Τα Ελληνάκια με τη ματιά των μικρών μας ζωγράφων - Απίθανα Νηπιάκια 4ο & 6ο Τμήματα

Οι μέρες πλησιάζουν για τον εορτασμός της εθνικής επετείου, της 25ης Μαρτίου του 1821. Έχουμε ήδη μπει στο κλίμα με την προετοιμασία της γιορτής με μουσική, τραγούδια και  χορούς. Ανατρέχοντας στα ιστορικά γεγονότα του 1821 και παρατηρώντας τους ήρωες αλλά και διάφορες εικόνες από την Ελληνική Επανάσταση δε θα μπορούσαμε να μην διαβάσουμε την υπέροχη ιστορία  «Τα Ελληνάκια» της Ευγενίας Φακίνου.


Πατήστε εδώ:

Πρόκειται για μια ιστορία που αναφέρεται στα γεγονότα που οδήγησαν στην επανάσταση στα μέσα του Μάρτη του 1821. Πρωταγωνιστής ο Γιώργης, η Μαρία η δίδυμη αδερφή του και τα υπόλοιπα Ελληνάκια.

«Ο Γιώργης και η Μαρία, δυο δίδυμα αδέρφια ζούσαν σε κάποιο νησί όπου για πολλά χρόνια αφέντης ήταν ο Αγάς. Οι Έλληνες ήταν σκλάβοι του, έπρεπε να υπακούν ενώ αυτός έκανε ήθελε. Κανείς δεν τολμούσε να μιλήσει για όσα άσχημα περνούσαν. Ζήταγε και έπαιρνε μερίδιο από τη σοδειά τους, πήγαινε στα γλέντια τους, έπινε και γλεντούσε με όποιον ήθελε, χόρευε ακόμη και με τις κοπέλες χωρίς να λαμβάνει υπόψη την προσβολή που ένιωθαν. Πολλά από τα παλικάρια, ανάμεσά τους κι ο Γιώργης είχαν φύγει στα καράβια. Αυτό που συνέβη όταν γύρισε ο Γιώργης επειδή έμαθε ότι κινδύνευε η αδερφή του η Μαρία οδήγησε στο αγώνα όλων για την πολυπόθητη ελευθερία.

Όλοι μαζί έφτασαν στους πρόποδες του βουνού. Πλημμύρισε το βουνό με κατακόκκινα φεσάκια και μια ελληνική σημαία ξεδιπλώθηκε.

Μια κοριτσίστικη φωνή ακούστηκε που με δυνατή φωνή έλεγε:

«Καλύτερα μιας ώρας ελεύθερη ζωή παρά σαράντα χρόνια σκλαβιά και φυλακή»

Ο Γιώργης κατάλαβε τη φωνή της Μαρίας της αδερφής του. Με φτερά στα πόδια ο Γιώργης και οι φίλοι του ανέβαιναν τώρα το βουνό, να ενωθούν με τους άλλους…»

Διαβάσαμε το παραμύθι, συζητήσαμε για τα ιστορικά γεγονότα του 1821, για τις παραδοσιακές φορεσιές...




για τα υφαντά και τα κεντήματα εκείνης της παλιάς εποχής, τον αργαλειό, για τα έθιμα και τις παραδόσεις.

Πατήστε εδώ:

Στη συνέχεια ζωγράφισαν ότι τους έκανε εντύπωση από την ιστορία. Πατήστε επάνω για να ξεφυλλίσετε το άλμπουμ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η χριστουγεννιάτικη γιορτή μας ! Καρυοθραύστης . Τμήμα 5 τμήμα Ένταξης και 4ο Ολοήμερο τμήμα ( Μαργαρίτες και Μαργαριτάκια)

Ο Πυξιδούλης, η Πυξιδούλα - "ΕΓΩ + ΕΣΥ = ΟΜΑΔΑ" (Απίθανα Νηπιάκια - τμήματα 4ο & 6ο)

28η Οκτωβρίου - Σαν Παραμύθι ( Απίθανα Νηπιάκια - τμήματα 4ο & 6ο)