Εργαστήρια Δεξιοτήτων - 3ος Θεματικός Κύκλος - "Ναι στην ΕΙΡΗΝΗ, Ναι στη χαρά, πόλεμε ΦΥΓΕ ΜΑΚΡΙΑ" (Απίθανα Νηπιάκια 4ο & 6ο Τμήματα)

 "Ναι στην ΕΙΡΗΝΗ, Ναι στη χαρά, πόλεμε ΦΥΓΕ ΜΑΚΡΙΑ"

Εργαστήρια Δεξιοτήτων - 3ος Θεματικός Κύκλος: «Ναι την ΕΙΡΗΝΗ, Ναι στη χαρά, πόλεμε ΦΥΓΕ ΜΑΚΡΙΑ"

Ενδιαφέρομαι και Ενεργώ- Κοινωνική Συναίσθηση και Ευθύνη «Ανθρώπινα Δικαιώματα - Όλοι ίσοι, διαφορετικοί και αγαπημένοι»

Διαβάσαμε το παραμύθι "Ειρήνη" του Αριστοφάνη

Πατήστε εδώ: 


«Ένας αμπελουργός, ο Τρυγαίος, ένας απλός και τίμιος αγρότης, είναι πολύ προβληματισμένος, δεν αντέχει όλες τις συμφορές που φέρνει ο πόλεμος και αποφασίζει ν' ανέβει στον ουρανό να συναντήσει τους θεούς καβάλα σ' ένα σκαθάρι, να κάνει τα παράπονά του στο Δία και να ζητήσει ειρήνη για το καλό των Ελλήνων. Όταν έφτασε στον ουρανό συναντά τον Ερμή ο οποίος του λέει πως οι θεοί έχουν είναι αγανακτισμένοι από τις διαρκείς εχθροπραξίες. Ο Πόλεμος έκλεισε την Ειρήνη σε μια σπηλιά και μέσα σε ένα γουδί έχει βάλει πόλεις και χωριά ώστε να τις κάνει λιώμα και να τις καταστρέψει. Ο Τρυγαίος επιστρέφοντας καλεί όλους τους Έλληνες να βοηθήσουν να μετακινήσουν όλοι μαζί το βράχο της σπηλιάς, για να ελευθερώσουν την Ειρήνη. Όλοι μαζί καταφέρνουν να βγάλουν την Ειρήνη η οποία ξεπροβάλλει και φέρνει τη χαρά και την ευτυχία στους ανθρώπους. από τη σπηλιά….»

Η κωμωδία του Αριστοφάνη Ειρήνη συμβολίζει τον πόθο του ανθρώπου για την εξάλειψη του πολέμου και την επικράτηση της ειρήνης.

Ακολούθησε προβληματισμός, συζήτηση για τα αγαθά που μας προσφέρει η ΕΙΡΗΝΗ (χαρά, ελευθερία, παιχνίδι, διασκέδαση, μόρφωση, ηρεμία, ζεστασιά... )και σε όλα τα δεινά του πολέμου (φόβο, τρόμο, πόνο, πείνα, πίκρα, καταστροφή...)

Με τέμπερες ζωγραφίσαμε όπως φανταζόμαστε την την ΕΙΡΗΝΗ και τον πόλεμο.


Πατήστε επάνω για να ξεφυλλίσετε το άλμπουμ.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η χριστουγεννιάτικη γιορτή μας ! Καρυοθραύστης . Τμήμα 5 τμήμα Ένταξης και 4ο Ολοήμερο τμήμα ( Μαργαρίτες και Μαργαριτάκια)

Ο Πυξιδούλης, η Πυξιδούλα - "ΕΓΩ + ΕΣΥ = ΟΜΑΔΑ" (Απίθανα Νηπιάκια - τμήματα 4ο & 6ο)

28η Οκτωβρίου - Σαν Παραμύθι ( Απίθανα Νηπιάκια - τμήματα 4ο & 6ο)