1η Συνάντηση με γονείς τμήματος 5

Πρώτη συνάντηση σήμερα με τους γονείς του τμήματος μας.

Μία μετάβαση από το σπίτι στο νηπιαγωγείο δεν είναι δύσκολη μόνο για τα μικρά παιδιά. Εξίσου δύσκολη είναι και για  τους γονείς τους . Αφήνουν  ό,τι πιο πολύτιμο, σε μας τις εκπαιδευτικούς.

Τις δυσκολίες των παιδιών αλλά και των γονιών τις κατανοούμε πολύ καλά γιατί πέρα από εκπαιδευτικοί υπήρξαμε και μητέρες μικρών παιδιών με ανάλογες , με τις  δικές τους, ανησυχίες.

Γι αυτό το λόγο , η πρώτη γνωριμία εκπαιδευτικών και γονιών , γίνεται όσο το δυνατόν συντομότερα έτσι ώστε όλοι οι φόβοι τους να εφησυχάσουν.

Η συνάντηση μας με τους γονείς  ήταν  για ακόμη μια χρονιά άμεση και επικοινωνιακή με πολλές διαδικαστικές πληροφορίες για τον τρόπο λειτουργίας  του νηπιαγωγείου μας  και για τις υποχρεώσεις και τα δικαιώματα τόσο των γονιών όσο και των εκπαιδευτικών.  

Η συνάντηση έκλεισε με ένα αλληλεπιδραστικό event που θα κάνει αύριο τα Μαργαριτάκια πολύ χαρούμενα.

Το πρωί ζητήσαμε από τα παιδιά να φτιάξουν τα παλάμες τους και να τις κολλήσουν μαζί με μία φωτογραφία τους  σε χαρτί του μέτρου. Το ίδιο ζητήσαμε να κάνουν και οι γονείς το απόγευμα στην συνάντησή μας. Έφτιαξαν την παλάμη τους και την κόλλησαν πλάι στην παλάμη του παιδιού τους  με τρόπο τέτοιο ώστε να σχηματίζεται στο κέντρο μία καρδούλα. Στο κέντρο της παλάμης τους έγραψαν μέσα σε μία καρδιά τι ς δικές τους ευχές για τα μικρά τους παιδιά , αλλά και για την μικρή μας οικογένεια που αποτελεί μέρος της δικής τους οικογένειας, καθώς όλοι μαζί  έχουμε έναν κοινό στόχο: Να είναι τα παιδιά μας δημιουργικά, αυτονομημένα  και ευτυχισμένα.

Φεύγοντας οι γονείς πήραν από εμάς ένα μπουκαλάκι  που μέσα του έκρυβε ένα γράμμα από εμάς με πολύ αγάπη και πολύ κατανόηση.

Ευχαριστούμε την διευθύντριά μας κ. Κική Πασχούδη για πολλούς λόγους αλλά πολύ περισσότερο σήμερα που ήταν για μια ακόμη φορά δίπλα μας και δίπλα στους γονείς μας, δίνοντας για μια ακόμη φορά  το στίγμα της ομαδικότητας που διακρίνει το νηπιαγωγείο μας .















 

 

 

 

 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η χριστουγεννιάτικη γιορτή μας ! Καρυοθραύστης . Τμήμα 5 τμήμα Ένταξης και 4ο Ολοήμερο τμήμα ( Μαργαρίτες και Μαργαριτάκια)

Ο Πυξιδούλης, η Πυξιδούλα - "ΕΓΩ + ΕΣΥ = ΟΜΑΔΑ" (Απίθανα Νηπιάκια - τμήματα 4ο & 6ο)

28η Οκτωβρίου - Σαν Παραμύθι ( Απίθανα Νηπιάκια - τμήματα 4ο & 6ο)