20 Νοεμβρίου . Παγκόσμια Ημέρα των Δικαιωμάτων των παιδιών. Τμήμα 5, τμήμα Ένταξης και 4ο Ολοήμερο τμήμα( Μαργαρίτες και Μαργαριτάκια)

 

20Νοεμβρίου!  Παγκόσμια Ημέρα των δικαιωμάτων του παιδιού.

Υπάρχουν παιδιά σε όλο τον κόσμο που στερούνται τα απολύτως απαραίτητα ακόμα και σήμερα. Υπάρχουν παιδιά που μαθαίνουν να ζουν ενήλικη ζωή από τα πολύ μικρά τους χρόνια, να δουλεύουν, να στερούνται το σχολείο, την τροφή, το νερό και να είναι έρμαια  ασθενειών που στο σύγχρονο κόσμο δεν υφίστανται .

Αλλά και πέρα από αυτές τις ακραίες καταστάσεις υπάρχουν και παιδιά ανάμεσα μας που στερούνται τα βασικά .

Ο καλύτερος τρόπος για να αναφερθεί κανείς σε όλα αυτά στα μικρά παιδιά είναι μέσα από ένα παραμύθι.

Ένα παραμύθι που ουσιαστικά είναι η  αληθινή ιστορία της λαχτάρας ενός κοριτσιού για έναν καλύτερο κόσμο η οποία είναι βραβευμένη με το Νόμπελ Ειρήνης.

Πρόκειται για την Malala Yoysafzai.

 

Η Μαλάλα , ένα κορίτσι από το Πακιστάν ,είναι ένας ζωντανός θρύλος και  ένα παράδειγμα θέλησης  για ζωή και διεκδίκησης των δικαιωμάτων του παιδιού.

Μέσα από το παραμύθι της από τις εκδόσεις Πατάκη, μας μιλάει για μια ταινία που είχε δει κάποτε όταν ήταν μικρή και που σε αυτήν πρωταγωνιστούσε ένα παιδί που είχε  ένα μαγικό μολύβι και με αυτό ζωγράφιζε κάθε φορά ότι του έλειπε και με ένα μαγικό τρόπο αυτό γινόταν πραγματικότητα.

Τελικά μέσα από τους αγώνες που έδωσε στη ζωή της κατάλαβε ότι το μαγικό μολύβι είναι η γνώση , η αγάπη και η θέληση.

Φτιάχνουμε και εμείς ομαδικά το δικό μας μαγικό μολύβι , ζωγραφίζουμε τα δικαιώματα των παιδιών και καθένας από μας στρέφει τη  μύτη του μολυβιού στο δικαίωμα εκείνο που θεωρεί σημαντικότερο κατά την άποψή του.










Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η χριστουγεννιάτικη γιορτή μας ! Καρυοθραύστης . Τμήμα 5 τμήμα Ένταξης και 4ο Ολοήμερο τμήμα ( Μαργαρίτες και Μαργαριτάκια)

Ο Πυξιδούλης, η Πυξιδούλα - "ΕΓΩ + ΕΣΥ = ΟΜΑΔΑ" (Απίθανα Νηπιάκια - τμήματα 4ο & 6ο)

28η Οκτωβρίου - Σαν Παραμύθι ( Απίθανα Νηπιάκια - τμήματα 4ο & 6ο)