Άσκηση σεισμού Τμήμα 5, τμήμα Ένταξης και 4ο Ολοήμερο Τμήμα (Μαργαρίτες και Μαργαριτάκια)

 

Άσκηση σεισμού σήμερα  για όλα τα τμήματα του Νηπιαγωγείου μας.

Εξηγούμε με απλά λόγια τις αιτίες του σεισμού στα Μαργαριτάκια και με υλικά που βρίσκουμε μέσα στην τάξη μας δημιουργούμε τις τεκτονικές πλάκες και όσα συμβαίνουν όταν αυτές μετακινούνται.

Πειραματιζόμαστε με κόκκινη μπογιά, σόδα και ξύδι δημιουργώντας μια προσομοίωση έκρηξης ηφαιστείου και στη συνέχεια συζητάμε τις συνέπειες αυτών των φυσικών φαινομένων  στη ζωή του ανθρώπου αλλά και τους τρόπους προφύλαξης μας και προστασίας μας.

Ακολουθεί η άσκηση για να μάθουμε  τις ασφαλείς θέσεις που πρέπει να πάρουμε μέσα στην τάξη σε περίπτωση σεισμού , τη σειρά και τον τρόπο που κατευθυνόμαστε έξω από το κτίριο αλλά και όλα όσα πρέπει να μεταφέρουμε μαζί μας στο κουτί των πρώτων βοηθειών.

Τα  παιδιά αντιμετωπίζουν την όλη διαδικασία σαν ένα παιχνίδι βέβαια αλλά με αυτό τον τρόπο μαθαίνουν πώς να προστατεύονται  όπως επίσης μαθαίνουν πως η ζωή του ανθρώπου είναι αλληλένδετη με το φυσικό περιβάλλον και πως η ψυχραιμία και οι οργανωμένες κινήσεις  σώζουν ζωές.

















 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η χριστουγεννιάτικη γιορτή μας ! Καρυοθραύστης . Τμήμα 5 τμήμα Ένταξης και 4ο Ολοήμερο τμήμα ( Μαργαρίτες και Μαργαριτάκια)

Ο Πυξιδούλης, η Πυξιδούλα - "ΕΓΩ + ΕΣΥ = ΟΜΑΔΑ" (Απίθανα Νηπιάκια - τμήματα 4ο & 6ο)

28η Οκτωβρίου - Σαν Παραμύθι ( Απίθανα Νηπιάκια - τμήματα 4ο & 6ο)