Χριστουγεννιάτικες δράσεις - Πρόγραμμα Ομαλής Μετάβασης από το Νηπιαγωγείο στο Δημοτικό Σχολείο

Στα πλαίσια του εκπαιδευτικού προγράμματος για την ομαλή μετάβαση από το Νηπιαγωγείο στο Δημοτικό με τίτλο: "Μετάβαση από το Νηπιαγωγείο στο Δημοτικό Σχολείο" πραγματοποιήθηκε μια μοναδική  χριστουγεννιάτικη δράση.

Μια ανάσα πριν τα Χριστούγεννα, μια από τις μεγαλύτερες γιορτές της Χριστιανοσύνης! Γιορτή αγάπης, προσφοράς και αλληλεγγύης. Μία από τις πιο χαρμόσυνες και γιορτινές περιόδους του χρόνου που μικροί και μεγάλοι περιμένουν με αγωνία, που οικογένειες και φίλοι με περίσσεια αγάπη και χαμόγελα θα συναντηθούν, θα σμίξουν, θα χαρούν, θα γιορτάσουν. Πάντα τέτοιες μέρες επιθυμούμε να βλέπουμε αγαπημένα μας πρόσωπα, που μας έχουν λείψει. Ξεφυλλίζοντας το άλμπουμ των χριστουγεννιάτικων αναμνήσεων μια ομαδική χριστουγεννιάτικη φωτογραφία από την περσινή τηλεματική χριστουγεννιάτικη γιορτή μας, μας έφερε γλυκές αναμνήσεις από τα αγαπημένα μας φιλαράκια που φέτος δεν είναι κοντά μας γιατί συνεχίζουν τη φοίτησή τους στο δημοτικό σχολείο. Μας έχουν λείψει πολύ! Τι να κάνουν άραγε; Πώς να περνούν; Κι έτσι προέκυψε η ιδέα να κάνουμε μια συνάντηση όλοι μαζί μιας και έχουμε για φέτος πρόγραμμα ομαλής μετάβασης από το νηπιαγωγείο στο δημοτικό. Και πως θα το καταφέρουμε αυτό με τα μέτρα για την προστασία από τον covid; Η τεχνολογία μας έδωσε τη λύση. Τηλεματική συνάντηση λοιπόν.

Ετοιμαστήκαμε, "φορέσαμε" τα πιο όμορφα χαμόγελά μας και κάναμε τη σύνδεση με τις ηλεκτρονικές τάξεις της Α1 & Α2  του 1ου Δημοτικού Σχολείου Γιαννιτσών, της κυρίας Ερμιόνης Πασχούδη και της κυρίας Ιωάννας Γαρεδάκη  που μας δέχτηκαν με χαρά στην αγκαλιά τους. Η χαρά και η αγωνία  ζωγραφισμένη στα λαμπερά προσωπάκια όλων! Τα συναισθήματα πολύ έντονα  για όλους.

"Καλημέρα αγαπημένα μας φιλαράκια, πόσο χαιρόμαστε που συναντόμαστε έστω και μέσω μιας οθόνης υπολογιστή!"

Η κυρία Ερμιόνη και η κυρία Ιωάννα μας καλωσόρισαν και μας έκαναν μια πρώτη γνωριμία με τις τάξεις τους, τάξεις φωτεινές, χαρούμενες, στολισμένες με έργα από τους μικρούς μαθητές της, πλημμυρισμένες από αγάπη!

Μέσα από την οθόνη γνώριμες τρυφερές φατσούλες η Βασιλική, ο Δημήτρης, ο Στέφανος, ο Γιώργος, ο Γιάννης, η Ελένη, η Μαρία, η Αριάδνη, ο Άγγελος... Χαιρετηθήκαμε, είπαμε τα νέα μας, στείλαμε φιλάκια, τραγουδήσαμε, γελάσαμε, μας έδειξαν τις τάξεις τους, τους δείξαμε και τις δικές μας τάξεις,περάσαμε υπέροχα! Το σχολείο της χαράς, της αγάπης και της φιλίας ξαναζωντάνεψε και πάλι! Όλες οι τάξεις πλημμύρισαν από όμορφες μελωδικές φωνούλες! 




Προτού χαιρετηθούμε και κλείσουμε αυτήν την πανέμορφη και πολύ συγκινητική τηλεματική συνάντηση σκεφτήκαμε και αποφασίσαμε από κοινού λόγω των γιορτών να κατασκευάσουμε χειροποίητα στολιδάκια στις τάξεις μας και να συναντηθούμε την τελευταία βδομάδα πριν κλείσουμε για τις διακοπές στην αυλή μιας και μας χωρίζουν μόνο κάγκελα για να τα στολίσουμε και να τραγουδήσουμε τα κάλαντα όλοι μαζί.

Φτιάξαμε ζυμαράκι με σαμπουάν και αλεύρι και μαζέψαμε κουκουνάρια από την αυλή του σχολείου μας. Κάναμε χριστουγεννιάτικα σχεδιακια με κουπ πατ και τα αφήσαμε να στεγνώσουν.












Βάψαμε τα ζυμαρένια στολιδάκια και τα κουκουνάρια με χρωματιστές τέμπερες, τα πασπαλίσαμε με χρυσόσκονη και βάλαμε κρεμασταράκια.



















Κρεμάσαμε τα στολιδάκια μας σε χριστουγεννιάτικες γιρλάντες με τις οποίες θα στολίσουμε τα κοινά κάγκελα της περίφραξης, της αυλής μας  με το 1ο Δημοτικό Σχολείο .








Κατασκευάσαμε δύο χριστουγεννιάτικες αφίσες,  τα χριστουγεννιάτικα δέντρα των ευχών για τα αγαπημένα μας φιλαράκια. Ζωγραφίσαμε με τέμπερες και νερομπογιές χριστουγεννιάτικα δέντρα, τα στολίσαμε με χάρτινα στολιδάκια και γράψαμε ευχές για τους φίλους μας.
















Έφτασε η μέρα συνάντησης για τον στολισμό, η μέρα της γιορτής. Η χαρά έχει φωτίσει τα προσωπάκια των παιδιών μας...



αλλά και των παιδιών της Α τάξης του Δημοτικού Σχολείου που περίμεναν με αγωνία να συναντήσουν τους φίλους τους...








Έστω και από απόσταση ξανασυναντούν τα φιλαράκια τους. Σε κλίμα γιορτινό χαιρετούν τους αγαπημένους τους φίλους που τους έχουν λείψει τόσο μα τόσο πολύ, τους χαμογελούν, ανταλλάσσουν γλυκές κουβεντούλες, στέλνουν φιλάκια...



Στολίσαμε με τα πανέμορφα στολιδάκια μας τα κάγκελα, ανταλλάξαμε τρυφερές ευχές για τις γιορτές, με τα τριγωνάκια μας στα χέρια τραγουδήσαμε όλοι μαζί τα κάλαντα. Η αυλή πλημμύρισε από μελωδικές παιδικές φωνούλες.





Πανέμορφες καρτούλες από τα πρωτάκια για τα Απίθανα Νηπιάκια μας γεμάτες με χριστουγεννιάτικες ευχές στόλισαν τα πεζουλάκια μας.










Ο ενθουσιασμός των παιδιών μεγάλος, η χαρά απερίγραπτη. Ευχαριστούμε θερμά τον διευθυντή του 1ου Δημοτικού Σχολείου κ. Κυριάκο Χ/γεωργίου, τις δασκάλες της πρώτης τάξης, κυρίες Ερμιόνη Πασχούδη και Ιωάννα Γαρεδάκη, που άνοιξαν την αγκαλιά τους αλλά πολύ περισσότερο την καρδιά τους και μας υποδέχτηκαν με τόση αγάπη και ζεστασιά, η συνεργασία μας ήταν άψογη. Τέλος ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας την αγαπημένη μας διευθύντρια κα Κική Πασχούδη που είναι πάντα δίπλα μας και στηρίζει τις δράσεις μας. 



Μια πολύ όμορφη χριστουγεννιάτικη δράση που μας πλημμύρισε με πολλά και όμορφα συναισθήματα!

Χαρούμενα Χριστούγεννα σε όλους!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η χριστουγεννιάτικη γιορτή μας ! Καρυοθραύστης . Τμήμα 5 τμήμα Ένταξης και 4ο Ολοήμερο τμήμα ( Μαργαρίτες και Μαργαριτάκια)

Ο Πυξιδούλης, η Πυξιδούλα - "ΕΓΩ + ΕΣΥ = ΟΜΑΔΑ" (Απίθανα Νηπιάκια - τμήματα 4ο & 6ο)

28η Οκτωβρίου - Σαν Παραμύθι ( Απίθανα Νηπιάκια - τμήματα 4ο & 6ο)