25η Μαρτίου 1821. Τμήμα 5, τμήμα Ένταξης και 4ο Ολοήμερο τμήμα (Μαργαρίτες και Μαργαριτάκια)

 

Την Παρασκευή 22 Μαρτίου γιορτάσαμε στο νηπιαγωγείο μας την επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821.

Η γιορτή μας ξεκίνησε με τα χελιδονίσματα για να καλωσορίσουμε επίσημα τον ερχομό της Άνοιξης και στην συνέχεια η Ιστορία ξετυλίγει τα γεγονότα της εποχής με την φωνή των δυο μικρών μας αφηγητών.

Καθώς η γιορτή αυτή είναι μια διπλή γιορτή (εορτασμός Ευαγγελισμού) δραματοποιούμε την εμφάνιση του Αρχαγγέλου Γαβριήλ στην Παναγιά και τα χαρμόσυνα νέα που της έφερε για τον ερχομό του Σωτήρα. 

Η Ελλάδα , η Δόξα και η Ελευθερία περνούν από μπροστά μας  και με τελετουργικό τρόπο μας παρουσιάζουν τους αγώνες της πατρίδας μας ,θεατρικά, χωρίς ποτέ να χάνεται η ελπίδα και οι αγώνες για την ελευθερία.

Δραματοποιήσαμε τον χορό του Ζαλόγγου και τα κλεφτόπουλα.

Η γιορτή μας έληξε κρατώντας ελληνικές σημαίες στα χέρια και κάνοντας παρέλαση.

Με την λήξη της γιορτής , μας περίμενε μια έκπληξη.

Ο σύλλογος φίλων ιστορίας μας επισκέφτηκε και μας έδωσε μεγάλη χαρά αφού με τις φορεσιές τους γνωρίσαμε τις φορεσιές των Ελλήνων αγωνιστών του 21.

Στο τέλος της παρουσίασης κι αφού μας έλυσαν πολλές απορίες σχετικά με εκείνη την εποχή , θέλοντας να τους ευχαριστήσουμε τους αποχαιρετήσαμε με το "Θούριο" του Ρήγα Φεραίου.






























 

 

 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η χριστουγεννιάτικη γιορτή μας ! Καρυοθραύστης . Τμήμα 5 τμήμα Ένταξης και 4ο Ολοήμερο τμήμα ( Μαργαρίτες και Μαργαριτάκια)

Ο Πυξιδούλης, η Πυξιδούλα - "ΕΓΩ + ΕΣΥ = ΟΜΑΔΑ" (Απίθανα Νηπιάκια - τμήματα 4ο & 6ο)

28η Οκτωβρίου - Σαν Παραμύθι ( Απίθανα Νηπιάκια - τμήματα 4ο & 6ο)