της 25ης Μαρτίου του 1821, με θεατρικά δρώμενα, τραγούδια, μουσική, χορούς και παρέλαση.

Από νωρίς το πρωί όλα ήταν έτοιμα. Τα Απίθανα Νηπιάκια μας ντυμένα με παραδοσιακές φορεσιές και φορώντας το πιο όμορφο και φωτεινό τους χαμόγελο, αρχίζουν να καταφθάνουν και να παίρνουν τις θέσεις τους. Σε λίγο η σημαιοστολισμένη αίθουσα του Νηπιαγωγείου μας πλημμύρισε από τους προσκεκλημένους. Όλοι περίμεναν με ανυπομονησία για να απολαύσουν τα παιδιά μας και να τα χειροκροτήσουν ενώ η επετειακή μουσική αντηχούσε απ’ άκρη σ’ άκρη!



Διπλή γιορτή η 25η Μαρτίου.

Από τη μια η εκκλησία μας γιορτάζει τον "Ευαγγελισμό της Θεοτόκου"  το χαρμόσυνο μήνυμα που ο Αρχάγγελος Γαβριήλ πήγε στη Μαρία λέγοντάς της ότι θα φέρει στον κόσμο το Θεάνθρωπο, το γιο του Θεού.

Κι από την άλλη η Πατρίδα μας γιορτάζει την "Απελευθέρωσή μας από τον Τούρκικο ζυγό".

Η έναρξη της γιορτής έγινε με ένα χαιρετισμό και ακολούθησε ο "Ευαγγελισμός της Θεοτόκου".




Στη συνέχεια τα αγόρια μας παρουσίασαν το θεατρικό δρώμενο με τίτλο: "Ο Όρκος των Ηρώων του 21"...






κλείνοντας με το Χορό: "Ο Θούριος" του Ρήγα!




Τα κορίτσια μας παρουσίασαν το θεατρικό δρώμενο με τίτλο: "Ο Χαλασμός της Νάουσας"...







που με τον περήφανο χορό τους: "Στης Νάουσας το κάστρο" έπεσαν με παλικαριά στο ποτάμι της Αράπιτσας για να γλιτώσουν από τα χέρια των Τούρκων.




Ενώ η ένδοξη Ιστορία, η μητέρα Ελλάδα, η αρχόντισσα Μακεδονία, οι πολυπόθητες Ελπίδα και Ειρήνη και η Δόξα με δάφνινα στεφάνια προσκυνούν τον ηρωισμό τους, προσφέροντας τιμή και δόξα στις γενναίες Ναουσαίες.







 Όλες μαζί χορεύουν και τραγουδούν περήφανα το χορό: "Μακεδονία ξακουστή"


Πριν το τέλος της γιορτής τραγουδήσαμε όλοι μαζί δύο τραγούδια: "Να τανε το 21" και "Άνθρωποι πέστε Ειρήνη"

Η μέρα μας έκλεισε με την παρέλαση από τα δικά μας καμαρωτά ελληνόπουλα & ελληνοπούλες που είναι το μέλλον και η ελπίδα αυτού του ένδοξου τόπου μας! Με τις ελληνικές σημαίες να κυματίζουν καταχειροκροτήθηκαν από όλον τον κόσμο που τους καμάρωναν στην αυλή τους σχολείου μας!


Η παρέλασή μας σε ένα ολιγόλεπτο βίντεο:


Μετά και την παρέλαση για να επιβραβεύσουμε τα Απίθανα Νηπιάκια για τις υπέροχες στιγμές που μας χάρισαν τη σημερινή μέρα τους προσφέραμε το καθιερωμένο μπισκοτολούκουμο και από ένα δωράκι ενθύμιο, σπαθιά για τα αγόρια και στεφανάκια δάφνινα για τα κορίτσια μας.






Τα παιδιά μας, εισέπραξαν δυνατά, θερμά χειροκροτήματα και όμορφα χαμόγελα από τους προσκεκλημένους που παραβρέθηκε στην αίθουσα! Αξίζουν πολλά πολλά συγχαρητήρια που ανταποκρίθηκαν με μεγάλη χαρά και ενθουσιασμό σε όλη τη διαδικασία της προετοιμασίας της γιορτής μας! Με μόλις δύο πρόβες έφτασαν σ’ αυτό το αποτέλεσμα. Ένα ευχαριστώ από καρδιάς σε όλους όσους μας τίμησαν με την παρουσία τους! 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η χριστουγεννιάτικη γιορτή μας ! Καρυοθραύστης . Τμήμα 5 τμήμα Ένταξης και 4ο Ολοήμερο τμήμα ( Μαργαρίτες και Μαργαριτάκια)

Ο Πυξιδούλης, η Πυξιδούλα - "ΕΓΩ + ΕΣΥ = ΟΜΑΔΑ" (Απίθανα Νηπιάκια - τμήματα 4ο & 6ο)

28η Οκτωβρίου - Σαν Παραμύθι ( Απίθανα Νηπιάκια - τμήματα 4ο & 6ο)