8 Νοεμβρίου ! Ημέρα γιορτής των Αρχαγγέλων Μιχαήλ και Γαβριήλ και της πολεμικής αεροπορίας . Τμήμα 5, τμήμα Ένταξης και 4ο Ολοήμερο τμήμα ( Μαργαρίτες και Μαργαριτάκια)

 

8 Νοεμβρίου σήμερα.

 Ημέρα των Αρχαγγέλων Μιχαήλ και Γαβριήλ αλλά και ημέρα  της πολεμικής αεροπορίας.

Η συζήτηση στην παρεούλα με τα Μαργαριτάκια ξεκινά με  το ημερολόγιο που φτιάχνουμε καθημερινά και με τους δικούς μας  ανθρώπους  που σήμερα γιορτάζουν .

Μετά από την αναφορά μας στους Αρχαγγέλους  Μιχαήλ και Γαβριήλ και στο έργο τους επικεντρωνόμαστε στην πολεμική αεροπορία , στο δυναμικό της και στο έργο που επιτελεί σε πολλαπλά επίπεδα.

   Η συζήτηση ξεφεύγει από τα στενά όρια της  σημερινής γιορτής , γιατί τα παιδιά ξέρουν να μας παρασύρουν στους προβληματισμούς τους , κι έτσι καταλήγουμε να συζητούμε για την δημιουργία των αεροπλάνων .

Ταξιδεύουμε στην μυθολογία  και στην πρώτη πτήση του Δαίδαλου και του Ίκαρου

Δραματοποιούμε τον μύθο κολλώντας φτερά με σταγόνες λιωμένου κεριού που τόσο  εύκολα   ξεκολλάνε όταν θερμανθούν και στη συνέχεια ταξιδεύουμε στον 15ο αιώνα  όταν ο Λεονάρντο Ντα Βίντσι σχεδίασε το ορνιθόπτερο μελετώντας τις κινήσεις των πτηνών .

Αναφερόμαστε στους αδελφούς Ράιτ που ήταν αυτοί  που πραγματοποίησαν το 1903  τις πρώτες πετυχημένες πτήσεις στην ιστορία  και στη συνέχεια φτιάχνουμε το δικό μας αεροπλάνο από ένα μπουκαλάκι νερού .

Με το δικό μας «αεροπλάνο» ταξιδεύουμε στη χώρα του παιχνιδιού και της γνώσης

Χρόνια πολλά σε όλους όσους σήμερα γιορτάζουν!
















 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η χριστουγεννιάτικη γιορτή μας ! Καρυοθραύστης . Τμήμα 5 τμήμα Ένταξης και 4ο Ολοήμερο τμήμα ( Μαργαρίτες και Μαργαριτάκια)

Ο Πυξιδούλης, η Πυξιδούλα - "ΕΓΩ + ΕΣΥ = ΟΜΑΔΑ" (Απίθανα Νηπιάκια - τμήματα 4ο & 6ο)

28η Οκτωβρίου - Σαν Παραμύθι ( Απίθανα Νηπιάκια - τμήματα 4ο & 6ο)