Εργαστήρια Δεξιοτήτων, Θεματικός κύκλος "Ευ ζην", Πρόγραμμα "Ο Πυξιδούλης και η Πυξιδούλα στο νηπιαγωγείο" από το 1ο τμήμα "Kids in action"

                            


Ο πρώτος  θεματικός κύκλος των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων με τίτλο "Ζω καλύτερα - Ευ Ζην" ολοκληρώθηκε  με  την πραγματοποίηση ενός  προγράμματος πρόληψης για παιδιά προσχολικής   ηλικίας  με τίτλο "Ο Πυξιδούλης και η Πυξιδούλα στο Νηπιαγωγείο". Το πρόγραμμα σχεδιάστηκε από το Κέντρο Πρόληψης "Πυξίδα" και  αφορά στην καλλιέργεια κοινωνικών και συναισθηματικών δεξιοτήτων των παιδιών (επικοινωνία, αναγνώριση  και έκφραση των συναισθημάτων, ενίσχυση της αυτοεκτίμησης και διαχείριση θεμάτων ψυχικής  υγείας  στη νηπιακή ηλικία), όπως αναφέρεται στο εισαγωγικό σημείωμα του προγράμματος. Στο τμήμα μας  το πρόγραμμα  εφαρμόστηκε υπό την εποπτεία του Κέντρου Πρόληψης Ν. Πέλλας "Όραμα" και τους ψυχολόγους Σοφία Συρομάχου  και Χρήστου Τραμποσίνη, σε 7 τηλεματικές συναντήσεις, με συνεχή ανατροφοδότηση και ανταλλαγή απόψεων ανάμεσα σε 18 νηπιαγωγούς του νομού για την όσο το δυνατόν αποτελεσματικότερη εφαρμογή του προγράμματος και  με τα μεγαλύτερα δυνατά οφέλη   για τα νήπια μας. Στο βίντεο που ακολουθεί περιλαμβάνονται   όλες οι  δραστηριότητες  που πραγματοποιήθηκαν στο 1ο τμήμα "Kids in action"  στα πλαίσια του προγράμματος  τους μήνες Οκτώβριο και Νοέμβριο.


Κλείνοντας την παρουσίαση του πρόγραμματος "Ο Πυξιδούλης και  η Πυξιδούλα στο Νηπιαγωγείο" ακολουθεί ένα βίντεο με ένα τραγουδάκι που φτιάξαμε με τα νήπια για τις ανάγκες ενός παιχνιδιού στην ενότητα για τα συναισθήματα. Χρησιμοποιήσαμε την μελωδία από το παραδοσιακό τραγούδι "Η μικρή Ελένη" και οι στίχοι που γράψαμε είναι οι εξής:

"Ο μικρός/ή μας φίλος/η
δεν ξέρει πως αισθάνεται,
πάρε μία κάρτα, 
δες το συναίσθημα
 και κάνε παντομίμα".



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η χριστουγεννιάτικη γιορτή μας ! Καρυοθραύστης . Τμήμα 5 τμήμα Ένταξης και 4ο Ολοήμερο τμήμα ( Μαργαρίτες και Μαργαριτάκια)

Ο Πυξιδούλης, η Πυξιδούλα - "ΕΓΩ + ΕΣΥ = ΟΜΑΔΑ" (Απίθανα Νηπιάκια - τμήματα 4ο & 6ο)

28η Οκτωβρίου - Σαν Παραμύθι ( Απίθανα Νηπιάκια - τμήματα 4ο & 6ο)