"Ένα ρόδι για υγεία, καλοτυχία και ευημερία" - Απίθανα Νηπιάκια 4ο & 6ο Τμήματα

"Χίλιοι μύριοι καλογέροι σ’  ένα ράσο τυλιγμένοι"

Τι είναι; Το ρόδι.

Το ρόδι είναι σύμβολο αφθονίας, γονιμότητας και καλοτυχίας. Σε πολλά μέρη της Ελλάδας κρεμούν στο κάθε σπίτι, από το φθινόπωρο, ένα ρόδι. Ανήμερα της πρωτοχρονιάς παίρνει ο νοικοκύρης του σπιτιού το ρόδι στην τσέπη  του και πηγαίνει στην εκκλησία... όταν επιστρέφει έξω από την πόρτα κάνει την ευχή: "με υγεία, ευτυχία και χαρά το νέο έτος και όσες ρώγες έχει το ρόδι τόσες λίρες να έχει η τσέπη μας όλη τη χρονιά"... το σπάει σε μια γωνιά  πετώντας το με δύναμη στο πάτωμα, για να ροδίσει όλη η χρονιά και μπαίνουν όλοι μέσα στο σπίτι με το δεξί πόδι κάνοντας το ποδαρικό, ώστε ο καινούργιος χρόνος να τα φέρει όλα δεξιά, καλότυχα. 

Έτσι κι εμείς για το καλό της χρονιάς σπάσαμε τα δικά μας ρόδια κάνοντας ευχές για μια καλή και δημιουργική χρονιά… ευχές τρυφερές βγαλμένες από τα γλυκά στοματάκια των παιδιών.

Εύχομαι:

Να έχουν όλα τα παιδάκια:

Φαγητό, σπίτι, οικογένεια, σχολείο, παιχνίδια, αγάπη, μαμά, να μας προστατεύουν οι γονείς μας, να έχουμε υγεία και να είμαστε ευτυχισμένοι, υγεία κι ευτυχία σε όλες τις οικογένειες, να αγαπάνε όλα τα παιδάκια τη μαμά τους, να είναι όλοι χαρούμενοι, να κάνω καινούριους φίλους, να είναι ο κόσμος χαρούμενος, να υπάρχει αγάπη στην οικογένεια…

Φορέσαμε τα γυαλιά της νέας χρονιάς και όλοι μαζί βγήκαμε έξω στην αυλή να υποδεχτούμε το νέο χρόνο και να σπάσουμε τα ρόδια μας.



 Κρατήσαμε στα χεράκια τα ρόδια μας, ένα το κάθε τμήμα...




Σχηματίσαμε ένα κύκλο και όλοι μαζί είπαμε την ευχή: "με υγεία, ευτυχία και χαρά το νέο έτος και όσες ρώγες έχει το ρόδι τόσες λίρες να έχει η τσέπη μας όλη τη χρονιά"...



Σπάσαμε τα ρόδια μας πετώντας τα με δύναμη κάτω με σκοπό να μας φέρουν καλοτυχία, πρόοδο και υγεία στην οικογένεια του σχολείου μας.



Μπήκαμε μέσα με δεξί, "για υγεία, ευτυχία και χαρά το νέο έτος" επιστρέψαμε στην τάξη και... 

Διαβάσαμε την ιστορία: "Ο Βασιλιάς, οι τρεις γιοι και η ροδιά" 


Στη συνέχεια σε φύλλο εργασίας αναγνωρίσαμε και γράψαμε τη λέξη ρόδι και ζωγραφίσαμε τις εντυπώσεις μας από την ιστορία.







Και του χρόνου με υγεία και αγάπη!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η χριστουγεννιάτικη γιορτή μας ! Καρυοθραύστης . Τμήμα 5 τμήμα Ένταξης και 4ο Ολοήμερο τμήμα ( Μαργαρίτες και Μαργαριτάκια)

Ο Πυξιδούλης, η Πυξιδούλα - "ΕΓΩ + ΕΣΥ = ΟΜΑΔΑ" (Απίθανα Νηπιάκια - τμήματα 4ο & 6ο)

28η Οκτωβρίου - Σαν Παραμύθι ( Απίθανα Νηπιάκια - τμήματα 4ο & 6ο)